Primul Mareșal al României, Alexandru Averescu, omagiat astăzi de Asociația Cultul Eroilor din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în primul război mondial, Asociația Cultul Eroilor din Câmpina, condusă de col(r) Marian Dulă, a organizat astăzi mai multe acțiuni. Mai întâi, în Parcul Averescu din Poiana Câmpina, a fost depusă o coroană de flori la bustul Mareșalului Alexandru Averescu și a fost evocată personalitatea acestuia. 

Alexandru Averescu, unul dintre marii comandanți din istoria militară națională, a fost primul mareșal al României, fiind avansat în grad de regele Carol al II-lea ca o recunoaștere a meritelor sale de pe câmpul de luptă. A condus Armata a II-a în bătăliile de la Mărăști și Oituz. Mareșal, general de armată și comandantul Armatei Române în primul război mondial, Alexandru Averescu a avut o carieră militară remarcabilă, pentru ca din tranșee să intre apoi în viața politică, devenind prim-ministru al țării în trei cabinete (1918, 1920-1921, 1926-1927).
Astăzi, în parcul care-i poartă numele, au vorbit despre Alexandru Averescu - mareșalul asociat cu deviza 'Pe aici nu se trece!' col(r) Marian Dulă și locotenent comandor Constantin Gînjoaie, în prezența mai multor membri ai Asociației 'Cultul Eroilor'. 
Apoi, la Casa de Cultură din Câmpina a avut loc simpozionul '100 de ani de la intrarea României în primul război mondial', tot aici fiind amenajată și o expoziție de decorații și însemne militare. 

8746 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalin 23.08.2016 11:17 Eroare in titlu si articol. In realitate, primul maresal a fost regele Ferdinand, in anul 1918.
  • Admin 23.08.2016 11:38 Madalin, da, tu ai dreptate intr-un fel. Eu stiam ca gradul de maresal al Regelui Ferdinand a fost unul onorific (asa cum a fost in cazul tuturor regilor Romaniei) si ca doar trei ofiteri romani au avut privilegiul de a fi inaintati in gradul de maresal - Alexandru Averescu, Constantin Prezan si Ion Antonescu.
  • Stefan 23.08.2016 15:00 Eu zic sa elucideze dilema profesorul de istorie Fratila!

Eveniment

2108 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1849 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

871 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1659 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.