”Ziua bunicilor” - o inițiativă de excepție la clasele primare de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în înreaga lume la 1 octombrie, la clasele primare din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, care își desfășoară activitatea în școala de pe Strada Golești, a avut loc o inițiativă de excepție - ”Ziua bunicilor”.

Practic, mai mulți bunici au fost invitați la școală, pentru a le vorbi elevilor și nepoților despre viață, despre școală, despre Câmpina. A fost o inițiativă interesantă, pentru că, de obicei, rolul bunicilor este altul în viața nepoților lor. De ziua lor, bunicii au venit la școală, iar pentru elevii de astăzi a fost o experiență memorabilă. Sigur, și pentru bunici, unii dintre ei vizibil emoționați.
Bunicii le-au prezentat copiilor lucruri pe care le-au considerat ei interesante - de la cum arăta școala pe vremea lor, la respectul pe care îl purtau profesorilor, de la năzbâtiile pe care le făceau, ca orice copil, la tot felul de întâmplări de viață, dar și la lucruri interesante despre Câmpina. A existat și o sesiune de întrebări din partea copiilor. Cei mai mulți au dorit să știe unde au lucrat bunicii lor, astfel că partea interactivă a devenit rapid un dialog amuzant sau inedit pentru copii și plin de amintiri, unele chiar răvășitoare, pentru bunici.
De asemenea, elevii uneia dintre clasele a I-a au mers în vizită la persoanele vârstnice de la ”Conacul bunicii”, un cămin de bătrâni aflat la mică distanță de școala de pe Strada Golești. Copiii au lăsat acolo flori și mesaje, bătrânii bucurându-se cu o sinceritate și seninătate dezarmante, mulți spunând cu amărăciune că nu se mai gândește nimeni la ei.
Parafrazând finalul unui film celebru, cadrele didactice de la clasele din ciclul primar de la Colegiul Național ”Niocolae Grigorescu” au afirmat la unison că este doar începutul unui frumos proiect, care se dorește a fi nu doar continuat în anii următori, dar și perfecționat, apărând unele idei chiar de acum.

1893 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

694 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.

2224 vizualizari
16 mar. 2023 07:38

O nouă campanie de donare de sânge a Asociației Roata de Foc, la Câmpina

Asociația ”Club Sportiv – Roata de Foc R. C. Câmpina” și Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești organizează, în data de 18 martie 2023, campania numită ”Avem viață în sânge”, la Casa Tineretului Câmpina. Este primul eveniment de acest gen organizat în 2023, dar a 12-a oară când motocicliștii clubului câmpinean se implică într-o activitate de donare de sânge.

Alte stiri recente

0 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

1788 vizualizari
20 mar. 2023 13:50

La Câmpina, o vizită a degenerat într-o bătaie și s-a soldat cu reținerea de către polițiști a... vizitatorului

Sâmbătă, 18 martie, în jurul orei 19.45, polițiștii din Câmpina au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 56 de ani, din municipiu, despre faptul că ea și concubinul acesteia ar fi fost agresați de către un bărbat.