EXCLUSIV. Din înfrățirea a două localități s-a născut o poveste de dragoste. O româncă și un francez s-au căsătorit, astăzi, la Cornu

Eveniment (Categoria articolului)

Cine a spus că viața bate filmul, mare dreptate a avut! În 1990, un francez din localitatea Murs-Erigne (Departamentul Maine-Loire), Jean Marie Roy-Bachet, venea în țara noastră să viziteze satele românești. A ajuns și la Cornu, în Prahova. I-a plăcut atât de mult aici încât a început demersurile pentru înfrățirea celor două localități. O înfrățire care, oficial, datează din 1995 și a fost una dintre primele înfrățiri din țară. Astăzi, fiul lui Jean Marie Roy-Bachet, Damien, s-a căsătorit, la Cornu, cu o tânără din localitate - Sânziana Toader.

Din 1990 încoace, Jean Marie Roy-Bachet a venit de multe ori în România și de fiecare dată a trecut și pe la Cornu, locul unde, spune el, se simte cel mai bine. Și-a adus și familia să viziteze aceste locuri. Damien avea opt ani când a venit prima dată la Cornu. Mireasa lui de astăzi abia dacă învățase să meargă în picioare. S-au cunoscut, bineînțeles, mult mai târziu, pentru că francezii au venit și revenit în România. După semnarea acordului de înfrățire între comunele Murs-Erigne și Cornu, vizitele au fost mai dese. Au mers și reprezentanții administrației de la Cornu în Franța. Relațiile dintre cele două localități au devenit tot mai strânse, iar oamenii au devenit prieteni. Familia lui Jean Marie Roy-Bachet se simte la Cornu ca acasă. La fel se simt și ceilalți francezi care au vizitat localitatea de-a lungul timpului. Astăzi, la Cornu, la căsătoria celor doi tineri au venit mulți francezi. A fost o sărbătoare.
'Vă spun sincer, nu m-am gândit niciodată că voi avea ocazia să oficiez căsătoria unui francez din Murs-Erigne cu o fată de la noi, din Cornu. Nu cred că am fost vreodată atât de emoționat cum sunt acum. Și oficiez de 26 de ani astfel de ceremonii', a afirmat primarul comunei Cornu, Cornel Nanu. De fapt, nu a fost o simplă ceremonie, pentru că în onoarea mirilor, dar și a celor două localități înfrățite, au fost intonate imnurile de stat ale Franței și României, iar tinerii căsătoriți au primit buchete de trandafiri în culorile naționale ale celor țări. Au fost, într-adevăr, momente foarte emoționante. Din înfrățirea a două localități, iată, s-a născut o frumoasă poveste de dragoste. Sânziana Toader și Damien Roy-Bachet au devenit astăzi soț și soție. Casă de piatră!

16434 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2122 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1859 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

1143 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1675 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.