CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Amintiri de Crăciun din copilăria lui... GHEORGHE TUDOR, fost primar al Câmpinei

- Social -

Amintiri de Crăciun din copilăria lui... GHEORGHE TUDOR, fost primar al Câmpinei

Luna decembrie, sărbători, brad, cadouri. Dar decembrie poate fi și luna amintirilor frumoase din copilărie, din adolescență. Luna unor amintiri de neprețuit. De aceea, am lansat această provocare unor persoane dragi din Câmpina, persoane deosebite, din domenii diferite, să ne povestească amintiri dragi de Crăciun. Astăzi, GHEORGHE TUDOR, fost primar al municipiului Câmpina în perioada 2000-2004.

Crăciunul, perioada sărbătorilor de iarnă, în general, era ceva cu totul și cu totul special în copilăria mea. Am avut șansa să copilăresc într-un sat din apropierea Câmpinei, la Buștenari, iar din iernile copilărieri mele nu a lipsit niciodată zăpada, care, acum, uneori, mai lipsește... Este un sat destul de întins ca suprafață, dar cu oameni foarte calzi și foarte apropiați, dacă vreți chiar ca o familie. Îmi amintesc cu mare bucurie de gerul pe care îl înduram cu veselia specifică vârstei copilăriei când mergeam la colindat. Mergeam prin tot satul, făceam kilometri întregi, ne prindea noaptea, dar pentru noi era o uriașă bucurie. Nu aveam frică de animale sălbatice, poate părea că eram chiar inconștienți, dar nu ne puneam asemenea probleme, ci singura noastră grijă era să ajungem în cel mai îndepărtat loc din sat, să colindăm familia respectivă, care ne răsplătea cu mere, cu nuci... Era foarte frumos... Un băiat din vecini avea un bob, realizat artizanal. Școala noastră era în Telega. Pentru cei care știu configurația geografică a zonei, pentru noi era o uriașă satisfacție că veneam dimineața pe bob la școală, în numai câteva minute... Mai greu era la prânz, când trebuia să ne întoarcem acasă și trebuia să tragem de bob la deal... Am avut șansa de a mă naște într-o familie de oameni gospodari, nu prea ne lipsea nimic din curte, astfel că și Crăciunul era o sărbătoare îmbelșugată, chiar dacă am prins și vremuri extrem de grele, la începutul anilor '50. Nu vă pot povesti din acea perioadă vreo întâmplare, dar să știți că mi-ați făcut o mare bucurie cu această provocare, pentru că am bucuria de a retrăi amintire dragi, dintr-o copilărie frumoasă, în ciuda vremurilor grele. O copilărie simplă, dar frumoasă!
Vreau să-mi permiteți să folosesc acest prilej pentru a vă ura atât vouă, celor de la CâmpinaTV.ro, cât și tuturor câmpinenilor, Sărbători fericite și liniștite!

Gheorghe Tudor
Decembrie 2022


20 Dec 2022 10:52 3569 vizualizari


Comentarii


  • 20.12.2022 15:36 Magdalena Stan La multi și sănătoși ani alaturi de familie!!!
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
648 vizualizari 14 Jun 2024 08:31 Peste 7.000 de gospodării din Prahova au rămas fără curent electric după furtuna de joi noaptea

Peste 7.000 de gospodării din Prahova au rămas fără curent electric după furtuna de joi noaptea

Vineri dimineață, la ora 6.00, 7.034 gospodării din mai multe localități ale județului Prahova nu erau alimentate cu energie electrică după furtuna din timpul nopții.

citeste mai mult
459 vizualizari 14 Jun 2024 07:29 Proiect eTwinning la Școala “Cuza“ din Câmpina: interacțiune între muzică și desen

Proiect eTwinning la Școala “Cuza“ din Câmpina: interacțiune între muzică și desen

După cum am scris și cu alte ocazii, Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" din Câmpina este implicată în mai multe proiecte de tip eTwinning.

citeste mai mult
3047 vizualizari 02 Jun 2024 19:13 Un câmpinean a murit la numai 59 ani. Fiul său acuză un ”tratament necorespunzător” din partea Centrului ”Conacul Bunicii”

Un câmpinean a murit la numai 59 ani. Fiul său acuză un ”tratament necorespunzător” din partea Centrului ”Conacul Bunicii”

Am primit la redacție un mesaj din partea unui câmpinean, Daniel Andrei Ionescu, al cărui tată s-a stins din viață la numai 59 ani, după ce a stat mai bine de doi ani în Centrul Rezidențial ”Conacul Bunicii” din Câmpina.

citeste mai mult
1737 vizualizari 02 Jun 2024 16:19 Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina a câștigat concursul ”Sanitarii pricepuți”

Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina a câștigat concursul ”Sanitarii pricepuți”

Echipa Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, coordonată de directorul adjunct Corina Gheorghe, a câștigat concursul ”Sanitarii pricepuți”, organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie, Filiala Prahova.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV