CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Miting la Titu, cu efecte la... Câmpina. Primarul Alin Moldoveanu, acuzat de abuz de putere de salariații Elsid și Electrocarbon

- Actualitate -

Miting la Titu, cu efecte la... Câmpina. Primarul Alin Moldoveanu, acuzat de abuz de putere de salariații Elsid și Electrocarbon

Un lucru mai rar întâlnit a avut loc astăzi, la Titu, în județul Dâmbovița. Salariații Elsid au organizat un miting de protest împotriva primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, pe care îl acuză de abuz de putere.

Disputa a plecat de la demersul administrației câmpinene de a impune plata unei sume pentru terenurile de pe albia râului Doftana folosite de societățile Elsid și Electrocarbon pentru realizarea unor microhidrocentrale. Este un demers despre care am scris deja. Acum luni, 8 aprilie, la Titu a avut loc un miting al salariaților Elsid, care au dorit astfel să protesteze față de abuzul de putere al administrației Moldoveanu, care – în opinia lor – le pune în pericol locurile de muncă.
Oamenii au protestat cu pancarte, cu diferite mesaje, unele chiar ”colorate” împotriva primarului Alin Moldoveanu și a oamenilor care – în opinia salariaților Elsid – s-ar afla în spatele edilului câmpinean. Cu prilejul acestui protest, organizatorii au transmis și o declarație de presă, pe care o prezentăm integral:
”Ca urmare a adreselor primite de cele două societăți comerciale din partea Consiliului Local Câmpina, prin care se solicită acestora achitarea unor sume de bani de aproximativ 80.000.000 lei, peste 400 de angajați ai Elsid și Electrocarbon SA au organizat luni dimineață un protest prin care doresc să aducă în atenția opiniei publice abuzul de putere exercitat de primarul Moldoveanu și majoritatea membrilor din Consiliul Local. 
Considerăm că motivația vremelnicului primar Moldoveanu este una strict electorală, demersul acestuia venind chiar în prag de alegeri locale, iar lipsa vreunei performanțe profesionale în administrarea orașului Câmpina l-a făcut să se erijeze în acest inchizitor plecat la vânătoare de vrăjitoare, în încercarea de a mai obține niște voturi pentru un nou mandat.
Prin demersul nostru de astăzi, dorim să îl informăm pe domnul primar și întreaga opinie publică că această acțiune absurdă nu are niciun temei legal și în realitate nu demonstrează decât lipsa de considerație a acestui primar față de sutele de oameni care muncesc și își câștigă existența corect, a căror siguranță financiară este pusă în pericol de o vendetă personală.
Care este obiectul acestei acțiuni? Printr-o Hotărâre aprobată de majoritatea fidelă a primarului Moldoveanu din Consiliului Local Câmpina, se solicită societăților Elsid SA și Electrocarbon SA achitarea unor sume nejustificate, de peste 15 milioane de euro, pentru lipsa de folosință a unor terenuri de pe râurile Doftana și Prahova, utilizate conform contractelor semnate cu Primăria Câmpina în anul 2013, în baza Legii Energiei 123/2012. Legea respectivă obligă Unitățile Administrativ Teritoriale să pună la dispoziție cu titlu gratuit aceste tipuri de terenuri, aflate pe albiile râurilor, în vederea realizării de capacități de producere a energiei regenerabile. În baza acestor contracte, cele două societăți au realizat investiții de peste 100 milioane de euro, din care 48% fonduri europene și ajutoare de stat, restul de 52% reprezentând contribuții proprii. Activitatea de aproape 20 ani a acestor societăți, verificată în cele mai mici detalii de reprezentanți ai Uniunii Europene, care se desfășoară în nu mai puțin de 30 de localități din România, este în conformitate cu toate normele și standardele naționale și europene în vigoare, cu taxe și contribuții achitate la zi, fără vreo datorie la Bugetul de Stat. Toate terenurile din cele 30 localități, utilizate în același scop ca cele de la Câmpina, au același cadru legal și nicio altă unitate administrativ teritorială nu a încercat să fie mai presus de lege, așa cum se întâmplă la Câmpina condusă de actualul edil.
Ipocrizia de care dă dovadă acum primarul Moldoveanu este mai mult decât evidentă, în condițiile în care Hotărârea Consiliului Local prin care era aprobat în unanimitate contractul de comodat pentru folosirea acestor terenuri la Câmpina, l-a avut ca președinte de ședință chiar pe domnia sa, pe atunci consilier local. La momentul respectiv Alin Moldoveanu nu a avut nicio problemă morală cu acest demers, din contră chiar a votat pentru. În plus, nici după preluarea mandatului de primar în anul 2020, acesta nu a considerat că municipiul Câmpina ar avea nevoie de aceste terenuri, care se află pe albia râurilor Doftana și Prahova și pe care nu pot fi oricum realizate alte tipuri de investiții decât cele deja existente.
Mai mult decât atât, ELSID SA și Electrocarbon SA au restituit încă din 2023 către Municipiul Câmpina terenurile care nu sunt afectate de capacitățile de producție, imediat ce Municipiul Câmpina a solicitat acest lucru.
Având în vedere toate aceste aspecte, precum și cele transmise pe cale oficială de conducerile celor două societăți Primăriei Câmpina, dorim să semnalăm public acest abuz al instituției condusă de primarul Moldoveanu și solicităm încetarea de îndată a hărțuirii și atacurilor personale la care suntem supuși noi, toți angajații, familiile noastre și administratorii societăților aflate în vizorul acestui edil, care cu bună știință induce constant în eroare propriul electorat și opinia publică în general”, se arată în declarația de presă, pe care o puteți urmări și în materialul video.


08 Apr 2024 22:05 2693 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
810 vizualizari 25 May 2024 15:58 La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

Polițiștii au oprit vineri seară, la Florești, un ATV, condus de un tânăr de 24 ani, din localitate. 

citeste mai mult
1524 vizualizari 23 May 2024 07:47 Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 22.30, un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto implicați, care avea permisul de conducere suspendat.

citeste mai mult
14303 vizualizari 22 May 2024 23:04 La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

2.994 cereri de înscriere au fost depuse pentru sesiunea de admitere din mai - iunie 2024 la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, unde sunt scoase la concurs 1.340 locuri.

citeste mai mult
1103 vizualizari 22 May 2024 21:05 Conferință la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” privind valorificarea potențialului cultural după lucrările de restaurare

Conferință la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” privind valorificarea potențialului cultural după lucrările de restaurare

La Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” din Câmpina a avut loc luni, 20 mai 2024, o conferință privind valorificarea potențialului cultural odată cu încheierea lucrărilor de restaurare a Castelului ”Iulia Hasdeu”.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV