Parcul de la Soldat din Câmpina, cu o zi înaintea expirării celui de-al treilea termen de finalizare a lucrărilor de modernizare

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 25 octombrie 2018, adică mâine, expiră prelungirea... prelungirii termenului de execuție a lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat din municipiul Câmpina. O investiție pe care o urmărim cu multă atenție încă de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, în data de 24 aprilie 2018. Este pentru a treia oară când putem folosi expresia "trebuia să fie gata, dar nu e" și cu siguranță nu se bucură nimeni de această situație.

În Centrul Civic al Câmpinei are loc modernizarea unui parc, investiție finanțată integral de la bugetul municipiului. Termenul contractual de finalizare - 4 luni, dar care nu a fost respectat pentru că a plouat mult în iunie și iulie, după cum au explicat reprezentanții firmei executante (Construct Edil SRL din Câmpineanca, județul Vrancea), iar administrația locală le-a dat dreptate. Că au adus oamenii hârtii de la ANM. Astfel că, termenul de finalizare fost prelungit până la 13 septembrie 2018. Nici a doua oară nu a fost cu noroc, deși vremea a fost excelentă, astfel că termenul a fost prelungit din nou, până la 25 octombrie 2018. Adică mâine. Și va trebui prelungit încă o dată, pentru că vedeți foarte clar din fotografiile făcute astăzi care e stadiul lucrărilor. Dacă scriem că e bătaie de joc pe banii câmpinenilor, se supără iar Primăria pe noi. Nu că ne-ar deranja, pentru că suntem obișnuiți, e o stare de fapt ca Primăria Câmpina să se supere pe cei care scriu și mai puțin pe cei care nu-și fac treaba. Precizăm că, până acum, firmei constructoare nu i s-au aplicat penalități pentru întârziere. Abia din 25 octombrie se va întâmpla acest lucru, după cum au afirmat reprezentanții Primăriei în ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii trecute. 
Și apropo de bani, după cum am scris și cu alte ocazii, modernizarea Parcului de la Soldat costa inițial 857.820 lei, dar cu schimbarea de patru ori a indicatorilor tehnico-economici s-a ajuns la o valoare de 
1.476.000 lei. Construct Edil SRL a câștigat licitația cu prețul de 1.124.376 lei fără TVA. La finalul lunii septembrie 2018, la solicitarea primarului Horia Tiseanu, Consiliul Local a aprobat suplimentarea cu 206.000 lei a sumei alocate Parcului de la Soldat, ajungându-se astfel la aproape 350.000 euro. 

Ziua Armatei va fi sărbătorită mâine în Cartierul Slobozia, la troița din fața Grădiniței nr.5. Dar la cum se mișcă lucrurile în Parcul de la Soldat, va fi o problemă și cu manifestările dedicate Zilei Naționale. Iar în Anul Centenarului, să organizezi cine știe pe unde ceremoniile de 1 Decembrie, pentru că o firmă neserioasă nu e în stare să termine modernizarea parcului, chiar ar fi de tot râsul.

7821 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bocanu 25.10.2018 08:07 Cine verifica lucrarile la acest parc?De ce nu se scot pavelele vechi si se monteaza cele noi peste ele?Ce grosime au pavelele noi ce se monteaza?Sunt cele ce s-au licitat si prevazute in proiect?

Actualitate

507 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

820 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

758 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1525 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.