Sportul câmpinean suferă de ani buni, cauzele fiind multe şi diverse. Dar nu putem să nu ne uităm în urmă şi să nu vedem că în vremuri mult mai grele din multe puncte de vedere, totuşi, se găseau resurse pentru sport. În rândurile de faţă, câteva cuvinte despre secţia de volei de la Clubul IRUE Câmpina, acum 50 de ani.
În 1968, în Campionatul Regional de Volei se aflau mai multe echipe din Câmpina. În acele vremuri, deloc ușoare, multe instituții aveau echipe valoroase de volei - IRA, Poşta, TCM-ul, Institutul de Petrol, Fabrica de Ciorapi, IRUE, iar în Câmpina existau mai multe terenuri unde se puteau juca partide oficiale de volei - terenul Ileana, Liceul Grigorescu, IREP, Energetic şi la Ştrandul 2, cel de la intersecţia Străzii Schelelor cu Aleea Parcului, ultimele două având chiar şi instalaţie de nocturnă.
De altfel, cele mai multe imagini care însoțesc aceste rânduri sunt realizate la terenul de la Ştrandul 2, acolo unde juca echipa IRUE Câmpina. În imagini se pot vedea atât fosta clădire a Institutului de pe Strada Schelelor, cât şi cantina de la intrarea în fostul Ştrand 2 (clădirea cu acoperiş în formă de con). Imaginea principală a articolului arată aceeaşi echipă a IRUE Câmpina înaintea unui meci la Buşteni, cu formaţia locală Caraimanul. În poză îi puteți vedea (de la stânga la dreapta) pe Vasile Pestriţu, Nicki Popovski, Constantin Georgescu, Nicolae Fălcuţă, Ion Mircea şi Mihai Pastor. Antrenorul acelei echipe era Titel Şovăială.
Sunt imagini de arhivă, care ne-au fost puse la dispoziție de Ion Mircea, unul dintre componenții echipei de atunci. Din păcate, voleiul a dispărut din Câmpina de aproape 30 de ani şi la cum arată lucrurile în momentul de faţă sunt şanse minime ca tradiţia acestui sport să reînvie în aceste locuri.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.