CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Agenția Națională de Integritate pare că ar avea multă treabă la Consiliul Local Câmpina

- Actualitate -

Agenția Națională de Integritate pare că ar avea multă treabă la Consiliul Local Câmpina

A devenit o adevărată modă în rândurile consilierilor locali câmpineni de a se amenința una-două cu ANI (Agenția Națională de Integritate). Fie că este vorba de conflicte de interese, fie că este vorba de incompatibilități (mulți consilieri nereușind nici măcar să facă diferența între cele două noțiuni), aproape că nu este întâlnire a membrilor Legislativului câmpinean unde să nu fie invocată... ANI.

Înainte de orice, fără a da verdicte, ci doar ridicând semne de întrebare, trebuie să spunem că este legislatura în care nu numai că se întâmplă cel mai des așa ceva, dar sunt și cei mai mulți consilieri locali vizați. Până acum, în mandatele precedente, poate că existau maxim două cazuri, dar lucrurile nu aveau o asemenea amploare. Dacă este un semn de însănătoșire a clasei politice locale sau dimpotivă, vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciați.
Și, fără a avea prentenția că vom cuprinde chiar toate cazurile, vom trece în revistă doar cele mai recente situații în care între consilierii câmpineni a fost invocată ANI. 
Florin Marcu (PNL) l-a amenințat pe Horațiu Zăgan (PSD) cu ANI, după ce acesta din urmă a votat finanțarea manifestărilor culturale, insinuând că la unele dintre ele, din sumele respective, se plătesc facturi către firma de salubritate unde lucrează consilierul PSD.
Același Florin Marcu l-a acuzat și pe Andrei Duran (PSD) că ar trebui să intre în vizorul ANI, fiind vorba de faptul că acesta votează manifestările culturale, unde era finanțat și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului, din care consilierul PSD face parte, beneficiind astfel direct de fonduri pe care le aprobă în calitatea sa de consilier local.
La rândul său, Andrei Duran i-a adresat o serie de întrebări lui Florin Marcu, fiind vizate situații ”interesante” pentru ANI. Duran a lăsat să se înțeleagă faptul că soția consilierului Marcu a fost angajată la Spitalul Municipal după ce consilierul PNL a devenit președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal, Marcu votând și organigrama și statul de funcții de la spital. Florin Marcu însuși și-a schimbat locul de muncă de la alegeri, fiind acum consilier personal al directorului general de la societatea Conpet.
În fine, dar nu în cele din urmă, același Andrei Duran l-a acuzat și pe Liviu Briciu (POL) că ar putea intra în vizorul ANI, după ce Briciu a semnat prelungirea unui contract de închiriere pentru firma sa a unui spațiu aparținând unei instituții din subordinea Consiliului Local.
De altfel, trebuie să mai adăugăm că, de la începutul mandatului, consilierii Livia Lupu și Horațiu Zăgan (ambii de la PSD) nu votează nimic ce ține de bugetul local, tocmai pentru a nu intra în vederile ANI, Livia Lupu lucrând la Spitalul Voila, iar Zăgan la operatorul de salubritate. A fost o perioadă în care nici consilierii PNL Dan Nica și Florin Marcu nu votau bugetul local, din aceleași considerente.
Nu sunt singurii aleși locali în situații delicate la un eventual control al ANI. În schimb, trebuie să menționăm că, în niciunul dintre aceste cazuri, nimeni nu face nimic concret, doar se acuză reciproc. Pare mai degrabă o bălăcăreală politică, dar probabil că, dacă ANI s-ar apleca serios asupra situației unor consilieri câmpineni, ar avea serios de lucru, iar componența Consiliului Local ar trebui... modificată.


26 Feb 2023 19:41 2498 vizualizari


Comentarii






  • 28.02.2023 06:39 Ion Toți consilierii implicați, suspectați, vulnerabili să își dea demisia de urgență din Consiliul Local.Nu trebuie să sufere campinenii din cauza lor.
1539 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2620 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2739 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1637 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV