Program de gală al tinerilor dansatori de la Câmpina în ultima seară a Festivalului Internațional de Folclor Cahul 2019

Eveniment (Categoria articolului)

Poate cel mai emoționant moment al Festivalului Internațional de Folclor "Nufărul Alb" Cahul 2019 a fost uriașa Horă a Unirii dansată în Piața Independenței din municipiul înfrățit cu Câmpina. O horă începută de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina și în care dansatorii au atras publicul, dar și alte ansambluri prezente la festival. A fost momentul care a încununat o evoluție de excepție a tinerilor de la Câmpina și un program cu adevărat de gală prezentat în ultima seară a festivalului.

Festivalul Internațional de Folclor "Nufărul Alb" de la Cahul, Republica Moldova, presupune o adevărată desfășurare de forțe în condițiile în care, în municipiul de peste Prut, înfrățit cu Câmpina noastră, au venit ansambluri folclorice din zece țări (România, Turcia, Ucraina, Portugalia, Belarus, Bulgaria, Macedonia de Nord, Georgia, Lituania și, bineînțeles, Republica Moldova), prezente fiind și numeroase delegații oficiale din țările respective, dar și din alte țări unde există localități înfrățite cu Cahulul. V-am prezentat până acum, în articolele noastre, deschiderea oficială a festivalului, cu superba paradă a portului popular și cărțile de vizită ale ansamblurilor participante, precum și evoluția Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina (instructor Roxana Paraschiv), aplaudată îndelung de public, așa cum aplaudat a fost și solistul ansamblului, Andrei Chelba (13 ani), iar acum vom scrie despre seara de gală, care a inclus o nouă paradă, noi momente artistice susținute de ansamblurile participante la festival și festivitatea de premiere, care s-a încheiat cu imnul festivalului și focuri de artificii.
"Festivalul folcloric este pentru noi o carte de vizită, un eveniment foarte important în care ne prezentăm cultura și tradițiile. Nu bucură participarea numeroasă a ansamblurilor din alte țări, iar o bucurie și mai mare o constituie prezența fraților din România. Avem un acord de înfrățire cu municipiul Câmpina și ne-am dorit ca la festivalul nostru să fie prezent ansamblul din Câmpina. Vrem să fie dezvoltată această colaborare frumoasă dintre localitățile noastre în domeniul culturii, dar și al educației, sportului, în domeniul economic, să fie o relație care să se materializeze în rezultate concrete. Bineînțeles, să ne păstrăm și să ne promovăm tradițiile atât de frumoase pe care le avem", ne-a declarat primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș. (video)

Programul artistic oferit de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina în ultima seară a festivalului a fost un program cu adevărat de gală. Tinerii dansatori au prezentat suite folclorice din toate regiunile României, îmbrăcați în costume superbe, specifice fiecărei zone. Un program complex, bine pus la punct, cu o coregrafie deosebită, semnată de maestrul coregraf Nicolae Chiriță. La finalul programului, o parte din dansatori au rămas pe scenă, iar cei mai mulți au coborât în mijlocul publicului și împreună au dansat Hora Unirii. În horă s-au prins și alte ansambluri, din România și Moldova, cele care au înțeles mesajul fraților către frați. A fost poate cea mai mare Horă a Unirii dansată vreodată în Piața Independenței din Cahul, un moment emoționant, trăit cu intensitate maximă de public și dansatori. Ansamblul de la Câmpina a plăcut mult publicului și nu avea cum să nu fie așa. Câmpina are cu ce se mândri! (video)

(Foto și video - Campinatv.ro EXCLUSIV)

Citiți și - Evoluție de excepție a Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina pe scena Festivalului Internațional de Folclor Cahul 2019


3889 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 11.07.2019 09:12 Oare nu acest ansamblu extraordinar a fost la un pas sa fie desfiintat la propunerea unor doamne din Consiliul Local? Ar trebui sa isi ceara scuze.
  • Admin 11.07.2019 18:02 Nu s-a pus niciodată problema desființării acestui ansamblu, nu a propus nimeni niciodată așa ceva. Discuțiile din cadrul CL Câmpina au fost de altă natură, au vizat cu totul altceva. În niciun caz desființarea acestui ansamblu pe care NU Câmpina l-a înființat. Suntem convinși că știți foarte bine la ce ne referim.
  • Ionut 15.07.2019 10:11 Stimate Admin, stiu la ce va referiti, dar fara a intra in polemica cu dvs., va rog sa va amintiti despre amendamentul dnei Clinciu din sedinta ordinara a Consiliului Local din Martie 2018, in care s-a propus nefinantarea de la bugetul local a acestui ansamblu si care supus la vot a fost sustinut (din fericire) de numai 4 consilieri. Daca ar fi intrunit majoritatea, Casa Tineretului nu ar mai fi avut ansamblu folcloric, iar Campina nu ar mai fi avut motive de mandrie, cum foarte bine este scris mai sus in articol.

Eveniment

2201 vizualizari
17 sept. 2019 12:24

Big Band Jazz Society al Filarmonicii din Ploiești va concerta la Câmpina în cadrul Festivalului "Serbările Toamnei" 2019

Concert de excepție duminică, 22 septembrie 2019, în Parcul Regele Mihai I din municipiul Câmpina (fostul parc de la soldat). Big Band Jazz Society, formație a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, va cânta pe esplanada din parc, de la ora 18.00, evenimentul fiind inclus în programul celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei".

7009 vizualizari
16 sept. 2019 09:21

Programul complet al Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului "Serbările Toamnei" va avea loc în week-end-ul următor (21-22 septembrie), în centrul municipiului, în zona Notariatelor (intersecția Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918). Deschiderea oficială a manifestării este programată pentru sâmbătă la ora 11.00, când va avea loc tradiționala paradă din zona Policlinicii Municipale, până la scenă. Vă prezentăm în continuare programul complet al evenimentului organizat de Primărie, Consiliul Local și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

596 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2099 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.