CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

”Ziua bunicilor” - o inițiativă de excepție la clasele primare de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina

- Social -

”Ziua bunicilor” - o inițiativă de excepție la clasele primare de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în înreaga lume la 1 octombrie, la clasele primare din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, care își desfășoară activitatea în școala de pe Strada Golești, a avut loc o inițiativă de excepție - ”Ziua bunicilor”.

Practic, mai mulți bunici au fost invitați la școală, pentru a le vorbi elevilor și nepoților despre viață, despre școală, despre Câmpina. A fost o inițiativă interesantă, pentru că, de obicei, rolul bunicilor este altul în viața nepoților lor. De ziua lor, bunicii au venit la școală, iar pentru elevii de astăzi a fost o experiență memorabilă. Sigur, și pentru bunici, unii dintre ei vizibil emoționați.
Bunicii le-au prezentat copiilor lucruri pe care le-au considerat ei interesante - de la cum arăta școala pe vremea lor, la respectul pe care îl purtau profesorilor, de la năzbâtiile pe care le făceau, ca orice copil, la tot felul de întâmplări de viață, dar și la lucruri interesante despre Câmpina. A existat și o sesiune de întrebări din partea copiilor. Cei mai mulți au dorit să știe unde au lucrat bunicii lor, astfel că partea interactivă a devenit rapid un dialog amuzant sau inedit pentru copii și plin de amintiri, unele chiar răvășitoare, pentru bunici.
De asemenea, elevii uneia dintre clasele a I-a au mers în vizită la persoanele vârstnice de la ”Conacul bunicii”, un cămin de bătrâni aflat la mică distanță de școala de pe Strada Golești. Copiii au lăsat acolo flori și mesaje, bătrânii bucurându-se cu o sinceritate și seninătate dezarmante, mulți spunând cu amărăciune că nu se mai gândește nimeni la ei.
Parafrazând finalul unui film celebru, cadrele didactice de la clasele din ciclul primar de la Colegiul Național ”Niocolae Grigorescu” au afirmat la unison că este doar începutul unui frumos proiect, care se dorește a fi nu doar continuat în anii următori, dar și perfecționat, apărând unele idei chiar de acum.


30 Sep 2022 23:36 2449 vizualizari


Comentarii


1828 vizualizari 18 May 2024 09:50 199 persoane au fost selectate în vederea angajării la Bursa locurilor de muncă de la Câmpina

199 persoane au fost selectate în vederea angajării la Bursa locurilor de muncă de la Câmpina

În întreaga țară, vineri, 17 mai, a avut loc Bursa generală a locurilor de muncă. La Câmpina, aceasta a avut loc în premieră la Casa Tineretului, având în vedere că la Casa de Cultură - locul tradițional de desfășurare al bursei - se află Biroul Electoral pentru alegerile locale din 9 iunie.

citeste mai mult
1551 vizualizari 17 May 2024 19:39 Conferință pe teme istorice la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina

Conferință pe teme istorice la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina

Este mai puțin obișnuit ca la un liceu tehnologic să aibă loc o conferință pe teme istrorice. Și, totuși, așa ceva s-a întâmplat la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina, joi, 16 mai 2024.

citeste mai mult
1648 vizualizari 16 May 2024 23:08 Echipa de dezbateri de la ”Grigorescu” Câmpina, locul al treilea la Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat”

Echipa de dezbateri de la ”Grigorescu” Câmpina, locul al treilea la Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat”

După ce a câștigat etapa județeană a Olimpiadei de Dezbateri, echipa ”Dacii și romanii” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a participat la faza națională, care s-a desfășurat la Constanța.

citeste mai mult
1412 vizualizari 16 May 2024 21:43 Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina a derulat la Școala Centrală un proiect de educație pentru sănătate

Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina a derulat la Școala Centrală un proiect de educație pentru sănătate

Amfiteatrul Școlii Gimnaziale Centrale a fost gazda unui proiect de educație pentru sănătate ”Fă totul pentru viață! Acordă primul ajutor!”, derulat de Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV