Câmpina are campioană olimpică la tineret! Georgeta Popescu a câștigat proba de monobob la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lausanne

Sport (Categoria articolului)

În perioada 6-22 ianuarie, la Lausanne, în Elveția, are loc ediția din acest an a Jocurilor Olimpice pentru Tineret. Câmpineanca Georgeta Popescu, legitimată la CSO Sinaia și componentă a lotului olimpic și lotului național al României, și-a câștigat dreptul de a participa la această competiție de elită, după ce în cursul anului 2019 s-a impus în mai multe întreceri care au contat pentru calificarea la Jocurile Olimpice pentru Tineret.

Astăzi, 19 ianuarie 2020, va rămâne o zi remarcabilă în istoria Câmpinei, pentru că Georgeta Popescu, câmpineanca noastră, a câștigat titlul olimpic la tineret în proba de monobob! Este prima câștigătoare a titlul olimpic la tineret din istoria monobolului și câștigătoarea primei medalii de aur pentru echipa României la această ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret.
Georgeta Popescu va împlini 18 ani pe 13 aprilie. Trăiește în Câmpina, fiind legitimată la CSO Sinaia, unde este antrenată de Cezar Popescu. Mai are în palmares două titluri de campioană națională la monobob, categoria tineret, și de vicecampioană națională la bob două persoane, categoria seniori, alături de colega ei, Teodora Vlad, din Brebu, dar titlul olimpic la tineret obținut astăzi în Elveția devine cea mai importantă performanță a carierei sale. De acum, toate speranțele se îndreaptă spre Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din 2022, unde monobobul va figura pe lista disciplinelor olimpice.
Felicitări, Georgeta Popescu! Felicitări familiei tale, profesorilor și antrenorilor tăi! Câmpina are motive de mândrie cu performanțele tale!

35035 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Maria 19.01.2020 23:26 Felicitări! Mult succes in continuare!
  • Nicola 22.01.2020 18:56 Desigur ca Romania,Prahova si Campina se pot mandri cu aceasta minunata Campioana Olimpica la Monobob,Georgeta Popescu,care merita felicitarile si urarile noastre de noi si noi succese. Dar ne punem fireasca intrebare; Oare Autoritatile administratiei publice campinene au stiut,pana sa apara pe fluxul informatic national si international,despre imensa performanta a campinencei noastre?.Au ajutat-o in vre un fel politicienii campineni ? Sau a fost tratata ca si pe ceilalti sportivi de exceptie ai municipiului Campina,care in loc de finantare,acces la baze sportive,etc.au fost alungati sa se antreneze pe maidane iar Bugetul acestora a fost folosit in interes politic.!?!!..
  • Pat killeru 22.01.2020 21:41 Mai au microbuzul ala in curtea primariei? Mai mint mult pe copii dl Pavel.Ei pierd procese prin tribunale,dau banii pe statui si parcuri,abia le ajung de salarii.Daca lucrau la privat ieseau pe fond nervos la pensie cu.minim pe economie.Bugetarii sa nu se vaite,mediul privat duce greul,nu plimba cateva hartii si au program de femei gravide ca in primarie si unitatile subordonate,ti se vorbeste de sus si fara atentii bati drumul de geaba.

Sport

29 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

1228 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

Alte stiri recente

666 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

353 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.