Program de gală al tinerilor dansatori de la Câmpina în ultima seară a Festivalului Internațional de Folclor Cahul 2019

Eveniment (Categoria articolului)

Poate cel mai emoționant moment al Festivalului Internațional de Folclor "Nufărul Alb" Cahul 2019 a fost uriașa Horă a Unirii dansată în Piața Independenței din municipiul înfrățit cu Câmpina. O horă începută de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina și în care dansatorii au atras publicul, dar și alte ansambluri prezente la festival. A fost momentul care a încununat o evoluție de excepție a tinerilor de la Câmpina și un program cu adevărat de gală prezentat în ultima seară a festivalului.

Festivalul Internațional de Folclor "Nufărul Alb" de la Cahul, Republica Moldova, presupune o adevărată desfășurare de forțe în condițiile în care, în municipiul de peste Prut, înfrățit cu Câmpina noastră, au venit ansambluri folclorice din zece țări (România, Turcia, Ucraina, Portugalia, Belarus, Bulgaria, Macedonia de Nord, Georgia, Lituania și, bineînțeles, Republica Moldova), prezente fiind și numeroase delegații oficiale din țările respective, dar și din alte țări unde există localități înfrățite cu Cahulul. V-am prezentat până acum, în articolele noastre, deschiderea oficială a festivalului, cu superba paradă a portului popular și cărțile de vizită ale ansamblurilor participante, precum și evoluția Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina (instructor Roxana Paraschiv), aplaudată îndelung de public, așa cum aplaudat a fost și solistul ansamblului, Andrei Chelba (13 ani), iar acum vom scrie despre seara de gală, care a inclus o nouă paradă, noi momente artistice susținute de ansamblurile participante la festival și festivitatea de premiere, care s-a încheiat cu imnul festivalului și focuri de artificii.
"Festivalul folcloric este pentru noi o carte de vizită, un eveniment foarte important în care ne prezentăm cultura și tradițiile. Nu bucură participarea numeroasă a ansamblurilor din alte țări, iar o bucurie și mai mare o constituie prezența fraților din România. Avem un acord de înfrățire cu municipiul Câmpina și ne-am dorit ca la festivalul nostru să fie prezent ansamblul din Câmpina. Vrem să fie dezvoltată această colaborare frumoasă dintre localitățile noastre în domeniul culturii, dar și al educației, sportului, în domeniul economic, să fie o relație care să se materializeze în rezultate concrete. Bineînțeles, să ne păstrăm și să ne promovăm tradițiile atât de frumoase pe care le avem", ne-a declarat primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș. (video)

Programul artistic oferit de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina în ultima seară a festivalului a fost un program cu adevărat de gală. Tinerii dansatori au prezentat suite folclorice din toate regiunile României, îmbrăcați în costume superbe, specifice fiecărei zone. Un program complex, bine pus la punct, cu o coregrafie deosebită, semnată de maestrul coregraf Nicolae Chiriță. La finalul programului, o parte din dansatori au rămas pe scenă, iar cei mai mulți au coborât în mijlocul publicului și împreună au dansat Hora Unirii. În horă s-au prins și alte ansambluri, din România și Moldova, cele care au înțeles mesajul fraților către frați. A fost poate cea mai mare Horă a Unirii dansată vreodată în Piața Independenței din Cahul, un moment emoționant, trăit cu intensitate maximă de public și dansatori. Ansamblul de la Câmpina a plăcut mult publicului și nu avea cum să nu fie așa. Câmpina are cu ce se mândri! (video)

(Foto și video - Campinatv.ro EXCLUSIV)

Citiți și - Evoluție de excepție a Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina pe scena Festivalului Internațional de Folclor Cahul 2019


4513 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 11.07.2019 09:12 Oare nu acest ansamblu extraordinar a fost la un pas sa fie desfiintat la propunerea unor doamne din Consiliul Local? Ar trebui sa isi ceara scuze.
  • Admin 11.07.2019 18:02 Nu s-a pus niciodată problema desființării acestui ansamblu, nu a propus nimeni niciodată așa ceva. Discuțiile din cadrul CL Câmpina au fost de altă natură, au vizat cu totul altceva. În niciun caz desființarea acestui ansamblu pe care NU Câmpina l-a înființat. Suntem convinși că știți foarte bine la ce ne referim.
  • Ionut 15.07.2019 10:11 Stimate Admin, stiu la ce va referiti, dar fara a intra in polemica cu dvs., va rog sa va amintiti despre amendamentul dnei Clinciu din sedinta ordinara a Consiliului Local din Martie 2018, in care s-a propus nefinantarea de la bugetul local a acestui ansamblu si care supus la vot a fost sustinut (din fericire) de numai 4 consilieri. Daca ar fi intrunit majoritatea, Casa Tineretului nu ar mai fi avut ansamblu folcloric, iar Campina nu ar mai fi avut motive de mandrie, cum foarte bine este scris mai sus in articol.

Eveniment

3014 vizualizari
24 ian. 2020 22:32

Câmpinenii și-au dat mână cu mână și au dansat Hora Unirii în centrul municipiului

La Câmpina, astăzi a fost sărbătoare și au simțit-o în suflet toți cei prezenți în Parcul Regele Mihai I. Câmpinenii și-au dat mână cu mână și au sărbătorit, cu inima deschisă și cu speranța de mai bine, împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Au fost momente frumoase sub soarele incredibil de puternic al lui 24 Ianuarie 2020.

2110 vizualizari
22 ian. 2020 10:38

Câmpinenii sunt invitați să se prindă în Hora Unirii, pe 24 Ianuarie 2020, alături de ansamblurile folclorice din municipiu

La 24 Ianuarie 2020 se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită vineri, la ora 12.00, în Parcul Regele Mihai I, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.

Alte stiri recente

4342 vizualizari
26 ian. 2020 14:24

Un bărbat a murit strivit de tractor la Filipeștii de Pădure

UPDATE - Conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IJP Prahpva, bărbatul executa lucrări de toaletare/ defrișare pe un teren proprietate privată și, foarte probabil, pe fondul unei manevre de mers înainte, în pantă, utilajul s-a răsturnat, bărbatul fiind prins sub acesta. Polițiștii au întocmit în această cauză un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Un accident mai puțin obișnuit, dar cu final tragic, a avut loc duminică, în jurul prânzului, la Filipeștii de Pădure. Și a fost un final tragic pentru că un bărbat, în vârstă de 76 de ani, domicliat în comuna Filipeștii de Pădure, și-a găsit sfârșitul fiind strivit de tractorul pe care îl conducea.

2692 vizualizari
26 ian. 2020 10:02

Atleții câmpineni se pregătesc pentru competițiile oficiale

Sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, se pregătesc pentru competițiile oficiale din luna februarie și martie - Campionatele Naționale de Atletism în Sală. Și cum cea mai bună metodă de pregătire este tot cea în condiții de concurs, atleții câmpineni participă aproape la fiecare sfârșit de săptămână la diverse concursuri al căror rol este tocmai acela de a pregăti sportivii pentru viitoarele competiții oficiale.