Parlamentarii USR își depun demisiile pentru a nu beneficia de pensia specială

Politică (Categoria articolului)

Senatorii și deputații Uniunii Salvați România (USR) își depun marți, 24 noiembrie 2020, demisiile din Parlament pentru a nu benefia de pensiile speciale. Anunțul a fost făcut de președintele USR, deputatul Dan Barna. 

"Deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială. Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă. Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR, care urmărește eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată. Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat. USR-PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare", a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.
Conform Legii 357/2015 care reglementează acordarea pensiilor speciale pentru parlamentari, pentru a beneficia de această "indemnizație", un parlamentar trebuie să aibă cel puțin un mandat complet de senator sau deputat. Cum parlamentarii USR se află la primul lor mandat, partidul fiind înființat în 2016 și având pe listele de atunci candidați care, în marea lor majoritate, nu au mai făcut politică, ei își pierd dreptul la pensia specială demisionând din Parlament înainte de încheierea mandatului.

(Foto - sursă Mediafax)

4046 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1740 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, NU voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

5 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

1345 vizualizari
15 feb. 2024 08:57

Irina Nistor, candidatul PSD la funcția de primar: ”Aspectul actual al Câmpinei este dezolant, de la un capăt la altul!”

1 comentarii

Irina Nistor, candidatul Partidului Social Democrat la funcția de primar al municipiului Câmpina, a acceptat invitația noastră la un dialog despre bugetul local, înaintea adoptării acestuia. ”Din bugetul pentru 2024 lipsesc... câmpinenii. Pe ei i-a întrebat cineva ce-și doresc, ce e important pentru ei?”, a fost semnalul de alarmă tras de Irina Nistor, candidat PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina.