Lacul Bisericii reprezintă un loc de suflet pentru câmpinenii de azi, așa cum a fost și pentru câmpinenii de odinioară. Pe rețelele de socializare sunt postate fotografii superbe cu Lacul Bisericii și zona adiacentă, fotografii făcute de profesioniști și prelucrate, multe dintre ele, tot de profesioniști. Există chiar și o pagină pe Facebook dedicată Lacului Bisericii. Din păcate, realitatea bate poza artistică.
Pentru că, de fapt, Lacul Bisericii arată așa cum îl puteți vedea în imaginile noastre. Sunt fotografii făcute în urmă cu câteva zile, înainte ca zăpada să se aștearnă într-un strat mai gros. Se văd clar gunoaiele de pe lac, sticle, cutii și pungi, aruncate tot de câmpineni. Și nu e vreo întâmplare, așa arată lacul de multe ori, indiferent de anotimp. Ne place sau nu, aceasta este realitatea, dincolo de magia pozelor artistice. Este bună și magia, dar haideți să vedem lucrurile așa cum sunt și să luăm măsuri cu toții, de la administrație locală la simpli cetățeni.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.