Ministrul Apărării Naționale a fost alături, astăzi, de elevii Colegiului 'Dimitrie Cantemir' din Breaza

Eveniment (Categoria articolului)

'Mi-am dorit mult să vin într-un liceu cu promovabilitate 100% la bacalaureat și nu mi-a fost greu să aleg să vin la Breaza, aici, la această instituție de învățământ absolut remarcabilă', le-a spus ministrul Mihnea Motoc elevilor Colegiului Național Militar 'Dimitrie Cantemir'.

Colegiul de la Breaza are 455 de elevi, dintre care 120 sunt boboci. Pentru ei, emoțiile au fost mari astăzi, la festivitatea de deschidere a noului an școlar. Au intrat într-o unitate de învățământ de prestigiu și au depus 'Legământul de suflet' în prezența ministrului Apărării Naționale, a cadrelor didactice, a părinților: 'Mă leg să-nvăț carte, să-mi oțelesc brațul și inima, spre a sluji cu destoinicie Patria și Armata României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!' 
'Trebuie să ne putem baza pe viitorii absolvenți ai liceelor militare, pentru că de ei depinde reușita asumării în continuare a sarcinilor majore din domeniul securității naționale, de ei depinde până la urmă ei chiar viitorul Armatei Române. Mă declar mândru că învățământul militar este cu adevărat performant, că este un învățământ de elită, menit a da elite. În instituțiile militare de învățământ se face carte cu adevărat și știm cu toții că trecerea prin învățământul militar nu este tocmai ușoară', a afirmat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

5323 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

104 vizualizari
28 mar. 2023 20:44

Vineri, 31 martie, la Casa de Cultură Câmpina are loc vernisajul unei noi expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut

Vineri, 31 martie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina va avea loc vernisajul unei expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut, care au expus în Galeria ”Fata Morgana”, din Mărcăuți, o localitate aflată la mică distanță de capitala Republicii Moldova, Chișinău.

1424 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

Alte stiri recente

597 vizualizari
28 mar. 2023 21:22

Accident mortal pe DN1, în Prahova. Victima a fost lovită de o autoutilitară

Pe Drumul Național 1, în afara stațiunii Bușteni, un bărbat a fost surprins și accidentat de o autoutitară condusă de un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce se afla în traversarea părții carosabile. În urma impactului, pietonul a decedat, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

877 vizualizari
28 mar. 2023 18:20

A început construcția turnului pentru apă din incinta Spitalului Municipal Câmpina

În cadrul amplelor lucrări care se desfășoară la Spitalul Municipal Câmpina, de câteva zile a început și construcția turnului pentru apă.