Îndrăgita solistă Marina Voica și-a lansat primul volum de nuvele la sărbătoarea Bisericii ”Sf. Parascheva” din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Are 85 de ani, împliniți la începutul lui septembrie, în urmă cu cinci luni a fost operată pe inimă, dar Marina Voica are în continuare o vivacitate uluitoare și același zâmbet fermecător. Joi, 7 octombrie 2021, îndrăgita solistă de muzică ușoară și-a lansat prima carte, un volum de nuvele intitulat "Fantezie și umor". A făcut-o într-un loc special - la Biserica "Sfânta Parascheva" din Câmpina, în ziua în care s-au sărbătorit 20 de ani de la sfințirea acestei biserici al cărei părinte paroh este Grigore Melnic, protopopul Protoieriei Câmpina.

La eveniment au fost prezenți numeroși prieteni ai interpretei stabilită de ani buni la Breaza - Gabriel Dorobanțu, Paul Surugiu - Fuego, Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cicu, Alina și Romeo Negoiasă - formația ”Alesis”, Carmen Movileanu, cunoscutul prezentator Octavin Ursulescu și mulți, alții, inclusiv medicul care a operat-o pe inimă pe Marina Voica. De asemenea, au fost prezenți mai mulți preoți din Câmpina și enoriași veniți la sărbătoarea Bisericii "Sfânta Parascheva". Cu accentul rusesc inconfundabil, Marina Voica, extrem de emoționată, le-a spus simplu: ”Vă iubesc pe toți!” A vorbit despre carte și a citit câteva dintre nuvele.
Volumul lansat de Marina Voica cuprinde o serie de nuvele scrise de artistă de-a lungul anilor, nuvele de diferite genuri - unele extrem de profunde, cu morală ca pentru o fabulă, altele pentru copii,  unele cu accente parodice, cum este cea despre New York, unele științifico-fantastice și altele memorialistice, cum este cea cu Giusseppe, ”un italian mai mic decât mine, cu ochi albaștri superbi”, stârnind hohote de râs și ropote de aplauze. Pentru că dincolo de tâlcul povestirilor, Marina Voica a știut să le și interpreteze. În plus, a stat zeci de minute în picioare, vorbind necontenit, citind (fără ochelari) și povestind.
La final, Marina Voica a primit de la primarul Alin Moldoveanu un frumos buchet de flori și o plachetă cu stema municipiului Câmpina, apoi a oferit autografe pe volumul său de nuvele.
Sărbătoarea de la Biserica ”Sf. Parascheva” a fost întregită de lansarea unui volum de poezii al poetului câmpinean Nicolae Danciu - "Icoane pictate în versuri" și un alt volum "În viața mea", al preotului Grigore Melnic, parohul Bisericii ”Sf. Parascheva”. "Dar ce am mai putea spune noi, după Marina Voica?!", a afirmat, cu umor, părintele Melnic.

8176 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

289 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

4108 vizualizari
10 aug. 2022 19:04

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

Alte stiri recente

2035 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

216 vizualizari
11 aug. 2022 20:24

PMP anunță că nu va vota proiectul de aprobare a PUZ-ului ce include și pasajul subteran

Partidul Mișcarea Populară Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă, având ca subiect votul consilierilor acestei formațiuni politice pe cel mai discutat și disputat subiect - aprobarea PUZ-ului ce include și pasajul subteran. Iată comunicatul: