Activități educativ-recreative pentru copiii cu autism și părinții lor, organizate de Asociația Glasul Autismului din Câmpina

Social (Categoria articolului)

După cum v-am informat și cu alte ocazii, Asociația Glasul Autismului din Câmpina derulează în acest an un proiect denumit “Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”, prin intermediul Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. În cadrul proiectului au fost și continuă să fie organizate acțiuni pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.

În perioada următoare, voluntarii și echipa proiectului vor organiza pentru părinții și copiii beneficiari ai Centrului Glasul Autismului două evenimente de socializare și joacă, pentru 25 de copii, într-un loc de joacă din Câmpina. Spațiul va fi închirat pe durata a trei ore. În timpul în care copiii se vor juca sub supravegherea voluntarilor, părinții vor putea socializa, discuta și se vor putea relaxa câteva ore. Prima activitate educativ-recreativă se va desfășura în locul de joacă Jolly Club Câmpina, pe 31 iulie, de la ora 10.00.
Dacă aveți un copil cu tulburare de spectru autist, Asociația Glasul Autismului vă invită să luați parte la această acțiune, iar pentru înscrieri puteți suna la numărul de telefon 0739.841.169 (Ileana Papahagi, președintele Asociației Glasul Autismului).
“Proiectul răspunde nevoii de suport și informații în rândul părinților copiilor cu acces redus la servicii de integrare din Câmpina și alte localități învecinate din județul Prahova. Pandemia de coronavirus a schimbat rutinele zilnice ale multor copii și părinți. Întrucât tot mai multe familii s-au confruntat cu distanțarea socială, este posibil ca impactul factorilor de stres să fie mai mare. Stresul apare nu doar din cauza preocupărilor legate de sănătate, dar și din cauza faptului că familiile au trebuit să facă față unei noi realități, deoarece rutinele zilnice ale copiilor au fost grav afectate. Lipsa interacțiunii și jocurilor nu a mai permis reglarea emoțională și a favorizat apariția anxietății. Copiii diagnosticati cu tulburări din spectrul autist, prin implicare in activități de joacă și socializare, vor dobândi, învața și consolida comportamente de bază, necesare procesului de integrare într-un colectiv”, se menționează în comunicatul remis de Asociația Glasul Autismului.
Daă doriți să aflați mai multe informații despre Asociația Glasul Autismului din Câmpina, despre activitățile pe care aceasta le desfășoară, puteți accesa pagina web – glasulautismului.ro sau pagina de Facebook - www.facebook.com/glasulautismului.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO - Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

2571 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2332 vizualizari
28 iul. 2021 12:30

Se caută "părinți sociali" pentru copiii de la Centrul Rezidențial de tip familial din comuna Brebu

1 comentarii

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova face angajări pentru Centrul Rezidențial de tip familial din Brebu. Se dorește angajarea unor părinți sociali (asistenți maternali), care să aibă grijă de copiii de la centrul din comuna Brebu. 

7113 vizualizari
21 iul. 2021 09:05

"Van Damme" a comis-o din nou. A spart geamurile Pieței Centrale Câmpina

UPDATE - Miercuri, în jurul orei 9.30, "Van Damme" era din nou în zona pieței. I se dăduse drumul de la Spitalul Voila, fără să fie anunțați polițiștii. A fost chemată Poliția Municipală, iar un echipaj l-a ridicat și l-a dus la sediul instituției.

Marți seară, în jurul orei 21.40, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a spart cu o lopată geamurile Pieței Centrale Câmpina - 12 geamuri și ușa laterală. Polițiștii au identificat persoana respectivă pe baza înregistrărilor camerelor video de supraveghere montate la piață. Este vorba despre un individ cunoscut în Câmpina sub porecla "Van Damme", cu antecedente penale. Încă din timpul nopții a fost reținut și internat la Spitalul de Psihiatrie Voila, fiind băut, plin de sânge și extrem de agitat.

Alte stiri recente

1571 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

3139 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.