A încetat din viață profesorul Ion Bălu

Actualitate (Categoria articolului)

Veste șocantă, dureroasă, vineri la prânz, pentru toți cei care l-au cunoscut, l-au apreciat, admirat și iubit. Profesorul câmpinean Ion Bălu a încetat din viață. În toamna acestui an ar fi împlinit 88 de ani.

"Profesorul universitar doctor, Ion Bălu, s-a retras astazi în loja astrală alături de George Călinescu, Nicolae Labiș, Cezar Petrescu, Marin Preda, Ion Creangă, Lucian Blaga sau Augustin Buzura, scriitori asupra cărora și-a lăsat o amprentă hermeneutică de înaltă calitate. Generații întregi de elevi și studenți, care au avut șansa de a-l cunoaște, îl vor purta în gând, pentru totdeauna, cu pietate și maximă gratitudine".
Colegii din Departamentul de Filologie al Facultății de Litere și Științe din Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești sunt alături de familia îndurerată. Condoleanțe!

Acesta este mesajul postat de Departamentul de Filologie din UPG Ploiești, unde Ion Bălu a predat în ultimii ani ai vieții. A fost cetățean de onoare al municipiului Câmpina, unul dintre cei mai iubiți dascăli câmpineni, unul dintre cei mai buni. Zeci de ani a predat literatura la actualul Colegiu Național “Nicolae Grigorescu”, iar cei care i-au fost elevi nu vor uita niciodată "orele lui Bălu", nu-l vor uita niciodată pe extraordinarul lor profesor.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

13084 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihaela Stoica 26.03.2021 20:53 A fost un profesor exceptional!.....Condoleanze familiei!...
  • Mioara Zaharia 27.03.2021 07:31 Ne-a fost profesor de literatura mie si sotului meu. Un profesor extraordinar, carismatic si delicat. Cu vorba lina, clara, avea o metoda altfel de a preda. Impunea prin prezenta si seriozitate. La ora de romana nu se auzea nici macar o soapta. Datorita domniei sale, la sfarsitul liceului, noi, elevii am plecat mult mai bogati, cultural vorbind. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si lumina. O mare pierdere pentru orasul Campina. De necrezut si dureros.
  • petrina iancu 29.03.2021 14:04 Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Un om deosebit, un profesionist de exceptie... Condoleante familiei.
  • Orosz mihai 30.03.2021 07:39 Un profesor deosebit.cand preda la liceul grigorescu nici musca nu se auzea..avea o capacitate nemaipomenită de a atrage si a capta atenția elevilor. Dacă stie cineva unde in ce cimitir in ce zi si la ce oră va fi înmormântat. Condoleante familiei.cu respect elevul dvs,mihai orosz

Actualitate

933 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

1034 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

2 comentarii

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

Alte stiri recente

848 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

584 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările: