"Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", un proiect complex, derulat la Câmpina de Asociația "Glasul Autismului"

Social (Categoria articolului)

După cum v-am informat la începutul anului, în momentul obținerii finanțării externe, Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina derulează un proiect denumit “Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect care se desfășoară până în toamna acestui an, include mai multe activități și este realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Pe de o parte, proiectul răspunde nevoii de suport și informații în rândul părinților copiilor cu dizabilități, care au  acces redus la servicii de integrare, din cinci comunități rurale defavorizate din județul Prahova. În egală măsură, proiectul va aborda nevoile de resurse și informații în rândul organizațiilor societății civile care își doresc să poată dezvolta servicii de suport pentru grupurile vulnerabile, dar nu au capacitatea să o facă. Organizarea a trei module de formare cu teme precum management de proiect, strângere de fonduri și advocacy pentru 45 reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și grupurilor de inițiativă din comunitate reprezintă un răspuns la nevoia de acces la informații și necesitatea de atragere de resurse si gestionare a acestora pentru a dezvolta servicii adresate grupurilor vulnerabile.
”Ne-am bucurat să vedem că pentru aceste cursuri a existat un interes mare la înscriere din partea organizațiilor neguvernamentale și grupurilor de initiativă din comunitatea câmpineană și din localitățile învecinate. Astfel, vor paticipa: Asociația Frizzly, Asociația Fluturi Albi, Asociația CERC Aurul Negru Telega, Asociația Young Motivation, Asociația Socio-culturală Prahova Excelsior, Fundația Zamolxes, Grupul de inițiativă Game Changers Câmpina, Programul de voluntariat INDIVIZII. Prima sesiune de cursuri va avea loc la sfârșitul de săptămână 14 mai–16 mai, la Asociația Glasul Autismului și vor participa 15 persoane, respectând toate măsurile de prevenție și protecție conform legilor în vigoare, în contextul pandemiei COVID-19. Cursul de management de proiect va fi un curs introductiv, care va prezenta definiții, concepte, funcțiile managementului de proiect, ciclul de viață al unui proiect, elemente legate de riscurile ce pot apărea și modalități de gestionare a lor, astfel încât să pună bazele pentru formarea participanților în domeniul managementului de proiect. Cursul de fundraising sau strângerea de fonduri va descrie procesul de solicitare a contribuțiilor de la persoane fizice, companii sau fundații. Organizațiile nonprofit pot strânge fonduri printr-o varietate de metode de comunicare digitale și tradiționale. Cursul de advocacy se referă la un proces strategic de influențare a deciziilor de politică publică și a practicilor administrative care afectează viața diverselor categorii de cetățeni", se precizează într-un comunicat de presă al Asociației "Glasul Autismului".

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, puteți accesa www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Mai multe informații cu privire la activitățile proiectului și ale asociației pot fi găsitei pe paginile: https://www.facebook.com/glasulautismului, https://www.instagram.com/asociatiaglasulautismului și pe www.glasulautismului.ro sau puteți contacta coordonatorul proiectului, Ileana Papahagi, la numărul de telefon 0739.841.169.

3223 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

4393 vizualizari
25 sept. 2021 14:30

Clubul Copiilor din Câmpina, un loc unde timpul liber al celor mici poate fi petrecut frumos și cu folos

1 comentarii

Clubul Copiilor din municipiul Câmpina se află de ani buni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 45, în incinta Căminului Petrol. Clădirea este veche și cu siguranță trebuie modernizată, dar spațiul în care funcționează Clubul Copiilor este generos și luminos. Aici există mai multe cercuri/ateliere, unde copiii pot petrece timpul liber într-un mod frumos și util, sub supravegherea unor profesori de specialitate. Și, lucru foarte important, aceste cursuri sunt gratuite.

3209 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

Alte stiri recente

478 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1771 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: