Îndrăgita solistă Marina Voica și-a lansat primul volum de nuvele la sărbătoarea Bisericii ”Sf. Parascheva” din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Are 85 de ani, împliniți la începutul lui septembrie, în urmă cu cinci luni a fost operată pe inimă, dar Marina Voica are în continuare o vivacitate uluitoare și același zâmbet fermecător. Joi, 7 octombrie 2021, îndrăgita solistă de muzică ușoară și-a lansat prima carte, un volum de nuvele intitulat "Fantezie și umor". A făcut-o într-un loc special - la Biserica "Sfânta Parascheva" din Câmpina, în ziua în care s-au sărbătorit 20 de ani de la sfințirea acestei biserici al cărei părinte paroh este Grigore Melnic, protopopul Protoieriei Câmpina.

La eveniment au fost prezenți numeroși prieteni ai interpretei stabilită de ani buni la Breaza - Gabriel Dorobanțu, Paul Surugiu - Fuego, Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cicu, Alina și Romeo Negoiasă - formația ”Alesis”, Carmen Movileanu, cunoscutul prezentator Octavin Ursulescu și mulți, alții, inclusiv medicul care a operat-o pe inimă pe Marina Voica. De asemenea, au fost prezenți mai mulți preoți din Câmpina și enoriași veniți la sărbătoarea Bisericii "Sfânta Parascheva". Cu accentul rusesc inconfundabil, Marina Voica, extrem de emoționată, le-a spus simplu: ”Vă iubesc pe toți!” A vorbit despre carte și a citit câteva dintre nuvele.
Volumul lansat de Marina Voica cuprinde o serie de nuvele scrise de artistă de-a lungul anilor, nuvele de diferite genuri - unele extrem de profunde, cu morală ca pentru o fabulă, altele pentru copii,  unele cu accente parodice, cum este cea despre New York, unele științifico-fantastice și altele memorialistice, cum este cea cu Giusseppe, ”un italian mai mic decât mine, cu ochi albaștri superbi”, stârnind hohote de râs și ropote de aplauze. Pentru că dincolo de tâlcul povestirilor, Marina Voica a știut să le și interpreteze. În plus, a stat zeci de minute în picioare, vorbind necontenit, citind (fără ochelari) și povestind.
La final, Marina Voica a primit de la primarul Alin Moldoveanu un frumos buchet de flori și o plachetă cu stema municipiului Câmpina, apoi a oferit autografe pe volumul său de nuvele.
Sărbătoarea de la Biserica ”Sf. Parascheva” a fost întregită de lansarea unui volum de poezii al poetului câmpinean Nicolae Danciu - "Icoane pictate în versuri" și un alt volum "În viața mea", al preotului Grigore Melnic, parohul Bisericii ”Sf. Parascheva”. "Dar ce am mai putea spune noi, după Marina Voica?!", a afirmat, cu umor, părintele Melnic.

8675 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3351 vizualizari
16 mar. 2023 07:49

Primarul Alin Moldoveanu, premiat la Gala Națională “România ești TU”, la categoria “Investiții publice”

5 comentarii

La Palatul Parlamentului a avut loc miercuri seară evenimentul “România ești TU”, o gală dedicată recunoașterii și premierii unor oameni valoroși din țara noastră, dar și unor proiecte de investiții publice sau private. Trei trofee și peste 200 de premii și diplome de excelență s-au acordat la Gala “România ești TU”, printre cei premiați numărându-se și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

2039 vizualizari
08 mar. 2023 21:54

Flori și momente artistice, oferite pensionarelor din Câmpina cu ocazia Zilei Femeii

1 comentarii

8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, a fost un prilej de sărbătoare la Câmpina. Dincolo de multe alte momente care au marcat această zi, la Casa Tineretului a avut loc un eveniment de suflet, organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina și Casa Tineretului. Peste o sută de doamne au răspuns invitației organizatorilor, majoritatea fiind membre ale CAR Pensionari sau ale Asociației Pensionarilor din Câmpina.

Alte stiri recente

99 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

95 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.