Program de gală al tinerilor dansatori de la Câmpina în ultima seară a Festivalului Internațional de Folclor Cahul 2019

Eveniment (Categoria articolului)

Poate cel mai emoționant moment al Festivalului Internațional de Folclor "Nufărul Alb" Cahul 2019 a fost uriașa Horă a Unirii dansată în Piața Independenței din municipiul înfrățit cu Câmpina. O horă începută de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina și în care dansatorii au atras publicul, dar și alte ansambluri prezente la festival. A fost momentul care a încununat o evoluție de excepție a tinerilor de la Câmpina și un program cu adevărat de gală prezentat în ultima seară a festivalului.

Festivalul Internațional de Folclor "Nufărul Alb" de la Cahul, Republica Moldova, presupune o adevărată desfășurare de forțe în condițiile în care, în municipiul de peste Prut, înfrățit cu Câmpina noastră, au venit ansambluri folclorice din zece țări (România, Turcia, Ucraina, Portugalia, Belarus, Bulgaria, Macedonia de Nord, Georgia, Lituania și, bineînțeles, Republica Moldova), prezente fiind și numeroase delegații oficiale din țările respective, dar și din alte țări unde există localități înfrățite cu Cahulul. V-am prezentat până acum, în articolele noastre, deschiderea oficială a festivalului, cu superba paradă a portului popular și cărțile de vizită ale ansamblurilor participante, precum și evoluția Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina (instructor Roxana Paraschiv), aplaudată îndelung de public, așa cum aplaudat a fost și solistul ansamblului, Andrei Chelba (13 ani), iar acum vom scrie despre seara de gală, care a inclus o nouă paradă, noi momente artistice susținute de ansamblurile participante la festival și festivitatea de premiere, care s-a încheiat cu imnul festivalului și focuri de artificii.
"Festivalul folcloric este pentru noi o carte de vizită, un eveniment foarte important în care ne prezentăm cultura și tradițiile. Nu bucură participarea numeroasă a ansamblurilor din alte țări, iar o bucurie și mai mare o constituie prezența fraților din România. Avem un acord de înfrățire cu municipiul Câmpina și ne-am dorit ca la festivalul nostru să fie prezent ansamblul din Câmpina. Vrem să fie dezvoltată această colaborare frumoasă dintre localitățile noastre în domeniul culturii, dar și al educației, sportului, în domeniul economic, să fie o relație care să se materializeze în rezultate concrete. Bineînțeles, să ne păstrăm și să ne promovăm tradițiile atât de frumoase pe care le avem", ne-a declarat primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș. (video)

Programul artistic oferit de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina în ultima seară a festivalului a fost un program cu adevărat de gală. Tinerii dansatori au prezentat suite folclorice din toate regiunile României, îmbrăcați în costume superbe, specifice fiecărei zone. Un program complex, bine pus la punct, cu o coregrafie deosebită, semnată de maestrul coregraf Nicolae Chiriță. La finalul programului, o parte din dansatori au rămas pe scenă, iar cei mai mulți au coborât în mijlocul publicului și împreună au dansat Hora Unirii. În horă s-au prins și alte ansambluri, din România și Moldova, cele care au înțeles mesajul fraților către frați. A fost poate cea mai mare Horă a Unirii dansată vreodată în Piața Independenței din Cahul, un moment emoționant, trăit cu intensitate maximă de public și dansatori. Ansamblul de la Câmpina a plăcut mult publicului și nu avea cum să nu fie așa. Câmpina are cu ce se mândri! (video)

(Foto și video - Campinatv.ro EXCLUSIV)

Citiți și - Evoluție de excepție a Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina pe scena Festivalului Internațional de Folclor Cahul 2019


5605 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 11.07.2019 09:12 Oare nu acest ansamblu extraordinar a fost la un pas sa fie desfiintat la propunerea unor doamne din Consiliul Local? Ar trebui sa isi ceara scuze.
  • Admin 11.07.2019 18:02 Nu s-a pus niciodată problema desființării acestui ansamblu, nu a propus nimeni niciodată așa ceva. Discuțiile din cadrul CL Câmpina au fost de altă natură, au vizat cu totul altceva. În niciun caz desființarea acestui ansamblu pe care NU Câmpina l-a înființat. Suntem convinși că știți foarte bine la ce ne referim.
  • Ionut 15.07.2019 10:11 Stimate Admin, stiu la ce va referiti, dar fara a intra in polemica cu dvs., va rog sa va amintiti despre amendamentul dnei Clinciu din sedinta ordinara a Consiliului Local din Martie 2018, in care s-a propus nefinantarea de la bugetul local a acestui ansamblu si care supus la vot a fost sustinut (din fericire) de numai 4 consilieri. Daca ar fi intrunit majoritatea, Casa Tineretului nu ar mai fi avut ansamblu folcloric, iar Campina nu ar mai fi avut motive de mandrie, cum foarte bine este scris mai sus in articol.

Eveniment

2506 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3364 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

30 vizualizari
15 aug. 2020 17:28

Două medalii pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina la Naționalele de atletism pentru juniori II

Două medalii, una de argint și una de bronz, aceasta este zestrea sportivilor de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina la Campionatul Național de Atletism pentru Juniori II, care a avut loc în acest week-end la București, pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter”. 

524 vizualizari
15 aug. 2020 10:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 15 august

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.