Agenția Națională de Integritate pare că ar avea multă treabă la Consiliul Local Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

A devenit o adevărată modă în rândurile consilierilor locali câmpineni de a se amenința una-două cu ANI (Agenția Națională de Integritate). Fie că este vorba de conflicte de interese, fie că este vorba de incompatibilități (mulți consilieri nereușind nici măcar să facă diferența între cele două noțiuni), aproape că nu este întâlnire a membrilor Legislativului câmpinean unde să nu fie invocată... ANI.

Înainte de orice, fără a da verdicte, ci doar ridicând semne de întrebare, trebuie să spunem că este legislatura în care nu numai că se întâmplă cel mai des așa ceva, dar sunt și cei mai mulți consilieri locali vizați. Până acum, în mandatele precedente, poate că existau maxim două cazuri, dar lucrurile nu aveau o asemenea amploare. Dacă este un semn de însănătoșire a clasei politice locale sau dimpotivă, vă lăsăm pe dumneavoastră să apreciați.
Și, fără a avea prentenția că vom cuprinde chiar toate cazurile, vom trece în revistă doar cele mai recente situații în care între consilierii câmpineni a fost invocată ANI. 
Florin Marcu (PNL) l-a amenințat pe Horațiu Zăgan (PSD) cu ANI, după ce acesta din urmă a votat finanțarea manifestărilor culturale, insinuând că la unele dintre ele, din sumele respective, se plătesc facturi către firma de salubritate unde lucrează consilierul PSD.
Același Florin Marcu l-a acuzat și pe Andrei Duran (PSD) că ar trebui să intre în vizorul ANI, fiind vorba de faptul că acesta votează manifestările culturale, unde era finanțat și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului, din care consilierul PSD face parte, beneficiind astfel direct de fonduri pe care le aprobă în calitatea sa de consilier local.
La rândul său, Andrei Duran i-a adresat o serie de întrebări lui Florin Marcu, fiind vizate situații ”interesante” pentru ANI. Duran a lăsat să se înțeleagă faptul că soția consilierului Marcu a fost angajată la Spitalul Municipal după ce consilierul PNL a devenit președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal, Marcu votând și organigrama și statul de funcții de la spital. Florin Marcu însuși și-a schimbat locul de muncă de la alegeri, fiind acum consilier personal al directorului general de la societatea Conpet.
În fine, dar nu în cele din urmă, același Andrei Duran l-a acuzat și pe Liviu Briciu (POL) că ar putea intra în vizorul ANI, după ce Briciu a semnat prelungirea unui contract de închiriere pentru firma sa a unui spațiu aparținând unei instituții din subordinea Consiliului Local.
De altfel, trebuie să mai adăugăm că, de la începutul mandatului, consilierii Livia Lupu și Horațiu Zăgan (ambii de la PSD) nu votează nimic ce ține de bugetul local, tocmai pentru a nu intra în vederile ANI, Livia Lupu lucrând la Spitalul Voila, iar Zăgan la operatorul de salubritate. A fost o perioadă în care nici consilierii PNL Dan Nica și Florin Marcu nu votau bugetul local, din aceleași considerente.
Nu sunt singurii aleși locali în situații delicate la un eventual control al ANI. În schimb, trebuie să menționăm că, în niciunul dintre aceste cazuri, nimeni nu face nimic concret, doar se acuză reciproc. Pare mai degrabă o bălăcăreală politică, dar probabil că, dacă ANI s-ar apleca serios asupra situației unor consilieri câmpineni, ar avea serios de lucru, iar componența Consiliului Local ar trebui... modificată.

2454 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion 28.02.2023 06:39 Toți consilierii implicați, suspectați, vulnerabili să își dea demisia de urgență din Consiliul Local.Nu trebuie să sufere campinenii din cauza lor.

Actualitate

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

563 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

667 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.