Vienri, 15 martie 2024, se încheie proiectul educațional Hub-ul Științescu, derulat la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, la ciclul primar. Suma solicitată de la Fondul Științescu pentru acest proeict a fost de 22.750 lei.
Proiectul a fost plecat de la o realitate cunoscută de toată lumea: elevii Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” sunt activi în mediul online, utilizând, între o oră și cinci ore, instrumentele digitale pentru joacă și explorare. ”Ne-am dorit să le stimulăm interesul pentru STEAM în școala noastră, utilizând instrumente digitale atractive pentru ei. Am desfăsurat activități extrașcolare care să le dezvolte curiozitatea și îndemânarea într-un cadru organizat, sub titulatura Atelierele Cunoașterii. Acestea au fost organizate în două module, pe categorii de vârstă, respectiv Enciclopedie virtuală pentru clasele 0-II și Arhitectură urbană și peisagistică pentru clasele III-IV”, ne-a precizat profesorul Mirela Gherghiceanu.
Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea abilităților tehnice și de cercetare ale elevilor în laboratorul virtual. Obiectivele specifice ale proiectului sunt în strânsă legătură cu activitățile și rezultatele prevăzute a se realiza. Au fost stabilite obiective specifice cuantificabile și măsurabile, astfel: dezvoltarea cunoștințelor legate de mediul înconjurător (apă, pământ, anotimpuri, plante), îmbinând elemente din domeniile matematică și științe; dezvoltarea imaginației, a spiritului practic, estetic prin desfășurarea activităților de peisagistică urbană; compensarea decalajelor de cunoștințe ale elevilor apărute în pandemie în domeniile matematică aplicată, științe, artă.
Grădinița ”Iulia Hasdeu” din Câmpina a fost joi, 16 ianuarie 2025, gazda unei activități de educație rutieră, intitulată ”Strada nu e loc de joacă”.
"Cea mai des întâlnită provocare din viețile noastre este reprezentată de vicii. Fie că vorbim de vicii legate de substanțe sau de vicii comportamentale, ele înseamnă o luptă pe care fiecaredintre noi a dus-o sau o duce, fie personal, fie doar fiind parte din viața unui om drag care trece printr-o astfel de încercare".
O crimă oribilă a zguduit Câmpina marți seară, în jurul orei 22.00, în zona Scărișoara, acolo unde locuiește o comunitate însemnată de rromi.
Garda Națională de Mediu atrage atenția autorităților publice că din acest an este obligatorie colectarea separată a deșeurilor textile și trebuie asigurate containere speciale în care populația să depună acest tip de deșeuri.