Casa Poporului din Câmpina a fost o adevărată mândrie a localității, o clădire superbă, cu o arhitectură deosebită, un adevărat simbol al Câmpinei interbelice. Proprietate privată, ridicată la finele secolului al XIX-lea, Casa Poporului a fost cumpărată apoi din contribuția muncitorilor din întreaga regiune petroliferă și, între anii 1919 și 1940, a fost sediul organizațiilor muncitorești de la societățile petroliere din zonă.
În perioada interbelică, aici, în Casa Poporului din Câmpina, aveau loc ședințe, întâlniri importante pentru viața socială a comunității, iar într-o sală amenajată la etaj se urmăreau și filme, sala respectivă funcționând mult timp ca un cinematograf. Grav avariat la cutremurul din 1940, imobilul a fost demolat complet. În anul 1965, primarul de atunci al Câmpinei, Gheorghe Rădulescu, în prezența mai multor invitați, a dezvelit o placă comemorativă care să amintească peste ani de existența Casei Poporului. Monumentul este inclus printre obiectivele turistice ale Câmpinei, dar nici acest lucru, nici apropierea față de Centrul de Informare Turistică, unde se raportează anual numeroși vizitatori, nu au fost de bun augur. Placa s-a deteriorat de la un an la altul, iar scrisul a devenit aproape ilizibil. Despre situația acestei plăci comemorative a vorbit istoricul local Alin Ciupală, inclusiv cu prilejul lansării celor opt afișe despre istoria Câmpinei, eveniment desfășurat recent la Librăria. Alin Ciupală chiar a povestit că i-a propus consilierului personal al primarului Horia Tiseanu, Marian Dulă, ca placa să fie îmbrăcată în marmură, iar textul existent acum să fie scris cu litere în relief. Este o variantă... În mod cert se impune o reabilitare a acestei plăci care amintește de un simbol al Câmpinei interbelice, reabilitare pe care o așteptăm inclusă pe lista lucrărilor administrației locale pentru anul viitor.
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, pe esplanada Casei Tineretului vor avea loc primele două concerte din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.