CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Program de gală al tinerilor dansatori de la Câmpina în ultima seară a Festivalului Internațional de Folclor Cahul 2019

- Eveniment -

Program de gală al tinerilor dansatori de la Câmpina în ultima seară a Festivalului Internațional de Folclor Cahul 2019

Poate cel mai emoționant moment al Festivalului Internațional de Folclor "Nufărul Alb" Cahul 2019 a fost uriașa Horă a Unirii dansată în Piața Independenței din municipiul înfrățit cu Câmpina. O horă începută de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina și în care dansatorii au atras publicul, dar și alte ansambluri prezente la festival. A fost momentul care a încununat o evoluție de excepție a tinerilor de la Câmpina și un program cu adevărat de gală prezentat în ultima seară a festivalului.

Festivalul Internațional de Folclor "Nufărul Alb" de la Cahul, Republica Moldova, presupune o adevărată desfășurare de forțe în condițiile în care, în municipiul de peste Prut, înfrățit cu Câmpina noastră, au venit ansambluri folclorice din zece țări (România, Turcia, Ucraina, Portugalia, Belarus, Bulgaria, Macedonia de Nord, Georgia, Lituania și, bineînțeles, Republica Moldova), prezente fiind și numeroase delegații oficiale din țările respective, dar și din alte țări unde există localități înfrățite cu Cahulul. V-am prezentat până acum, în articolele noastre, deschiderea oficială a festivalului, cu superba paradă a portului popular și cărțile de vizită ale ansamblurilor participante, precum și evoluția Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina (instructor Roxana Paraschiv), aplaudată îndelung de public, așa cum aplaudat a fost și solistul ansamblului, Andrei Chelba (13 ani), iar acum vom scrie despre seara de gală, care a inclus o nouă paradă, noi momente artistice susținute de ansamblurile participante la festival și festivitatea de premiere, care s-a încheiat cu imnul festivalului și focuri de artificii.
"Festivalul folcloric este pentru noi o carte de vizită, un eveniment foarte important în care ne prezentăm cultura și tradițiile. Nu bucură participarea numeroasă a ansamblurilor din alte țări, iar o bucurie și mai mare o constituie prezența fraților din România. Avem un acord de înfrățire cu municipiul Câmpina și ne-am dorit ca la festivalul nostru să fie prezent ansamblul din Câmpina. Vrem să fie dezvoltată această colaborare frumoasă dintre localitățile noastre în domeniul culturii, dar și al educației, sportului, în domeniul economic, să fie o relație care să se materializeze în rezultate concrete. Bineînțeles, să ne păstrăm și să ne promovăm tradițiile atât de frumoase pe care le avem", ne-a declarat primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș. (video)

Programul artistic oferit de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina în ultima seară a festivalului a fost un program cu adevărat de gală. Tinerii dansatori au prezentat suite folclorice din toate regiunile României, îmbrăcați în costume superbe, specifice fiecărei zone. Un program complex, bine pus la punct, cu o coregrafie deosebită, semnată de maestrul coregraf Nicolae Chiriță. La finalul programului, o parte din dansatori au rămas pe scenă, iar cei mai mulți au coborât în mijlocul publicului și împreună au dansat Hora Unirii. În horă s-au prins și alte ansambluri, din România și Moldova, cele care au înțeles mesajul fraților către frați. A fost poate cea mai mare Horă a Unirii dansată vreodată în Piața Independenței din Cahul, un moment emoționant, trăit cu intensitate maximă de public și dansatori. Ansamblul de la Câmpina a plăcut mult publicului și nu avea cum să nu fie așa. Câmpina are cu ce se mândri! (video)

(Foto și video - Campinatv.ro EXCLUSIV)

Citiți și - Evoluție de excepție a Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina pe scena Festivalului Internațional de Folclor Cahul 2019



10 Jul 2019 23:27 7577 vizualizari



Comentarii






  • 15.07.2019 10:11 Ionut Stimate Admin, stiu la ce va referiti, dar fara a intra in polemica cu dvs., va rog sa va amintiti despre amendamentul dnei Clinciu din sedinta ordinara a Consiliului Local din Martie 2018, in care s-a propus nefinantarea de la bugetul local a acestui ansamblu si care supus la vot a fost sustinut (din fericire) de numai 4 consilieri. Daca ar fi intrunit majoritatea, Casa Tineretului nu ar mai fi avut ansamblu folcloric, iar Campina nu ar mai fi avut motive de mandrie, cum foarte bine este scris mai sus in articol.
  • 11.07.2019 18:02 Admin Nu s-a pus niciodată problema desființării acestui ansamblu, nu a propus nimeni niciodată așa ceva. Discuțiile din cadrul CL Câmpina au fost de altă natură, au vizat cu totul altceva. În niciun caz desființarea acestui ansamblu pe care NU Câmpina l-a înființat. Suntem convinși că știți foarte bine la ce ne referim.
  • 11.07.2019 09:12 Ionut Oare nu acest ansamblu extraordinar a fost la un pas sa fie desfiintat la propunerea unor doamne din Consiliul Local? Ar trebui sa isi ceara scuze.
1286 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1305 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2100 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2914 vizualizari 21 Mar 2024 08:05 Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV