"Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", un proiect complex, derulat la Câmpina de Asociația "Glasul Autismului"

Social (Categoria articolului)

După cum v-am informat la începutul anului, în momentul obținerii finanțării externe, Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina derulează un proiect denumit “Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect care se desfășoară până în toamna acestui an, include mai multe activități și este realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Pe de o parte, proiectul răspunde nevoii de suport și informații în rândul părinților copiilor cu dizabilități, care au  acces redus la servicii de integrare, din cinci comunități rurale defavorizate din județul Prahova. În egală măsură, proiectul va aborda nevoile de resurse și informații în rândul organizațiilor societății civile care își doresc să poată dezvolta servicii de suport pentru grupurile vulnerabile, dar nu au capacitatea să o facă. Organizarea a trei module de formare cu teme precum management de proiect, strângere de fonduri și advocacy pentru 45 reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și grupurilor de inițiativă din comunitate reprezintă un răspuns la nevoia de acces la informații și necesitatea de atragere de resurse si gestionare a acestora pentru a dezvolta servicii adresate grupurilor vulnerabile.
”Ne-am bucurat să vedem că pentru aceste cursuri a existat un interes mare la înscriere din partea organizațiilor neguvernamentale și grupurilor de initiativă din comunitatea câmpineană și din localitățile învecinate. Astfel, vor paticipa: Asociația Frizzly, Asociația Fluturi Albi, Asociația CERC Aurul Negru Telega, Asociația Young Motivation, Asociația Socio-culturală Prahova Excelsior, Fundația Zamolxes, Grupul de inițiativă Game Changers Câmpina, Programul de voluntariat INDIVIZII. Prima sesiune de cursuri va avea loc la sfârșitul de săptămână 14 mai–16 mai, la Asociația Glasul Autismului și vor participa 15 persoane, respectând toate măsurile de prevenție și protecție conform legilor în vigoare, în contextul pandemiei COVID-19. Cursul de management de proiect va fi un curs introductiv, care va prezenta definiții, concepte, funcțiile managementului de proiect, ciclul de viață al unui proiect, elemente legate de riscurile ce pot apărea și modalități de gestionare a lor, astfel încât să pună bazele pentru formarea participanților în domeniul managementului de proiect. Cursul de fundraising sau strângerea de fonduri va descrie procesul de solicitare a contribuțiilor de la persoane fizice, companii sau fundații. Organizațiile nonprofit pot strânge fonduri printr-o varietate de metode de comunicare digitale și tradiționale. Cursul de advocacy se referă la un proces strategic de influențare a deciziilor de politică publică și a practicilor administrative care afectează viața diverselor categorii de cetățeni", se precizează într-un comunicat de presă al Asociației "Glasul Autismului".

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, puteți accesa www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Mai multe informații cu privire la activitățile proiectului și ale asociației pot fi găsitei pe paginile: https://www.facebook.com/glasulautismului, https://www.instagram.com/asociatiaglasulautismului și pe www.glasulautismului.ro sau puteți contacta coordonatorul proiectului, Ileana Papahagi, la numărul de telefon 0739.841.169.

3719 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3064 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie 2022, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret din cadrul Consiliului Local Câmpina.

3137 vizualizari
30 nov. 2022 09:35

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina derulează proiectul ”Împreună, dincolo de diferențe”, în cadrul programului Erasmus+

”Împreună, dincolo de diferențe” este titlul unui proiect din cadrul Programului Erasmus+ la care au participat elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” din Câmpina. În cadrul acestui proiect au mai participat școli din Spania, Italia, Grecia, Lituania și Croația. 

Alte stiri recente

1078 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

2245 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.