Toate școlile din Câmpina au autorizație sanitară de funcționare. În privința autorizației ISU, o singură școală nu o are, încă

Social (Categoria articolului)

Toate unitățile de învățământ din municipiul Câmpina au obținut, de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, autorizația sanitară de funcționare. La nivelul județului Prahova sunt opt unități de învățământ care au început noul an școlar fără această autorizație, fiind vorba despre școli și grădinițe din cinci comune.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, unitățile de învățământ care nu au obținut autorizația sanitară sunt următoarele: Școala Gimnazială din comuna Sălciile, Grădinița cu program normal și Școala Primară din satul Zalhanaua (comuna Mănești), Grădinița cu program normal din comuna Bălțești, Grădinița cu program normal și Școala Gimnazială din satul Mehedința (comuna Podenii Noi), Grădinița cu program normal și Școala Primară din satul Lopatnița (comuna Șoimari).
În ceea ce privește autorizația de securitate la incendiu, aici situația este ceva mai delicată. 45 de clădiri din județ (școli, licee, săli de sport, internate) nu au autorizație de securitate la incendiu, eliberată de ISU Prahova. Sunt mai puține decât în 2018-2019 pentru că, vă reamintim, în 2018 erau 80 de clădiri cu destinația de învățământ, fără autorizație, iar în 2019 - 52 de clădiri, dar mai multe comparativ cu 2020, când 41 de clădiri nu aveau autorizație ISU.
Dintre cele 45 de clădiri fără autorizație de securitate la incendiu, 13 sunt din cele două municipii ale județului (12 din Ploiești și una din Câmpina - Școala Gimnazială Centrală). Referitor la Școala Centrală vă reamintim că, în vara acestui an, instituția a obținut avizul de securitate la incendiu din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, pentru clădirea pe cinci niveluri (subsol, demisol, parter și două etaje). Obținerea avizului de securitate la incendiu nu pune capăt definitiv problemei, dar este pasul decisiv înaintea obținerii autorizației de securitate la incendiu. Mai sunt de realizat unele lucrări pentru a putea fi obținută și această autorizație.

3366 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

5370 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.

3582 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

3 comentarii

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alte stiri recente

679 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2272 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.