Toate unitățile de învățământ din municipiul Câmpina au obținut, de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, autorizația sanitară de funcționare. La nivelul județului Prahova sunt opt unități de învățământ care au început noul an școlar fără această autorizație, fiind vorba despre școli și grădinițe din cinci comune.
Potrivit Direcției de Sănătate Publică, unitățile de învățământ care nu au obținut autorizația sanitară sunt următoarele: Școala Gimnazială din comuna Sălciile, Grădinița cu program normal și Școala Primară din satul Zalhanaua (comuna Mănești), Grădinița cu program normal din comuna Bălțești, Grădinița cu program normal și Școala Gimnazială din satul Mehedința (comuna Podenii Noi), Grădinița cu program normal și Școala Primară din satul Lopatnița (comuna Șoimari).
În ceea ce privește autorizația de securitate la incendiu, aici situația este ceva mai delicată. 45 de clădiri din județ (școli, licee, săli de sport, internate) nu au autorizație de securitate la incendiu, eliberată de ISU Prahova. Sunt mai puține decât în 2018-2019 pentru că, vă reamintim, în 2018 erau 80 de clădiri cu destinația de învățământ, fără autorizație, iar în 2019 - 52 de clădiri, dar mai multe comparativ cu 2020, când 41 de clădiri nu aveau autorizație ISU.
Dintre cele 45 de clădiri fără autorizație de securitate la incendiu, 13 sunt din cele două municipii ale județului (12 din Ploiești și una din Câmpina - Școala Gimnazială Centrală). Referitor la Școala Centrală vă reamintim că, în vara acestui an, instituția a obținut avizul de securitate la incendiu din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, pentru clădirea pe cinci niveluri (subsol, demisol, parter și două etaje). Obținerea avizului de securitate la incendiu nu pune capăt definitiv problemei, dar este pasul decisiv înaintea obținerii autorizației de securitate la incendiu. Mai sunt de realizat unele lucrări pentru a putea fi obținută și această autorizație.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.