Vienri, 15 martie 2024, se încheie proiectul educațional Hub-ul Științescu, derulat la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, la ciclul primar. Suma solicitată de la Fondul Științescu pentru acest proeict a fost de 22.750 lei.
Proiectul a fost plecat de la o realitate cunoscută de toată lumea: elevii Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” sunt activi în mediul online, utilizând, între o oră și cinci ore, instrumentele digitale pentru joacă și explorare. ”Ne-am dorit să le stimulăm interesul pentru STEAM în școala noastră, utilizând instrumente digitale atractive pentru ei. Am desfăsurat activități extrașcolare care să le dezvolte curiozitatea și îndemânarea într-un cadru organizat, sub titulatura Atelierele Cunoașterii. Acestea au fost organizate în două module, pe categorii de vârstă, respectiv Enciclopedie virtuală pentru clasele 0-II și Arhitectură urbană și peisagistică pentru clasele III-IV”, ne-a precizat profesorul Mirela Gherghiceanu.
Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea abilităților tehnice și de cercetare ale elevilor în laboratorul virtual. Obiectivele specifice ale proiectului sunt în strânsă legătură cu activitățile și rezultatele prevăzute a se realiza. Au fost stabilite obiective specifice cuantificabile și măsurabile, astfel: dezvoltarea cunoștințelor legate de mediul înconjurător (apă, pământ, anotimpuri, plante), îmbinând elemente din domeniile matematică și științe; dezvoltarea imaginației, a spiritului practic, estetic prin desfășurarea activităților de peisagistică urbană; compensarea decalajelor de cunoștințe ale elevilor apărute în pandemie în domeniile matematică aplicată, științe, artă.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.