Program de gală al tinerilor dansatori de la Câmpina în ultima seară a Festivalului Internațional de Folclor Cahul 2019

Eveniment (Categoria articolului)

Poate cel mai emoționant moment al Festivalului Internațional de Folclor "Nufărul Alb" Cahul 2019 a fost uriașa Horă a Unirii dansată în Piața Independenței din municipiul înfrățit cu Câmpina. O horă începută de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina și în care dansatorii au atras publicul, dar și alte ansambluri prezente la festival. A fost momentul care a încununat o evoluție de excepție a tinerilor de la Câmpina și un program cu adevărat de gală prezentat în ultima seară a festivalului.

Festivalul Internațional de Folclor "Nufărul Alb" de la Cahul, Republica Moldova, presupune o adevărată desfășurare de forțe în condițiile în care, în municipiul de peste Prut, înfrățit cu Câmpina noastră, au venit ansambluri folclorice din zece țări (România, Turcia, Ucraina, Portugalia, Belarus, Bulgaria, Macedonia de Nord, Georgia, Lituania și, bineînțeles, Republica Moldova), prezente fiind și numeroase delegații oficiale din țările respective, dar și din alte țări unde există localități înfrățite cu Cahulul. V-am prezentat până acum, în articolele noastre, deschiderea oficială a festivalului, cu superba paradă a portului popular și cărțile de vizită ale ansamblurilor participante, precum și evoluția Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina (instructor Roxana Paraschiv), aplaudată îndelung de public, așa cum aplaudat a fost și solistul ansamblului, Andrei Chelba (13 ani), iar acum vom scrie despre seara de gală, care a inclus o nouă paradă, noi momente artistice susținute de ansamblurile participante la festival și festivitatea de premiere, care s-a încheiat cu imnul festivalului și focuri de artificii.
"Festivalul folcloric este pentru noi o carte de vizită, un eveniment foarte important în care ne prezentăm cultura și tradițiile. Nu bucură participarea numeroasă a ansamblurilor din alte țări, iar o bucurie și mai mare o constituie prezența fraților din România. Avem un acord de înfrățire cu municipiul Câmpina și ne-am dorit ca la festivalul nostru să fie prezent ansamblul din Câmpina. Vrem să fie dezvoltată această colaborare frumoasă dintre localitățile noastre în domeniul culturii, dar și al educației, sportului, în domeniul economic, să fie o relație care să se materializeze în rezultate concrete. Bineînțeles, să ne păstrăm și să ne promovăm tradițiile atât de frumoase pe care le avem", ne-a declarat primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș. (video)

Programul artistic oferit de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina în ultima seară a festivalului a fost un program cu adevărat de gală. Tinerii dansatori au prezentat suite folclorice din toate regiunile României, îmbrăcați în costume superbe, specifice fiecărei zone. Un program complex, bine pus la punct, cu o coregrafie deosebită, semnată de maestrul coregraf Nicolae Chiriță. La finalul programului, o parte din dansatori au rămas pe scenă, iar cei mai mulți au coborât în mijlocul publicului și împreună au dansat Hora Unirii. În horă s-au prins și alte ansambluri, din România și Moldova, cele care au înțeles mesajul fraților către frați. A fost poate cea mai mare Horă a Unirii dansată vreodată în Piața Independenței din Cahul, un moment emoționant, trăit cu intensitate maximă de public și dansatori. Ansamblul de la Câmpina a plăcut mult publicului și nu avea cum să nu fie așa. Câmpina are cu ce se mândri! (video)

(Foto și video - Campinatv.ro EXCLUSIV)

Citiți și - Evoluție de excepție a Ansamblului Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina pe scena Festivalului Internațional de Folclor Cahul 2019


6734 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 11.07.2019 09:12 Oare nu acest ansamblu extraordinar a fost la un pas sa fie desfiintat la propunerea unor doamne din Consiliul Local? Ar trebui sa isi ceara scuze.
  • Admin 11.07.2019 18:02 Nu s-a pus niciodată problema desființării acestui ansamblu, nu a propus nimeni niciodată așa ceva. Discuțiile din cadrul CL Câmpina au fost de altă natură, au vizat cu totul altceva. În niciun caz desființarea acestui ansamblu pe care NU Câmpina l-a înființat. Suntem convinși că știți foarte bine la ce ne referim.
  • Ionut 15.07.2019 10:11 Stimate Admin, stiu la ce va referiti, dar fara a intra in polemica cu dvs., va rog sa va amintiti despre amendamentul dnei Clinciu din sedinta ordinara a Consiliului Local din Martie 2018, in care s-a propus nefinantarea de la bugetul local a acestui ansamblu si care supus la vot a fost sustinut (din fericire) de numai 4 consilieri. Daca ar fi intrunit majoritatea, Casa Tineretului nu ar mai fi avut ansamblu folcloric, iar Campina nu ar mai fi avut motive de mandrie, cum foarte bine este scris mai sus in articol.

Eveniment

2778 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

S-au pus în vânzare biletele pentru concertul de Crăciun organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina

"Magia muzicii" este spectacolul de Crăciun care va avea loc pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din municipiul Câmpina la data de 20 decembrie 2021, de la ora 18.00. Un spectacol de colinde românești și cântece de iarnă din repertoriul internațional interpretate de artiști consacrați, dar și tineri absolvenți ai Universității Naționale de Muzică București.

6011 vizualizari
01 dec. 2021 18:28

Certificatele de naștere și botez ale lui Geo Bogza, un cadou pentru Câmpina de Ziua Națională a României

La Câmpina, Ziua Națională a României nu a fost sărbătorită anul acesta printr-o manifestare publică, în centrul localității, din cauza măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, pentru că 1 Decembrie nu este o zi oarecare, ci una de mare importanță în istoria națională și în inimile românilor, la Câmpina a fost organizat un eveniment special, într-un cadru restrâns.

Alte stiri recente

1 vizualizari
09 dec. 2021 09:22

Noi reacții la intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din Câmpina, lângă Casa cu Grifoni

V-am prezentat până acum punctele de vedere ale majorității partidelor cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina (PNL, PSD, USR, PMP, POL) în legătură cu intenția unei firme private de a construi un bloc la doi pași de Primărie, pe terenul pe care s-a aflat cândva grădina de vară. Teren aparținând firmei respective. Am primit la redacție și alte reacții, de această dată din partea președintelui Partidului Prahova în Acțiune - Daniel Ioniță și din partea consilierului local Cezar Grama (Partidul Verde).

18 vizualizari
09 dec. 2021 08:48

FORJA NEPTUN angajează controlor calitate

Societatea FORJA NEPTUN SRL angajează CONTROLOR CALITATE.