CONTACT

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Zona Câmpina trebuie să aibă o echipă de fotbal în Liga a treia, dar nu în orice condiții”

- Politică -

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Zona Câmpina trebuie să aibă o echipă de fotbal în Liga a treia, dar nu în orice condiții”

Cosmin Raț este candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile din 9 iunie. Prezentându-se ca ”alternativa”, Cosmin Raț ne-a vorbit despre ceea ce va trebui să însemne sportul în mandatul său de primar.

”Sportul este, alături de sănătate și învățământ, componenta principală a dezvoltării unei societăți - a spus Cosmin Raț - și prin urmare trebuie susținut în mod deosebit. Principalele probleme ale sportului câmpinean sunt implicarea directă a clasei politice (iar primul pas pentru scoaterea politicului din sport a fost făcut când am promovat modificarea structurii Comitetului Director la C.S. Câmpina) și lipsa acută a investițiilor (directe sau indirecte) private. În privința proiectului de modificare a Comitetului Director al CSC, eu consider că aceste proiect își va fi atins scopul în mod real atunci când vom avea cel puțin câte un sponsor pentru fiecare ramură sportivă și cel puțin un fost sau actual sportiv cu rezultate recunoscute pe plan național și/ sau internațional. Consider că parteneriatele publice private în diverse proporții, în funcție de ramura sportivă respectivă (de exemplu, fotbalul și motociclismul, sporturi ce își pot obține o mare parte din finanțare cu un management adecvat vremurilor actuale, ar trebui sa aibă finanțarea privată mai mare, iar noi să susținem mai ales din punct de vedere logistic). Celelalte sporturi care pot avea succes ca înotul, atletismul, handbalul, baschetul etc trebuie să fie susținute mai puternic din punct de vedere financiar, mai ales la nivelul copiilor și juniorilor. Avem clar dovada (prin rezultatele obținute pe echipe și individual) prin cluburile private, școlare și cel al orașului a faptului că zona noastră are antrenori de valoare și poate produce sportivi de mare valoare. De aceea trebuie să ne schimbăm strategia și să aplicăm un tratament corect pe toți. Va trebui să existe o strategie clară, unanim acceptată, să știm ce ne dorim de la sportul câmpinean pe termen scurt, mediu și lung. Personal, cred că se impune să avem o echipă de fotbal, dar nu a orașului, ci a întregii zone, o echipă care să ajungă la nivelul Ligii a treia, dar nu în orice condiții. Adică, e normal să avem o astfel de echipă, cu condiția ca finanțarea publică să fie însoțită consistent de una privată. Iar aceasta să aibă, pe lângă scopul direct de reprezentare, și scopul de formare a tinerilor și de încurajare a talentelor locale. Fără a atrage sponsorizări, cel puțin la nivelul investiției administrației, nu cred că ar fi fair-play”.


21 Apr 2024 16:26 1603 vizualizari


Comentarii






  • 22.04.2024 11:45 Cătălin Nu găsesc normal ca primaria să finanțeze sportul profesionist. Mai simplu ar fi să se permită accesul gratuit copiilor pe terenurile de sport și în săli. Ar fi simplu să faci o platformă pe care să se inscrie copii, și chiar adulții si să primească acces gratuit la salile de sport si pe terenuri.
592 vizualizari 03 May 2024 15:55 Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

citeste mai mult
1412 vizualizari 02 May 2024 20:11 Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. La Câmpina, s-au înscris în cursa electorală opt candidați la funcția de primar din partea a tot atâtea partide politice și alianțe, precum și 148 candidați la Consiliul Local din partea a zece formațiuni politice și un independent.

citeste mai mult
1651 vizualizari 02 May 2024 18:58 Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

În cadrul unei declarații de presă, pe care au susținut-o joi, 2 mai, liderii Partidului Câmpina Curată au făcut o serie de declarații pe mai multe subiecte, cel mai ”fierbinte” fiind cel al unei posibile fraude electorale în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
1898 vizualizari 01 May 2024 15:30 Partidul SOS România, ultimul care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale la Câmpina

Partidul SOS România, ultimul care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale la Câmpina

Cu numai câteva ore înaintea termenului limită, care a expirat la miezul nopții de marți spre miercuri, la Biroul Electoral Câmpina s-au înregistrat ultimele candidaturi.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV