CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Îndrăgita solistă Marina Voica și-a lansat primul volum de nuvele la sărbătoarea Bisericii ”Sf. Parascheva” din Câmpina

- Eveniment -

Îndrăgita solistă Marina Voica și-a lansat primul volum de nuvele la sărbătoarea Bisericii ”Sf. Parascheva” din Câmpina

Are 85 de ani, împliniți la începutul lui septembrie, în urmă cu cinci luni a fost operată pe inimă, dar Marina Voica are în continuare o vivacitate uluitoare și același zâmbet fermecător. Joi, 7 octombrie 2021, îndrăgita solistă de muzică ușoară și-a lansat prima carte, un volum de nuvele intitulat "Fantezie și umor". A făcut-o într-un loc special - la Biserica "Sfânta Parascheva" din Câmpina, în ziua în care s-au sărbătorit 20 de ani de la sfințirea acestei biserici al cărei părinte paroh este Grigore Melnic, protopopul Protoieriei Câmpina.

La eveniment au fost prezenți numeroși prieteni ai interpretei stabilită de ani buni la Breaza - Gabriel Dorobanțu, Paul Surugiu - Fuego, Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cicu, Alina și Romeo Negoiasă - formația ”Alesis”, Carmen Movileanu, cunoscutul prezentator Octavin Ursulescu și mulți, alții, inclusiv medicul care a operat-o pe inimă pe Marina Voica. De asemenea, au fost prezenți mai mulți preoți din Câmpina și enoriași veniți la sărbătoarea Bisericii "Sfânta Parascheva". Cu accentul rusesc inconfundabil, Marina Voica, extrem de emoționată, le-a spus simplu: ”Vă iubesc pe toți!” A vorbit despre carte și a citit câteva dintre nuvele.
Volumul lansat de Marina Voica cuprinde o serie de nuvele scrise de artistă de-a lungul anilor, nuvele de diferite genuri - unele extrem de profunde, cu morală ca pentru o fabulă, altele pentru copii,  unele cu accente parodice, cum este cea despre New York, unele științifico-fantastice și altele memorialistice, cum este cea cu Giusseppe, ”un italian mai mic decât mine, cu ochi albaștri superbi”, stârnind hohote de râs și ropote de aplauze. Pentru că dincolo de tâlcul povestirilor, Marina Voica a știut să le și interpreteze. În plus, a stat zeci de minute în picioare, vorbind necontenit, citind (fără ochelari) și povestind.
La final, Marina Voica a primit de la primarul Alin Moldoveanu un frumos buchet de flori și o plachetă cu stema municipiului Câmpina, apoi a oferit autografe pe volumul său de nuvele.
Sărbătoarea de la Biserica ”Sf. Parascheva” a fost întregită de lansarea unui volum de poezii al poetului câmpinean Nicolae Danciu - "Icoane pictate în versuri" și un alt volum "În viața mea", al preotului Grigore Melnic, parohul Bisericii ”Sf. Parascheva”. "Dar ce am mai putea spune noi, după Marina Voica?!", a afirmat, cu umor, părintele Melnic.


08 Oct 2021 14:08 9021 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
387 vizualizari 15 Jun 2024 16:45 La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

În urmă cu aproximativ două luni a avut loc concursul școlar ”Știință pentru toți”, organizat și găzduit de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

citeste mai mult
2977 vizualizari 15 Jun 2024 14:50 Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

La jumătatea lunii iulie, la Cornu va avea loc o nouă ediție a Festivalului ”Florilor de tei”, manifestare ajunsă la ediția a XV-a. Festivalul va avea loc în week-end-ul 13-14 iulie 2024.

citeste mai mult
455 vizualizari 15 Jun 2024 14:16 O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

Câmpina a fost sâmbătă, 15 iunie 2024, gazda unei premiere - un festival de robotică. ”Undefined Festival” a fost denumirea acestuia, inspirată din numele echipei de robotică de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, Team Undefined, organizatorul acestui eveniment.

citeste mai mult
1654 vizualizari 13 Jun 2024 23:11 Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Ziua Eroilor a venit în anul 2024 la foarte puțin timp după alegerile locale. Poate de aici o ”răceală” evidentă, schimburi de priviri reci, chiar dure între... diverse persoane, implicate direct sau indirect în derularea procesului electoral.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV