S-a finalizat reabilitarea primului tronson al blocului operator de la Spitalul Municipal Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Spitalul Municipal Câmpina se află într-un continuu proces de modernizare, majoritatea secțiilor fiind deja reabilitate, unele devenind aproape de nerecunoscut. La începutul acestui an s-a pus problema modernizării blocului operator, iar pentru că aici nu se putea întrerupe complet activitatea, lucrările au fost împărțite și programate să se desfășoare pe parcursul a trei ani. Vineri, 21 decembrie 2018, a fost inaugurat primul tronson din blocul operator modernizat și despre care medicii din spital spun că este acum de nivel occidental.

Sunt trei săli de operații cu echipament complet inclusiv pentru intervenții chirurgicale laparoscopice și cu toate anexele necesare. Bine dotate, complet echipate, nou-nouțe, cele trei săli vor intra în zilele următoare în circuitul de intervenții chirurgicale.
La scurta festivitate de vineri au fost prezenți primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi, care au vorbit de necesitatea investițiilor în sănătate, despre sprijinul pe care autoritățile locale l-au dat și-l vor da și în continuare acestui domeniu. De asemenea, s-a amintit și despre proiectul cu finanțare europeană care este foarte aproape de a fi semnat, proiectul privind reabilitarea termică a Spitalului Municipal, în valoare de aproximativ 6,5 milioane euro, care îl va face cel mai valoros proiect din punct de vedere financiar accesat de administrația câmpineană. După discursurile de rigoare, conducerea spitalului, o parte dintre medici și cei doi reprezentanți ai Primăriei au vizitat sălile de operație și tronsonul modernizat al blocului operator.
Precizăm că la blocul operator este vorba despre o reabilitare completă, cu tot cu schimbarea instalațiilor electrice, sanitare, termice și a instalațiilor de gaze medicale. Licitația pentru executarea acestor lucrări a fost câștigată de societatea General Service Grup 98 SRL București (cea care a realizat și lucrările de modernizare cu fonduri europene la Policlinica Municipală), prețul fiind de 644.992 lei (fără TVA).

9188 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Doctor doctor 28.12.2018 12:24 Imaginile nu sunt concludente,cele dou persoane imbracate in negru trebuiau operate si scosi gargaunii din cap.hehehhhheee

Actualitate

1214 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

684 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

286 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

341 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.