A fost sfințită pictura Bisericii "Nașterea Maicii Domnului" din Podu Vadului - Breaza

Social (Categoria articolului)

De sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, pe 8 septembrie, la Podu Vadului (cartier al orașului Breaza, Prahova) a fost sfințită pictura bisericii care poartă hramul acestei mari sărbători creștine. Lucrările au durat mai bine de patru ani și au fost realizate de o echipă condusă de pictorul bisericesc Alexandru Nicolau.

Pictura lăcașului de cult a fost sfințită de PS Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care apoi a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Au fost alături de PS Timotei Prahoveanul: părintele protoiereu Grigore Melnic, preotul paroh de la Podu Vadului - Laurențiu Vereșș, preoți de la mai multe parohii învecinate. Biserica a fost aproape neîncăpătoare pentru numeroșii credincioși veniți din Breaza, Câmpina și comunele din jur, pentru a participa la slujba religioasă. Cu ocazia marii sărbători Nașterea Maicii Domnului, la biserica din Podu Vadului a fost adusă, de la Biserica "Buna Vestire" din București, racla cu moaștele Sfinților Nectarie, Efrem cel Nou, Haralambie, Atanasie cel Mare și Rafail.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele Laurențiu Vereșș a primit Ordinul Sanctus Stephanus Magnus pentru activitatea desfășurată în comunitate și eforturile depuse pentru restaurarea bisericii de la Podu Vadului. De asemenea, membrii echipei care a realizat lucrările de pictură au primit câte o "Diplomă de Cinstire" din partea Bisericii Ortodoxe Române.
Vechea biserică de la Podu Vadului a fost construită în anul 1510 și refăcută de mai multe ori de-a lungul timpului. Construcția noii biserici a început în anul 2000 și a fost finalizată în 2011, cu contribuția financiară a mai multor enoriași. În timpul lucrărilor, părintele Laurențiu Vereșș a oficiat slujbele în capela aflată în spatele casei parohiale de lângă cimitirul cel nou.

(Sursă foto și video - Trinitas TV)

5500 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1312 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

629 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

337 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

287 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.