Reprezentanții societății Eliro s-au supărat rău de tot pe noi pentru că am scris despre miliardul pe care administrația locală îl alocă de la bugetul Câmpinei pentru subvenționarea transportului public. Nu ne-au trimis drept la replică, nu ne-au dat în judecată. În schimb, s-au plâns la Primărie. Și ce face Primăria Câmpina? Ne trimite un comunicat cu "precizări". Ne spune că "informațiile prezentate nu sunt adevărate", dar confirmă suma de 108.000 lei pentru subvenționarea transportului public.
În facsimil, aveți comunicatul integral al Primăriei Câmpina, pe care îl puteți studia cu atenție. Aici aveți articolul care i-a supărat pe reprezentanții Eliro: Un miliard lei vechi pentru Eliro, subvenție de la bugetul Câmpinei
Care este, de fapt, problema? Eliro susține că firma nu este subvenționată de la bugetul local și că, de fapt, subvenția este acordată pentru transportul public. Adică se subvenționează biletele pentru mai multe categorii de populație. Corect, exact asta am scris și noi. Scrie foarte clar în articolul nostru. Numai cine se simte cu musca pe căciulă nu pricepe. Dar banii tot la Eliro se duc și asta este ceea ce încercăm noi să demonstrăm și ceea ce deranjează firma în cauză. Eliro este singura societate care asigură transportul public de persoane pe traseele interne din Câmpina. Banii de la buget nu se dau direct firmei, pentru că nici nu ar permite legea. În schimb este subvenționat transportul public, adică sunt subvenționate biletele. Beneficiarii se duc la Primărie, își ridică biletele acelea speciale, circulă cu ele, le dau șoferilor, aceștia le dau mai departe firmei, iar Primăria decontează respectivele bilete către Eliro (nu așa cum eronat scrie în comunicatul Primăriei). Și pentru treaba asta, în 2016, s-au alocat 108.000 lei de la bugetul local. Sumă pe care Primăria o recunoaște, sumă care apare în bugetul local, o sumă pe care nu am inventat-o noi, dar pe care o considerăm foarte mare având în vedere categoriile restrânse de beneficiari din municipiu care circulă pe traseele interne (de la sediul Emon spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr", spre Spitalul Voila, spre Captare-Spital Voila și, bineînțeles, retur).
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.