Parcul de la Soldat din Câmpina, cu o zi înaintea expirării celui de-al treilea termen de finalizare a lucrărilor de modernizare

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 25 octombrie 2018, adică mâine, expiră prelungirea... prelungirii termenului de execuție a lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat din municipiul Câmpina. O investiție pe care o urmărim cu multă atenție încă de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, în data de 24 aprilie 2018. Este pentru a treia oară când putem folosi expresia "trebuia să fie gata, dar nu e" și cu siguranță nu se bucură nimeni de această situație.

În Centrul Civic al Câmpinei are loc modernizarea unui parc, investiție finanțată integral de la bugetul municipiului. Termenul contractual de finalizare - 4 luni, dar care nu a fost respectat pentru că a plouat mult în iunie și iulie, după cum au explicat reprezentanții firmei executante (Construct Edil SRL din Câmpineanca, județul Vrancea), iar administrația locală le-a dat dreptate. Că au adus oamenii hârtii de la ANM. Astfel că, termenul de finalizare fost prelungit până la 13 septembrie 2018. Nici a doua oară nu a fost cu noroc, deși vremea a fost excelentă, astfel că termenul a fost prelungit din nou, până la 25 octombrie 2018. Adică mâine. Și va trebui prelungit încă o dată, pentru că vedeți foarte clar din fotografiile făcute astăzi care e stadiul lucrărilor. Dacă scriem că e bătaie de joc pe banii câmpinenilor, se supără iar Primăria pe noi. Nu că ne-ar deranja, pentru că suntem obișnuiți, e o stare de fapt ca Primăria Câmpina să se supere pe cei care scriu și mai puțin pe cei care nu-și fac treaba. Precizăm că, până acum, firmei constructoare nu i s-au aplicat penalități pentru întârziere. Abia din 25 octombrie se va întâmpla acest lucru, după cum au afirmat reprezentanții Primăriei în ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii trecute. 
Și apropo de bani, după cum am scris și cu alte ocazii, modernizarea Parcului de la Soldat costa inițial 857.820 lei, dar cu schimbarea de patru ori a indicatorilor tehnico-economici s-a ajuns la o valoare de 
1.476.000 lei. Construct Edil SRL a câștigat licitația cu prețul de 1.124.376 lei fără TVA. La finalul lunii septembrie 2018, la solicitarea primarului Horia Tiseanu, Consiliul Local a aprobat suplimentarea cu 206.000 lei a sumei alocate Parcului de la Soldat, ajungându-se astfel la aproape 350.000 euro. 

Ziua Armatei va fi sărbătorită mâine în Cartierul Slobozia, la troița din fața Grădiniței nr.5. Dar la cum se mișcă lucrurile în Parcul de la Soldat, va fi o problemă și cu manifestările dedicate Zilei Naționale. Iar în Anul Centenarului, să organizezi cine știe pe unde ceremoniile de 1 Decembrie, pentru că o firmă neserioasă nu e în stare să termine modernizarea parcului, chiar ar fi de tot râsul.

7885 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bocanu 25.10.2018 08:07 Cine verifica lucrarile la acest parc?De ce nu se scot pavelele vechi si se monteaza cele noi peste ele?Ce grosime au pavelele noi ce se monteaza?Sunt cele ce s-au licitat si prevazute in proiect?

Actualitate

73 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1053 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

916 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

638 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările: