Spitalul Municipal Câmpina se află într-un continuu proces de modernizare, majoritatea secțiilor fiind deja reabilitate, unele devenind aproape de nerecunoscut. La începutul acestui an s-a pus problema modernizării blocului operator, iar pentru că aici nu se putea întrerupe complet activitatea, lucrările au fost împărțite și programate să se desfășoare pe parcursul a trei ani. Vineri, 21 decembrie 2018, a fost inaugurat primul tronson din blocul operator modernizat și despre care medicii din spital spun că este acum de nivel occidental.
Sunt trei săli de operații cu echipament complet inclusiv pentru intervenții chirurgicale laparoscopice și cu toate anexele necesare. Bine dotate, complet echipate, nou-nouțe, cele trei săli vor intra în zilele următoare în circuitul de intervenții chirurgicale.
La scurta festivitate de vineri au fost prezenți primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi, care au vorbit de necesitatea investițiilor în sănătate, despre sprijinul pe care autoritățile locale l-au dat și-l vor da și în continuare acestui domeniu. De asemenea, s-a amintit și despre proiectul cu finanțare europeană care este foarte aproape de a fi semnat, proiectul privind reabilitarea termică a Spitalului Municipal, în valoare de aproximativ 6,5 milioane euro, care îl va face cel mai valoros proiect din punct de vedere financiar accesat de administrația câmpineană. După discursurile de rigoare, conducerea spitalului, o parte dintre medici și cei doi reprezentanți ai Primăriei au vizitat sălile de operație și tronsonul modernizat al blocului operator.
Precizăm că la blocul operator este vorba despre o reabilitare completă, cu tot cu schimbarea instalațiilor electrice, sanitare, termice și a instalațiilor de gaze medicale. Licitația pentru executarea acestor lucrări a fost câștigată de societatea General Service Grup 98 SRL București (cea care a realizat și lucrările de modernizare cu fonduri europene la Policlinica Municipală), prețul fiind de 644.992 lei (fără TVA).
În urmă cu mai mulți ani, încă de pe vremea primarului Horia Tiseanu, în Câmpina s-au montat în mai multe stații de transport public local niște chioșcuri, este drept, foarte mici, alături de care se află un spațiu acoperit pentru călători.
Apa distribuită în rețeua publică de la Breaza este infestată cu Clostridium. Se menține interdicția consumului de apă de la robinet, măsură dispusă încă de săptămâna trecută, când locuitorii orașului au semnalat că apa este tulbure și urât mirositoare.
În toamna anului trecut, Consiliul Local Câmpina - chiar la ultima ședință din mandatul precedent - a decis ca terenul de minifotbal de lângă ștrandul de la Casa Tineretului să fie dat în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Și sunt luni bune de când acest teren arată ca un loc al nimănui...
Din anul 2019, la Câmpina nu s-a mai organizat evenimentul ”Nunta de Aur”, dedicat cuplurilor care au împlinit în anul respectiv 50 ani de căsătorie.