EXCLUSIV. Din înfrățirea a două localități s-a născut o poveste de dragoste. O româncă și un francez s-au căsătorit, astăzi, la Cornu

Eveniment (Categoria articolului)

Cine a spus că viața bate filmul, mare dreptate a avut! În 1990, un francez din localitatea Murs-Erigne (Departamentul Maine-Loire), Jean Marie Roy-Bachet, venea în țara noastră să viziteze satele românești. A ajuns și la Cornu, în Prahova. I-a plăcut atât de mult aici încât a început demersurile pentru înfrățirea celor două localități. O înfrățire care, oficial, datează din 1995 și a fost una dintre primele înfrățiri din țară. Astăzi, fiul lui Jean Marie Roy-Bachet, Damien, s-a căsătorit, la Cornu, cu o tânără din localitate - Sânziana Toader.

Din 1990 încoace, Jean Marie Roy-Bachet a venit de multe ori în România și de fiecare dată a trecut și pe la Cornu, locul unde, spune el, se simte cel mai bine. Și-a adus și familia să viziteze aceste locuri. Damien avea opt ani când a venit prima dată la Cornu. Mireasa lui de astăzi abia dacă învățase să meargă în picioare. S-au cunoscut, bineînțeles, mult mai târziu, pentru că francezii au venit și revenit în România. După semnarea acordului de înfrățire între comunele Murs-Erigne și Cornu, vizitele au fost mai dese. Au mers și reprezentanții administrației de la Cornu în Franța. Relațiile dintre cele două localități au devenit tot mai strânse, iar oamenii au devenit prieteni. Familia lui Jean Marie Roy-Bachet se simte la Cornu ca acasă. La fel se simt și ceilalți francezi care au vizitat localitatea de-a lungul timpului. Astăzi, la Cornu, la căsătoria celor doi tineri au venit mulți francezi. A fost o sărbătoare.
'Vă spun sincer, nu m-am gândit niciodată că voi avea ocazia să oficiez căsătoria unui francez din Murs-Erigne cu o fată de la noi, din Cornu. Nu cred că am fost vreodată atât de emoționat cum sunt acum. Și oficiez de 26 de ani astfel de ceremonii', a afirmat primarul comunei Cornu, Cornel Nanu. De fapt, nu a fost o simplă ceremonie, pentru că în onoarea mirilor, dar și a celor două localități înfrățite, au fost intonate imnurile de stat ale Franței și României, iar tinerii căsătoriți au primit buchete de trandafiri în culorile naționale ale celor țări. Au fost, într-adevăr, momente foarte emoționante. Din înfrățirea a două localități, iată, s-a născut o frumoasă poveste de dragoste. Sânziana Toader și Damien Roy-Bachet au devenit astăzi soț și soție. Casă de piatră!

16277 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4153 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2670 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

679 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2272 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.