Amintiri din Câmpina de altădată - Secţia de volei a Clubului IRUE, în urmă cu jumătate de secol

Social (Categoria articolului)

Sportul câmpinean suferă de ani buni, cauzele fiind multe şi diverse. Dar nu putem să nu ne uităm în urmă şi să nu vedem că în vremuri mult mai grele din multe puncte de vedere, totuşi, se găseau resurse pentru sport. În rândurile de faţă, câteva cuvinte despre secţia de volei de la Clubul IRUE Câmpina, acum 50 de ani.

În 1968, în Campionatul Regional de Volei se aflau mai multe echipe din Câmpina. În acele vremuri, deloc ușoare, multe instituții aveau echipe valoroase de volei - IRA, Poşta, TCM-ul, Institutul de Petrol, Fabrica de Ciorapi, IRUE, iar în Câmpina existau mai multe terenuri unde se puteau juca partide oficiale de volei - terenul Ileana, Liceul Grigorescu, IREP, Energetic şi la Ştrandul 2, cel de la intersecţia Străzii Schelelor cu Aleea Parcului, ultimele două având chiar şi instalaţie de nocturnă.
De altfel, cele mai multe imagini care însoțesc aceste rânduri sunt realizate la terenul de la Ştrandul 2, acolo unde juca echipa IRUE Câmpina. În imagini se pot vedea atât fosta clădire a Institutului de pe Strada Schelelor, cât şi cantina de la intrarea în fostul Ştrand 2 (clădirea cu acoperiş în formă de con). Imaginea principală a articolului arată aceeaşi echipă a IRUE Câmpina înaintea unui meci la Buşteni, cu formaţia locală Caraimanul. În poză îi puteți vedea (de la stânga la dreapta) pe Vasile Pestriţu, Nicki Popovski, Constantin Georgescu, Nicolae Fălcuţă, Ion Mircea şi Mihai Pastor. Antrenorul acelei echipe era Titel Şovăială.
Sunt imagini de arhivă, care ne-au fost puse la dispoziție de Ion Mircea, unul dintre componenții echipei de atunci. Din păcate, voleiul a dispărut din Câmpina de aproape 30 de ani şi la cum arată lucrurile în momentul de faţă sunt şanse minime ca tradiţia acestui sport să reînvie în aceste locuri.

3242 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1990 vizualizari
14 dec. 2018 09:00

Elevii unei clase de la Liceul Energetic din Câmpina au scris și lansat o carte despre relația cu părinții

Biblioteca Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina a fost, zilele trecute, gazda unei lansări de carte. O carte scrisă chiar de elevii liceului. Elevii clasei a XII-a T (dirigintă Denisa Stoicescu) au finalizat un proiect deosebit, care a durat șase luni: scrierea și lansarea cărții "De vorbă cu părinții mei - mic tratat de educație și familie".

2853 vizualizari
13 dec. 2018 13:15

Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

3 comentarii

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.

Alte stiri recente

58 vizualizari
14 dec. 2018 21:27

Reacții la intenția Primăriei Câmpina de a accesa un nou credit bancar de 25 milioane lei

După cum v-am informat într-un articol precedent, primarul Horia Tiseanu a inițiat un proiect de hotărâre privind accesarea unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei pentru cofinanțarea unor proiecte cu fonduri europene și pentru asfaltarea străzii Calea Doftanei. Proiectul va fi dezbătut marți, 18 decembrie, în ședința Consiliului Local Câmpina. Având în vedere că este vorba despre un credit mare, prin accesarea căruia Câmpina ar ajunge la un grad de îndatorare de 30% din veniturile proprii, am dorit să aflăm reacții din mediul politic local și din cel de afaceri și vă prezentăm în continuare câteva puncte de vedere.

1203 vizualizari
14 dec. 2018 20:16

Primarul Câmpinei vrea un nou împrumut bancar, în valoare de 25 milioane lei, pentru investiții

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 18 decembrie 2018, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Horia Tiseanu, care prevede aprobarea unei finanțări rambursabile interne, adică a unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei, cu o maturitate de zece ani, din care trei ani perioadă de grație și șapte ani perioadă de rambursare. Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, Câmpina va accesa cel mai mare credit bancar din câte a luat vreodată, iar gradul de îndatorare al municipiului va ajunge la 30%.