Primul Mareșal al României, Alexandru Averescu, omagiat astăzi de Asociația Cultul Eroilor din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în primul război mondial, Asociația Cultul Eroilor din Câmpina, condusă de col(r) Marian Dulă, a organizat astăzi mai multe acțiuni. Mai întâi, în Parcul Averescu din Poiana Câmpina, a fost depusă o coroană de flori la bustul Mareșalului Alexandru Averescu și a fost evocată personalitatea acestuia. 

Alexandru Averescu, unul dintre marii comandanți din istoria militară națională, a fost primul mareșal al României, fiind avansat în grad de regele Carol al II-lea ca o recunoaștere a meritelor sale de pe câmpul de luptă. A condus Armata a II-a în bătăliile de la Mărăști și Oituz. Mareșal, general de armată și comandantul Armatei Române în primul război mondial, Alexandru Averescu a avut o carieră militară remarcabilă, pentru ca din tranșee să intre apoi în viața politică, devenind prim-ministru al țării în trei cabinete (1918, 1920-1921, 1926-1927).
Astăzi, în parcul care-i poartă numele, au vorbit despre Alexandru Averescu - mareșalul asociat cu deviza 'Pe aici nu se trece!' col(r) Marian Dulă și locotenent comandor Constantin Gînjoaie, în prezența mai multor membri ai Asociației 'Cultul Eroilor'. 
Apoi, la Casa de Cultură din Câmpina a avut loc simpozionul '100 de ani de la intrarea României în primul război mondial', tot aici fiind amenajată și o expoziție de decorații și însemne militare. 

8940 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalin 23.08.2016 11:17 Eroare in titlu si articol. In realitate, primul maresal a fost regele Ferdinand, in anul 1918.
  • Admin 23.08.2016 11:38 Madalin, da, tu ai dreptate intr-un fel. Eu stiam ca gradul de maresal al Regelui Ferdinand a fost unul onorific (asa cum a fost in cazul tuturor regilor Romaniei) si ca doar trei ofiteri romani au avut privilegiul de a fi inaintati in gradul de maresal - Alexandru Averescu, Constantin Prezan si Ion Antonescu.
  • Stefan 23.08.2016 15:00 Eu zic sa elucideze dilema profesorul de istorie Fratila!

Eveniment

118 vizualizari
28 mar. 2023 20:44

Vineri, 31 martie, la Casa de Cultură Câmpina are loc vernisajul unei noi expoziții a unor pictori de dincolo de Prut

Vineri, 31 martie 2023, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina va avea loc vernisajul unei expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut, care au expus în Galeria ”Fata Morgana” din Mărcăuți, o localitate aflată la mică distanță de capitala Republicii Moldova, Chișinău.

1426 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

Alte stiri recente

649 vizualizari
28 mar. 2023 21:22

Accident mortal pe DN1, în Prahova. Victima a fost lovită de o autoutilitară

Pe Drumul Național 1, în afara stațiunii Bușteni, un bărbat a fost surprins și accidentat de o autoutitară condusă de un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce se afla în traversarea părții carosabile. În urma impactului, pietonul a decedat, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

894 vizualizari
28 mar. 2023 18:20

A început construcția turnului pentru apă din incinta Spitalului Municipal Câmpina

În cadrul amplelor lucrări care se desfășoară la Spitalul Municipal Câmpina, de câteva zile a început și construcția turnului pentru apă.