CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpinenii plătesc din nou pentru greșelile altora. Peste un miliard lei câștigați acum în instanță de firma care a păzit cândva CPGC

- Actualitate -

Câmpinenii plătesc din nou pentru greșelile altora. Peste un miliard lei câștigați acum în instanță de firma care a păzit cândva CPGC

Administrația locală a pierdut procesul cu firma Rotw Guard Security SRL din Giurgiu, cea care a asigurat paza fostei Companii Publice de Gopodărie Comunală (CPGC). Firma menționată a apelat la un executor judecătoresc pentru a-și recupera banii de la Primărie (107.066 lei). Dacă suma nu va fi achitată, conturile Primăriei Câmpina vor fi blocate.

Este o poveste destul de complicată, cu multe semne de întrebare. Vom încerca să o explicăm pe înțelesul tuturor.
În februarie 2009 a început procesul de lichidare a CPGC, serviciile de apă și canalizare fiind concesionate atunci operatorului regional HidroPrahova. Tot HidroPrahova a preluat și bunurile fostei Companii, cu excepția bazei de producție de pe Strada Petrolistului, care a fost preluată ulterior de Primărie. Consiliul Local Câmpina l-a desemnat pe Paul Tifigiu ca lichidator al CPGC. Ei bine, CPGC a avut contract cu o firmă de pază - Rotw Guard Security SRL. În 2009, în momentul începerii procesului de lichidare, Compania avea de plătit acestei firme o datorie de 47.500 lei, pe care Primăria Câmpina a achitat-o. Subiectul părea închis, procesul de lichidare continua, foarte lent, dar continua. Asta până în anul 2013, când lichidatorul a prezentat administrației locale noi facturi din partea firmei de pază, deși CPGC nu mai avea patrimoniu și firma de pază... nu mai avea ce păzi.
Atunci a și aflat administrația locală că lichidatorul a prelungit contractul cu Rotw Guard Security SRL din 2009 până în 2012, invocând paza bazei de producție din Strada Petrolistului. A prelungit contractul, dar CPGC nu mai avea venituri, așa că facturile nu au mai putut fi achitate. Iar pentru această perioadă de trei ani s-au strâns facturi în valoare de aproximativ 120.000 lei, adică 1,2 miliarde lei vechi, la care s-au adăugat penalități uriașe. Abia în martie 2014, Consiliul Local Câmpina aprobă plata datoriei de 120.000 lei către firma de pază, din păcate fără a pune prea multe întrebări lichidatorului Paul Tifigiu.
Rotw Guard Security SRL nu este mulțumită doar cu plata datoriei de bază și dă în judecată administrația locală pentru penalități. Câștigă în prima fază, la Judecătoria Câmpina (Dosar 3653/204/2014). Instanța decide că, din valoarea totală a penalităților, un debit de aproximativ 25.000 lei se prescrie, dar rămâne o sumă de 107.066 lei pe care Primăria Câmpina trebuie să o achite firmei de pază. Administrația locală face apel la Tribunalul Prahova, apel care s-a judecat în 2016, iar magistrații Secției a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal l-au respins ca nefondat. Acum, Primăria Câmpina trebuie să plătească contravaloarea penalităților (107.066 lei), la care se vor adăuga cheltuielile de judecată (3.246 lei) și, în mod cert, cheltuielile de executare, pentru că firma de pază a apelat la un executor judecătoresc. Dacă nu va plăti, conturile instituției vor fi blocate. Probabil că suma va fi achitată și nu se va ajunge într-o asemenea situație.

Cam aceasta a fost povestea. Sunt destul de multe întrebări fără răspuns. Contract de pază prelungit pentru nimic; un lichidator suspect, până la urmă, plătit de la bugetul local, dar fără să întrebe cineva ale cui interese le reprezintă; o administrație locală slabă, de o nepăsare condamnabilă chiar. Lichidarea CPGC nu s-a terminat nici în ziua de astăzi, deși a început în urmă cu mai bine de șapte ani. Facturile au fost plătite de la bugetul local, din banii câmpinenilor. Acum, penalitățile de peste un miliard vor fi plătite tot din banii câmpinenilor, deși ei nu au greșit cu nimic. Plătesc greșelile altora, interesele altora.


22 Aug 2016 20:45 7380 vizualizari


Comentarii


  • 24.08.2016 12:42 Titisor Pt Bunea - aflam la ședinta CL. Dacă Tiseanu tace a ... de la Hoții ăștia! Dacă consilierii tac, le fel! Dacă face vreunul scandal ai deschide subiectul, înseamnă ca ăla nu a luat șpagă! Așteptam cu interes materialele din presa pe marginea eventualelor discuții la ședinta CL!!!
  • 24.08.2016 02:05 bunea Ceva paraindarat la primar sau pe la ceva consilieri ? Dacă da, să le mărim salariile, merita ! Suntem prea proști.
  • 23.08.2016 15:38 dracula iohan De ce nu plateste Primarul ... orasul de 20 de ani impreuna cu servitorii numiti consilieri ce se bucura de diurna si concediu platit de locuitori.Legislatia e mizerabila nu se poate face nimic doar Curtea de conturi si DNA-ul mai misca cate ceva dar anemic,in continuare INCOMPETENTII isi fac de capul ala sec al lor.
  • 23.08.2016 15:07 Lili Pe ăștia nu ii trage nimeni la răspundere?! Niște pungași mâna in mâna toți, de la un capăt la celălalt, intra inpolitica si in primaria numai sa se îmbogățească! Sa le fie rușine!!!
  • 23.08.2016 10:46 ion enescu Nu sunt de acord cu plata acestor sume de cetățeni să plătească persoanele care au semnat și aprobat acest contract din buzunarul lor..... RUȘINE CPGC ȘI PRIMARUL ORAȘULUI. ....
  • 23.08.2016 09:09 taximetristu Adimin,pe Petrolistului ce se executa de trebuia paza?
220 vizualizari 15 Jul 2024 21:27 Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Hidro Prahova a anunțat că impune mai multe restricții de furnizare a apei în localitățile unde stocurile de apă sunt foarte scăzute. Printre aceste localități se numără și satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina.

citeste mai mult
280 vizualizari 15 Jul 2024 18:55 OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cel mai mare operator de stații de încărcare a vehiculelor electrice din România, Renovatio Assest Management, consolidându-și astfel poziția de lider pe piața zonală a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice.

citeste mai mult
1230 vizualizari 15 Jul 2024 13:32 Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea din fața Complexului comercial Kaufland.

citeste mai mult
1768 vizualizari 15 Jul 2024 13:20 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV