Din această vară, în Ambulatoriul de specialitate al Spitalului SanConfind din Poiana Câmpina funcționează Cabinetul de Dermato-Venerologie, unde consultațiile sunt asigurate de un medic specialist cu multă experiență - dr. Răzvan Bucur.
După cum știm cu toții, pielea este cel mai mare organ al omului și interfața noastră cu mediul extern. Este o barieră de protecție a corpului, dar de care trebuie să avem și noi mare grijă. În interviul pe care ni l-a acordat, dr. Răzvan Bucur vorbește despre ce înseamnă dermatologia și venerologia - aceasta din urmă fiind considerată o supraspecializare a dermatologiei. De asemenea, aflăm lucruri interesante despre bolile simple, dar și despre cele rare, cum ar fi cancerul cutanat. Trebuie să știți că la SanConfind au existat cazuri de pacienți la care s-a depistat și tratat cu succes un astfel de cancer, dar au existat și alte boli rare ale pielii, depistate și tratate aici.
Cabinetul de Dermato-Venerologie din cadrul SanConfind este deschis de luni până vineri, după următorul program: luni - 11.00-18.00, marți - 7.30-14.30, miercuri - 7.30-14.30, joi - 7.30 - 11.00, vineri - 11.00-18.00. SanConfind are contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, prin urmare, în momentul în care mergeți la cabinet, aveți nevoie de o trimitere de la medicul de familie, de cardul de sănătate și de o adeverință de salariat (dacă este cazul). Pentru pensionari se acordă o reducere de 50% la prima consultație. (P)
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.