CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Parlamentarii USR își depun demisiile pentru a nu beneficia de pensia specială

- Politică -

Parlamentarii USR își depun demisiile pentru a nu beneficia de pensia specială

Senatorii și deputații Uniunii Salvați România (USR) își depun marți, 24 noiembrie 2020, demisiile din Parlament pentru a nu benefia de pensiile speciale. Anunțul a fost făcut de președintele USR, deputatul Dan Barna. 

"Deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială. Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă. Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR, care urmărește eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată. Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat. USR-PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare", a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.
Conform Legii 357/2015 care reglementează acordarea pensiilor speciale pentru parlamentari, pentru a beneficia de această "indemnizație", un parlamentar trebuie să aibă cel puțin un mandat complet de senator sau deputat. Cum parlamentarii USR se află la primul lor mandat, partidul fiind înființat în 2016 și având pe listele de atunci candidați care, în marea lor majoritate, nu au mai făcut politică, ei își pierd dreptul la pensia specială demisionând din Parlament înainte de încheierea mandatului.

(Foto - sursă Mediafax)


24 Nov 2020 09:05 4191 vizualizari



Comentarii






1351 vizualizari 24 Apr 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
523 vizualizari 24 Apr 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

citeste mai mult
1971 vizualizari 22 Apr 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

citeste mai mult
1781 vizualizari 22 Apr 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.

citeste mai mult
https://cleopatra-esthetics.ro/
https://dentfamily.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV