Activități educativ-recreative pentru copiii cu autism și părinții lor, organizate de Asociația Glasul Autismului din Câmpina

Social (Categoria articolului)

După cum v-am informat și cu alte ocazii, Asociația Glasul Autismului din Câmpina derulează în acest an un proiect denumit “Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”, prin intermediul Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. În cadrul proiectului au fost și continuă să fie organizate acțiuni pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.

În perioada următoare, voluntarii și echipa proiectului vor organiza pentru părinții și copiii beneficiari ai Centrului Glasul Autismului două evenimente de socializare și joacă, pentru 25 de copii, într-un loc de joacă din Câmpina. Spațiul va fi închirat pe durata a trei ore. În timpul în care copiii se vor juca sub supravegherea voluntarilor, părinții vor putea socializa, discuta și se vor putea relaxa câteva ore. Prima activitate educativ-recreativă se va desfășura în locul de joacă Jolly Club Câmpina, pe 31 iulie, de la ora 10.00.
Dacă aveți un copil cu tulburare de spectru autist, Asociația Glasul Autismului vă invită să luați parte la această acțiune, iar pentru înscrieri puteți suna la numărul de telefon 0739.841.169 (Ileana Papahagi, președintele Asociației Glasul Autismului).
“Proiectul răspunde nevoii de suport și informații în rândul părinților copiilor cu acces redus la servicii de integrare din Câmpina și alte localități învecinate din județul Prahova. Pandemia de coronavirus a schimbat rutinele zilnice ale multor copii și părinți. Întrucât tot mai multe familii s-au confruntat cu distanțarea socială, este posibil ca impactul factorilor de stres să fie mai mare. Stresul apare nu doar din cauza preocupărilor legate de sănătate, dar și din cauza faptului că familiile au trebuit să facă față unei noi realități, deoarece rutinele zilnice ale copiilor au fost grav afectate. Lipsa interacțiunii și jocurilor nu a mai permis reglarea emoțională și a favorizat apariția anxietății. Copiii diagnosticati cu tulburări din spectrul autist, prin implicare in activități de joacă și socializare, vor dobândi, învața și consolida comportamente de bază, necesare procesului de integrare într-un colectiv”, se menționează în comunicatul remis de Asociația Glasul Autismului.
Daă doriți să aflați mai multe informații despre Asociația Glasul Autismului din Câmpina, despre activitățile pe care aceasta le desfășoară, puteți accesa pagina web – glasulautismului.ro sau pagina de Facebook - www.facebook.com/glasulautismului.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO - Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

2946 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2053 vizualizari
22 ian. 2022 12:42

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - dirijorul și compozitorul Gheorghe Danga

V-am prezentat de-a lungul acestui serial povești - unele, extraordinare - ale unor câmpineni mai puțin cunoscuți. Și am inclus în categoria ”câmpineni” atât oameni care s-au născut aici, cât și oameni de prin alte părți, pe care viața i-a adus la Câmpina și care și-au lăsat o amprentă puternică asupra acestor locuri. În această din urmă categorie se încadrează și unul dintre cei mai mari dirijori și compozitori români din prima jumătate a secolului trecut - Gheorghe Danga.

3498 vizualizari
21 ian. 2022 12:32

Lecție de istorie locală, predată elevilor de profesorii de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina

1 comentarii

O idee frumoasă și benefică pentru elevii Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina - o lecție de istorie locală, predată de două cadre didactice, nu la clasă, ci chiar pe teren, în două locații care merită cunoscute. Nu există manuale de istorie locală, iar inițiativa profesorilor Ofelia Negoiță și Nicolae Geantă este de lăudat și de urmat, cu atât mai mult cu cât Câmpina are o istorie bogată și interesantă.

Alte stiri recente

167 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1263 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.