Câmpina are campioană olimpică la tineret! Georgeta Popescu a câștigat proba de monobob la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lausanne

Sport (Categoria articolului)

În perioada 6-22 ianuarie, la Lausanne, în Elveția, are loc ediția din acest an a Jocurilor Olimpice pentru Tineret. Câmpineanca Georgeta Popescu, legitimată la CSO Sinaia și componentă a lotului olimpic și lotului național al României, și-a câștigat dreptul de a participa la această competiție de elită, după ce în cursul anului 2019 s-a impus în mai multe întreceri care au contat pentru calificarea la Jocurile Olimpice pentru Tineret.

Astăzi, 19 ianuarie 2020, va rămâne o zi remarcabilă în istoria Câmpinei, pentru că Georgeta Popescu, câmpineanca noastră, a câștigat titlul olimpic la tineret în proba de monobob! Este prima câștigătoare a titlul olimpic la tineret din istoria monobolului și câștigătoarea primei medalii de aur pentru echipa României la această ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret.
Georgeta Popescu va împlini 18 ani pe 13 aprilie. Trăiește în Câmpina, fiind legitimată la CSO Sinaia, unde este antrenată de Cezar Popescu. Mai are în palmares două titluri de campioană națională la monobob, categoria tineret, și de vicecampioană națională la bob două persoane, categoria seniori, alături de colega ei, Teodora Vlad, din Brebu, dar titlul olimpic la tineret obținut astăzi în Elveția devine cea mai importantă performanță a carierei sale. De acum, toate speranțele se îndreaptă spre Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din 2022, unde monobobul va figura pe lista disciplinelor olimpice.
Felicitări, Georgeta Popescu! Felicitări familiei tale, profesorilor și antrenorilor tăi! Câmpina are motive de mândrie cu performanțele tale!

33014 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Maria 19.01.2020 23:26 Felicitări! Mult succes in continuare!
  • Nicola 22.01.2020 18:56 Desigur ca Romania,Prahova si Campina se pot mandri cu aceasta minunata Campioana Olimpica la Monobob,Georgeta Popescu,care merita felicitarile si urarile noastre de noi si noi succese. Dar ne punem fireasca intrebare; Oare Autoritatile administratiei publice campinene au stiut,pana sa apara pe fluxul informatic national si international,despre imensa performanta a campinencei noastre?.Au ajutat-o in vre un fel politicienii campineni ? Sau a fost tratata ca si pe ceilalti sportivi de exceptie ai municipiului Campina,care in loc de finantare,acces la baze sportive,etc.au fost alungati sa se antreneze pe maidane iar Bugetul acestora a fost folosit in interes politic.!?!!..
  • Pat killeru 22.01.2020 21:41 Mai au microbuzul ala in curtea primariei? Mai mint mult pe copii dl Pavel.Ei pierd procese prin tribunale,dau banii pe statui si parcuri,abia le ajung de salarii.Daca lucrau la privat ieseau pe fond nervos la pensie cu.minim pe economie.Bugetarii sa nu se vaite,mediul privat duce greul,nu plimba cateva hartii si au program de femei gravide ca in primarie si unitatile subordonate,ti se vorbeste de sus si fara atentii bati drumul de geaba.

Sport

2438 vizualizari
26 sept. 2020 11:14

Câmpinencele Georgeta Popescu și Ioana Plăvan, medaliate la Campionatele Naționale de Bob

După un stagiu de pregătire la Câmpulung Muscel, tot aici au avut loc mai multe competiții pentru verificarea nivelului de pregătire al sportivilor participanți. Astfel, a fost Campionatul Național de Bob, Cupa României, Cupa DJTS Argeș, alte competiții de bob, skeleton și starturi. Printre sportivele prezente la aceste competiții s-au numărat și două câmpinence - Georgeta Popescu, campioana olimpică la tineret în proba de monobob, dar și Ioana Plăvan, mai cunoscută din lumea atletismului, campioană națională la aruncarea suliței, care folosește aceste stagii de pregătire și concursuri pentru o pregătire suplimentară, complementară.

2668 vizualizari
19 sept. 2020 23:50

Participare meritorie a sportivilor de la Lido Câmpina la o nouă etapă a Campionatului Național de Motocros

Pe circuitul ”Liviu Farcaș”, de la Ungheni, în apropiere de Tg. Mureș, a avut loc sâmbătă etapa a doua a Campionatului Național de Motocros, la start aliniindu-se și mai mulți componenți ai echipei Lido Câmpina, club condus de fostul mare campion național și balcanic Cătălin Duță.

Alte stiri recente

1192 vizualizari
29 sept. 2020 11:47

Atenție! Direcția Economică a Primăriei Câmpina se închide marți, la ora 12.00, pentru dezinfecție. O angajată este confirmată cu COVID-19

Direcția Economică a Primăriei Câmpina, instituție aflată pe Calea Doftanei, se închide astăzi, 29 septembrie 2020, pentru efectuarea operațiunii de dezinfecție în întreaga incintă. Măsura a fost luată după ce o angajată a Direcției Economice a fost confirmată cu COVID-19.

1529 vizualizari
29 sept. 2020 10:38

Patru accidente produse aproape în același timp, pe DN1, în zona comunei Cornu

Patru accidente rutiere, în care au fost implicate patru autoturisme, o dubiță și un TIR, s-au produs marți dimineață pe DN1, în zona comunei Cornu. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, accidentele au avut loc aproape concomitent, cel mai probabil din cauza carosabilului ud și a vizibilității destul de reduse.