CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Amintiri de Crăciun din copilăria lui... GHEORGHE TUDOR, fost primar al Câmpinei

- Social -

Amintiri de Crăciun din copilăria lui... GHEORGHE TUDOR, fost primar al Câmpinei

Luna decembrie, sărbători, brad, cadouri. Dar decembrie poate fi și luna amintirilor frumoase din copilărie, din adolescență. Luna unor amintiri de neprețuit. De aceea, am lansat această provocare unor persoane dragi din Câmpina, persoane deosebite, din domenii diferite, să ne povestească amintiri dragi de Crăciun. Astăzi, GHEORGHE TUDOR, fost primar al municipiului Câmpina în perioada 2000-2004.

Crăciunul, perioada sărbătorilor de iarnă, în general, era ceva cu totul și cu totul special în copilăria mea. Am avut șansa să copilăresc într-un sat din apropierea Câmpinei, la Buștenari, iar din iernile copilărieri mele nu a lipsit niciodată zăpada, care, acum, uneori, mai lipsește... Este un sat destul de întins ca suprafață, dar cu oameni foarte calzi și foarte apropiați, dacă vreți chiar ca o familie. Îmi amintesc cu mare bucurie de gerul pe care îl înduram cu veselia specifică vârstei copilăriei când mergeam la colindat. Mergeam prin tot satul, făceam kilometri întregi, ne prindea noaptea, dar pentru noi era o uriașă bucurie. Nu aveam frică de animale sălbatice, poate părea că eram chiar inconștienți, dar nu ne puneam asemenea probleme, ci singura noastră grijă era să ajungem în cel mai îndepărtat loc din sat, să colindăm familia respectivă, care ne răsplătea cu mere, cu nuci... Era foarte frumos... Un băiat din vecini avea un bob, realizat artizanal. Școala noastră era în Telega. Pentru cei care știu configurația geografică a zonei, pentru noi era o uriașă satisfacție că veneam dimineața pe bob la școală, în numai câteva minute... Mai greu era la prânz, când trebuia să ne întoarcem acasă și trebuia să tragem de bob la deal... Am avut șansa de a mă naște într-o familie de oameni gospodari, nu prea ne lipsea nimic din curte, astfel că și Crăciunul era o sărbătoare îmbelșugată, chiar dacă am prins și vremuri extrem de grele, la începutul anilor '50. Nu vă pot povesti din acea perioadă vreo întâmplare, dar să știți că mi-ați făcut o mare bucurie cu această provocare, pentru că am bucuria de a retrăi amintire dragi, dintr-o copilărie frumoasă, în ciuda vremurilor grele. O copilărie simplă, dar frumoasă!
Vreau să-mi permiteți să folosesc acest prilej pentru a vă ura atât vouă, celor de la CâmpinaTV.ro, cât și tuturor câmpinenilor, Sărbători fericite și liniștite!

Gheorghe Tudor
Decembrie 2022


20 Dec 2022 10:52 3588 vizualizari


Comentarii


  • 20.12.2022 15:36 Magdalena Stan La multi și sănătoși ani alaturi de familie!!!
413 vizualizari 14 Jul 2024 19:31 La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Fantasy Club, situat în clădirea BCR din centrul Câmpinei, a avut loc primul eveniment Pixel Pitch, un eveniment de tip turneu EAFC24 (fostul joc FIFA - simulator de fotbal).

citeste mai mult
277 vizualizari 11 Jul 2024 09:00 Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

În perioada 7-13 iulie 2024, satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei, a devenit centrul creativității tinerilor din Europa, găzduind mobilitatea Creative Youth sub egida programului Erasmus+.

citeste mai mult
1535 vizualizari 09 Jul 2024 12:44 Trei școli din Prahova inovează învățarea prin intermediul proiectelor eTwinning

Trei școli din Prahova inovează învățarea prin intermediul proiectelor eTwinning

Anul școlar 2023-2024 a însemnat pentru trei școli din județul Prahova o inovare prin colaborare. Astfel, aproximativ 60 elevi prahoveni și circa 300 elevi la nivel european au desfășurat diverse activități integrate curricular, având Luna ca și context de învățare.

citeste mai mult
1004 vizualizari 05 Jul 2024 16:09 Polițiștii au poposit la Câmpina și Brebu pentru a-i îndruma pe elevi spre ”o vacanță în siguranță”

Polițiștii au poposit la Câmpina și Brebu pentru a-i îndruma pe elevi spre ”o vacanță în siguranță”

De altfel, ”Împreună pentru o vacanță în siguranță!” este sloganul sub care Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a desfășurat mai multe acțiuni la Câmpina și Brebu.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV