Îndrăgita solistă Marina Voica și-a lansat primul volum de nuvele la sărbătoarea Bisericii ”Sf. Parascheva” din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Are 85 de ani, împliniți la începutul lui septembrie, în urmă cu cinci luni a fost operată pe inimă, dar Marina Voica are în continuare o vivacitate uluitoare și același zâmbet fermecător. Joi, 7 octombrie 2021, îndrăgita solistă de muzică ușoară și-a lansat prima carte, un volum de nuvele intitulat "Fantezie și umor". A făcut-o într-un loc special - la Biserica "Sfânta Parascheva" din Câmpina, în ziua în care s-au sărbătorit 20 de ani de la sfințirea acestei biserici al cărei părinte paroh este Grigore Melnic, protopopul Protoieriei Câmpina.

La eveniment au fost prezenți numeroși prieteni ai interpretei stabilită de ani buni la Breaza - Gabriel Dorobanțu, Paul Surugiu - Fuego, Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cicu, Alina și Romeo Negoiasă - formația ”Alesis”, Carmen Movileanu, cunoscutul prezentator Octavin Ursulescu și mulți, alții, inclusiv medicul care a operat-o pe inimă pe Marina Voica. De asemenea, au fost prezenți mai mulți preoți din Câmpina și enoriași veniți la sărbătoarea Bisericii "Sfânta Parascheva". Cu accentul rusesc inconfundabil, Marina Voica, extrem de emoționată, le-a spus simplu: ”Vă iubesc pe toți!” A vorbit despre carte și a citit câteva dintre nuvele.
Volumul lansat de Marina Voica cuprinde o serie de nuvele scrise de artistă de-a lungul anilor, nuvele de diferite genuri - unele extrem de profunde, cu morală ca pentru o fabulă, altele pentru copii,  unele cu accente parodice, cum este cea despre New York, unele științifico-fantastice și altele memorialistice, cum este cea cu Giusseppe, ”un italian mai mic decât mine, cu ochi albaștri superbi”, stârnind hohote de râs și ropote de aplauze. Pentru că dincolo de tâlcul povestirilor, Marina Voica a știut să le și interpreteze. În plus, a stat zeci de minute în picioare, vorbind necontenit, citind (fără ochelari) și povestind.
La final, Marina Voica a primit de la primarul Alin Moldoveanu un frumos buchet de flori și o plachetă cu stema municipiului Câmpina, apoi a oferit autografe pe volumul său de nuvele.
Sărbătoarea de la Biserica ”Sf. Parascheva” a fost întregită de lansarea unui volum de poezii al poetului câmpinean Nicolae Danciu - "Icoane pictate în versuri" și un alt volum "În viața mea", al preotului Grigore Melnic, parohul Bisericii ”Sf. Parascheva”. "Dar ce am mai putea spune noi, după Marina Voica?!", a afirmat, cu umor, părintele Melnic.

7297 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4153 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2668 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

1917 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

2169 vizualizari
19 oct. 2021 20:10

Documentația pentru concesionarea Muzeului Doftana unui investitor privat, în dezbaterea Consiliului Local Telega

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, a Consiliului Local Telega se află un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate, raportului de evaluare și redevenței minime în vederea concesionării Muzeului Doftana (fosta închisoare) unui investitor privat.