”Ziua bunicilor” - o inițiativă de excepție la clasele primare de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în înreaga lume la 1 octombrie, la clasele primare din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, care își desfășoară activitatea în școala de pe Strada Golești, a avut loc o inițiativă de excepție - ”Ziua bunicilor”.

Practic, mai mulți bunici au fost invitați la școală, pentru a le vorbi elevilor și nepoților despre viață, despre școală, despre Câmpina. A fost o inițiativă interesantă, pentru că, de obicei, rolul bunicilor este altul în viața nepoților lor. De ziua lor, bunicii au venit la școală, iar pentru elevii de astăzi a fost o experiență memorabilă. Sigur, și pentru bunici, unii dintre ei vizibil emoționați.
Bunicii le-au prezentat copiilor lucruri pe care le-au considerat ei interesante - de la cum arăta școala pe vremea lor, la respectul pe care îl purtau profesorilor, de la năzbâtiile pe care le făceau, ca orice copil, la tot felul de întâmplări de viață, dar și la lucruri interesante despre Câmpina. A existat și o sesiune de întrebări din partea copiilor. Cei mai mulți au dorit să știe unde au lucrat bunicii lor, astfel că partea interactivă a devenit rapid un dialog amuzant sau inedit pentru copii și plin de amintiri, unele chiar răvășitoare, pentru bunici.
De asemenea, elevii uneia dintre clasele a I-a au mers în vizită la persoanele vârstnice de la ”Conacul bunicii”, un cămin de bătrâni aflat la mică distanță de școala de pe Strada Golești. Copiii au lăsat acolo flori și mesaje, bătrânii bucurându-se cu o sinceritate și seninătate dezarmante, mulți spunând cu amărăciune că nu se mai gândește nimeni la ei.
Parafrazând finalul unui film celebru, cadrele didactice de la clasele din ciclul primar de la Colegiul Național ”Niocolae Grigorescu” au afirmat la unison că este doar începutul unui frumos proiect, care se dorește a fi nu doar continuat în anii următori, dar și perfecționat, apărând unele idei chiar de acum.

2319 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1169 vizualizari
08 dec. 2023 18:00

Accident la Florești, pe DJ 720. Au fost implicate patru autoturisme

Pe drumul județean 720, care leagă comuna Florești de DN1, înainte de intersecția cu drumul național, s-a produs vineri seară un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme în care se aflau în total șapte ocupanți.

1161 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.

Alte stiri recente

175 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1054 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.