La Câmpina, în centrele de vaccinare împotriva COVID 19 nu mai sunt locuri pentru ianuarie și mare parte din luna februarie

Actualitate (Categoria articolului)

Etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19 a început în județul Prahova pe 18 ianuarie 2021, în 15 centre de vaccinare (Ploiești, Câmpina, Urlați și Vălenii de Munte) față de 37 câte au fost stabilite inițial. Numărul centrelor a fost redus, iar acest lucru s-a întâmplat în toată țara, în special din cauza întârzierilor în amenajarea spațiilor sau lipsei echipajelor medicale care să efectueze vaccinarea și să supravegheze persoanele vaccinate. În acest moment, în Prahova, la niciun centru de vaccinare nu mai sunt locuri disponibile pentru luna ianuarie și mare parte din luna februarie, în condițiile în care capacitatea de vaccinare este de 60 persoane pe zi.

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, până astăzi, 19 ianuarie 2021, în județul Prahova au ajuns 10.569 de doze de vaccin, dintre care 7.167 au fost utilizate deja, alte 3.392 doze fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar, precum și beneficiarilor care s-au înscris în etapa a doua a acestei campanii de vaccinare. De la debutul vaccinării (prima etapă, 31 decembrie 2020) și până în prezent au fost înregistrate cinci reacții de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech. Ultima reacție (a cincea) a fost raportată astăzi, la Spitalul Municipal Câmpina, fiind înregistrată în cazul uneia dintre beneficiarele înscrise în cea de-a doua etapă. A avut o senzație de amorțeală la nivelul brațului și durere în locul vaccinării. A fost monitorizată de medicul epidemiolog până și-a revenit complet, nefiind nevoie de internare în spital. La nivel național, de la debutul campaniei de vaccinare și până astăzi, 19 ianuarie 2021, au fost vaccinate 267.424 persoane (dintre care 264.802 persoane cu prima doză, iar 2.622 persoane au primit și cea de-a doua doză de vaccin).
În privința celei de-a doua etape de vaccinare, pe de o parte, oamenii doresc în număr foarte mare să se vaccineze, dovadă fiind că în Prahova deja nu mai sunt locuri în luna ianuarie și mare parte din februarie la niciunul dintre centrele de vaccinare, iar pe de altă parte, platforma online special creată pentru programarea la vaccinare dă rateuri după rateuri. În tot acest timp, la centrul de la Casa Tineretului sunt programați zilnic 60 de oameni să se vaccineze, asta pe lângă cei programați la centrele de la cele două spitale (unde va începe și rapelul - administrarea celui de-al doilea vaccin). Fără a avea garanția că există o legătură directă între începerea vaccinării și numărul de noi îmbolnăviri, la ultima raportare a ratei de incidență, din 18 ianuarie, în municipiul Câmpina erau 34 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, rata incidenței fiind de 0,94 la mia de locuitori.

5738 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • SACUIU NICULAE 21.01.2021 18:20 AM 79 ANI SI VREAU SA MA PROGRAMEZ LA VACCINARE LA CASA STIINTEI DIN CAMPINA SI NU REUSESC
  • Rammstein 21.01.2021 19:53 Dacă continuă în ritmul ăsta, cam în câți ani stelari se va vaccina populația municipiului câmpina???..sau mai bine zis toata populatia arondata la centrele din câmpina..!!!..
  • Iulia 22.01.2021 19:48 Ne vom vaccina oare anul asta, noi care intrăm in ultima etapă?
  • Bogdan Ionescu 12.02.2021 13:08 locuiesc in Sinaia impreună cu sotia,avem peste 70 de ani și vrem să ne vaccinăm.Situl national pentru programări vaccin nu functionează ! Cum trebuie să procedăm?

Actualitate

1776 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

1999 vizualizari
26 feb. 2021 12:15

Simularea unui incendiu la Spitalul Municipal Câmpina. Un exercițiu al ISU Prahova

Joi după-amiază, agitație mare la Spitalul Municipal Câmpina și chiar panică printre trecătorii ocazionali și printre locuitorii din zonă la auzul sirenelor numeroaselor mașini de intervenție ale pompierilor câmpineni. Două autospeciale de stingere, o autoscară și alte două autovehicule au pătruns, cu sirenele pornite, în curtea Spitalului Municipal Câmpina. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, prin care s-a verificat modalitatea de intervenție în cazul unui potențial (și nedorit) incendiu.

Alte stiri recente

212 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

2779 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.