Îndrăgita solistă Marina Voica și-a lansat primul volum de nuvele la sărbătoarea Bisericii ”Sf. Parascheva” din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Are 85 de ani, împliniți la începutul lui septembrie, în urmă cu cinci luni a fost operată pe inimă, dar Marina Voica are în continuare o vivacitate uluitoare și același zâmbet fermecător. Joi, 7 octombrie 2021, îndrăgita solistă de muzică ușoară și-a lansat prima carte, un volum de nuvele intitulat "Fantezie și umor". A făcut-o într-un loc special - la Biserica "Sfânta Parascheva" din Câmpina, în ziua în care s-au sărbătorit 20 de ani de la sfințirea acestei biserici al cărei părinte paroh este Grigore Melnic, protopopul Protoieriei Câmpina.

La eveniment au fost prezenți numeroși prieteni ai interpretei stabilită de ani buni la Breaza - Gabriel Dorobanțu, Paul Surugiu - Fuego, Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cicu, Alina și Romeo Negoiasă - formația ”Alesis”, Carmen Movileanu, cunoscutul prezentator Octavin Ursulescu și mulți, alții, inclusiv medicul care a operat-o pe inimă pe Marina Voica. De asemenea, au fost prezenți mai mulți preoți din Câmpina și enoriași veniți la sărbătoarea Bisericii "Sfânta Parascheva". Cu accentul rusesc inconfundabil, Marina Voica, extrem de emoționată, le-a spus simplu: ”Vă iubesc pe toți!” A vorbit despre carte și a citit câteva dintre nuvele.
Volumul lansat de Marina Voica cuprinde o serie de nuvele scrise de artistă de-a lungul anilor, nuvele de diferite genuri - unele extrem de profunde, cu morală ca pentru o fabulă, altele pentru copii,  unele cu accente parodice, cum este cea despre New York, unele științifico-fantastice și altele memorialistice, cum este cea cu Giusseppe, ”un italian mai mic decât mine, cu ochi albaștri superbi”, stârnind hohote de râs și ropote de aplauze. Pentru că dincolo de tâlcul povestirilor, Marina Voica a știut să le și interpreteze. În plus, a stat zeci de minute în picioare, vorbind necontenit, citind (fără ochelari) și povestind.
La final, Marina Voica a primit de la primarul Alin Moldoveanu un frumos buchet de flori și o plachetă cu stema municipiului Câmpina, apoi a oferit autografe pe volumul său de nuvele.
Sărbătoarea de la Biserica ”Sf. Parascheva” a fost întregită de lansarea unui volum de poezii al poetului câmpinean Nicolae Danciu - "Icoane pictate în versuri" și un alt volum "În viața mea", al preotului Grigore Melnic, parohul Bisericii ”Sf. Parascheva”. "Dar ce am mai putea spune noi, după Marina Voica?!", a afirmat, cu umor, părintele Melnic.

8833 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

222 vizualizari
30 sept. 2023 11:44

Christina Beelen și Valentin Bălan, doi pictori care ne-au oferit bucuria culorii la un vernisaj special

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc vernisajul unei expoziții internaționale de pictură. O putem numi așa având în vedere faptul că au expus un artist plastic din Belgia – Christina Beelen și unul din România, chiar de la Câmpina – Valentin Bălan. Vernisajul a fost onorat de Excelența Sa, dl. John Cornet d’Elzius – ambasadorul Regatului Belgiei la București și atașatul cultural al Ambasadei Belgiei, dl. Remy Roussel. Din partea administrației locale a participat primarul municipiului, Alin Moldoveanu.

618 vizualizari
29 sept. 2023 23:06

Eveniment istoric la Câmpina – vizita ambasadorului Republicii Coreea, cu ocazia aniversării a 15 ani de Parteneriat Strategic între România și Coreea de Sud

În municipiul Câmpina a avut loc astăzi un eveniment special dedicat împlinirii a 15 ani de la semnarea Declarației Comune privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Coreea. Evenimentul a inclus mai multe acțiuni la care oaspete de onoare a fost Excelența Sa, dl. RIM KAP-SOO, ambasadorul Republicii Coreea în România.

Alte stiri recente

77 vizualizari
30 sept. 2023 13:41

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele jocuri din cadrul etapei a 9-a din Liga A Prahova. Runda se va încheia duminică. Iată rezultatele întregistrate până acum și clasamentul la zi:

983 vizualizari
29 sept. 2023 22:21

Două ședințe de Consiliu în mai puțin de 24 de ore pentru schimbarea destinației fostei grădinițe din cartierul Câmpinița

UPDATE - Ulterior apariției articolului, consilierul local Adina Gârbăcică ne-a precizat că s-a referit la o altă sumă, de 476.000 lei, solicitată de partenerul administrației în GAL pentru aducerea clădirii la stadiul necesar autorizării.
Pe masa Consiliului Local Câmpina, la ședința ordinară din 27 septembrie, a apărut un proiect suplimentar - cel privind schimbarea destinației fostei grădinițe din Cartierul Câmpinița și înființarea aici a unui Centru Comunitar Integrat, proiect care va fi derulat de municipalitate cu fonduri europene, prin GAL.