Primarul Alin Moldoveanu prezintă principalele investiții propuse în bugetul local pentru anul 2022

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru prima emisiune a anului 2022 am ales ca subiect bugetul local al municipiului Câmpina, invitat fiind primarul Alin Moldoveanu, cel care va propune Consiliului Local proiectul de buget pentru acest an.

Înainte discuției pe tema bugetului pentru anul 2022, am vorbit puțin pe marginea modului în care s-a încheiat anul precedent din punct financiar la Câmpina. Dincolo de răspunsul tranșant că... nu mai suntem în faliment ca și localitate, primarul Alin Moldoveanu a prezentat o situație interesantă: ”Bugetul anului 2020 a fost de aproximativ 70 milioane lei, din care pentru dezvoltare s-au folosit 13,5%. Anul trecut, în 2021, bugetul a fost de 80,5 milioane lei, iar cota alocată dezvoltării a crescut la 24%, în valori absolute fiind o creștere de la 9,4 milioane lei la 19,5 milioane lei”.
De asemenea, primarul Alin Moldoveanu a precizat că nivelul de colectare a taxelor și impozitelor a crescut în 2021 față de 2020 de la 95,7% la 100,9%, depășirea pragului de 100% fiind justificată prin încasarea unor sume restante din impozitele locale.
Pentru anul 2022, primarul Alin Moldoveanu a prezentat principalele investiții propuse pentru a fi incluse în bugetul local, insistând pe proiectele cu fonduri europene, unele aflate în derulare și care se vor finaliza în acest an (reabilitarea termică a Liceului ”Constantin Istrati” și restaurarea Castelului ”Iulia Hasdeu”), altele care vor începe în acest an - modernizarea și extinderea iluminatului public, reabilitarea Blocului 7ABC, noua grădiniță, reabilitarea termică a Spitalului Municipal și altele. În același timp, a fost prezentată și o listă cu propuneri care vor fi incluse în bugetul local pentru realizarea unor modernizări de străzi și a altor lucrări din venituri proprii.
Anul 2022 va mai aduce o mare provocare - începerea lucrărilor de reabilitare a rețelei de apă și canalizare prin HidroPrahova. Alin Moldoveanu a făcut o comparație între Calea Doftanei (unde a obținut o derogare pentru derularea lucrărilor la rețeaua de apă odată cu cele la canalizare, astfel încât să nu mai fie nevoie de spargerea carosabilului) și Strada Bobâlna (care va fi spartă pentru modernizarea rețelei de apă). 
Vă invităm să urmăriți emisiunea și veți afla principalele proiecte incluse în proiectul bugetului local pentru 2022.

7005 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pisalita Marius 05.01.2022 22:58 Spor la treaba... Sper ca în curând, sa înceapă și modernizarea străzii Voila...Nu s-a mai întâmplat acest lucru de zeci de ani și ne rupem mașinile în fiecare zi... SPOR LA TREABA! 👍
  • gigi 06.01.2022 10:00 Gargara ieftina.... iar bani la Castel,la7ABC unde locuiesc numai barosani ,senatori,doctori,etc,de ce nu va ganditi si la amaratii din Turnatorie sau alte camine de nefamilisti unde oamenii ingheata cu un amarat de convector.....banul tot la bastan trage si saracia la om amarat....ce am votat asta culegem...de abia astept sa plec din orasul asta de ...........
  • Graure 06.01.2022 17:10 @gigi.In afara de senator ,ce dr și barosani locuiesc la bl 7abc? Mai ai puțin și zici ca și la Milia stau barosan. Iti zic franc ca sunt risipiți, mai stau și în Turnătorie oameni importanți, și pe Milcovului, etc
  • Dacul Suveran 06.01.2022 21:12 Extraordinar! Comentatorilor! Puteti incerca sa va exprimati direct catre ce trebuie localitatii intr-un limbaj adecvat? Orasului ii trebuie multe pentru ca este in urma cu 50 de ani. In afara de a ingropa bani in firmele abonate politicului tradator, chiar nimic nu se poate vedea. Domnului cu ideea de comuna... Da! In 25 de ani Campina va fi o comuna pustie, gratie investitiilor masive in industrie. Glumesc! Au daramat totul, Tradatorii! Ii vedeti, si poate ca va si intersectati cu demolatorii in timp ce mergeti la cumparaturi. Aveti insa grija sa evitati a cumpara din magazinele lor, iar in general daca mergeti in magazinele mari achizitionati doar ce este produs in Romania. Domnului din cartierul Turnatorie.. Blocurile pot fi reabilitate, pot fi create spatii verzi, cu putina inteligenta se pot atrage investitori si revigora parcul industrial, de asemenea. Insa din nefericire banii se scurg doar catre lipitori.. Aveti mare grija pe cine puneti stampila data viitoare. Succes in continuare!
  • Diss 07.01.2022 13:15 Căt timp nu vor exista organizații cetățenesti care să îl întrebe pe primar de fiecare leu cheltuit din bugetul local toți cobtribuabilii se vor uita cum banii lor se duc în investiții proaste sau mai ales la capitolul " și altele"!. Cămpina nu face excepție deci este un fost orășel cochet care moare încet dar sigur.Administrația actuală este la fel de slabă ca precedenta.Restul e cancan!🤔
  • Ionut 08.01.2022 07:33 De ce va mai mirati? Trebuiesc decontate cheltuielile din campania electorala.

Actualitate

617 vizualizari
06 iul. 2022 21:54

Polițiștii câmpineni au depistat dis-de-dimineață încă un șofer băut la volan

La data de 5 iulie, în jurul orei 6.30, polițiștii câmpineni au oprit pe Strada B.P. Hasdeu un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din comuna Telega.

378 vizualizari
06 iul. 2022 09:43

Primăria Câmpina îndeamnă populația să participe la recensământul persoanelor și locuințelor

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă prin care îndeamnă populația să participe la recensământul persoanelor și locuințelor care este în plină desfășurare. Iată comunicatul:

Alte stiri recente

429 vizualizari
07 iul. 2022 15:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 7 iulie 2022

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

573 vizualizari
07 iul. 2022 07:56

"Grădinița de vară Iulia Hasdeu ", un proiect educațional de succes

În perioada 27 iunie - 6 iulie, Grădinița “Iulia Hasdeu” și structura sa - Grădinița nr 6 au derulat proiectul educațional “Grădinița de vară”, ediția a II-a, în parteneriat cu ISJ Prahova.