Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
17 octombrie...
1904 – Apărea publicația ”Gurița”, ziar umoristic local.
1917 – Administrația germană a Câmpinei impunea o serie de măsuri privind consumul de curent electric și apă potabilă. Astfel, era permisă folosirea unui singur bec într-o cameră, iar prețul unui kilowat creștea de 40 bani la 55 bani. (foto cu caracter ilustrativ - Câmpina, în preajma primului război mondial, Primăria veche - Casa Carcalechi, astăzi - aproximativ intersecția de la Casa Cărții)
1996 – Școala de Poliție Câmpina primea vizita unei delegații a polițiștilor din oraș Dordrecht, Olanda.
1998 – Meci în Divizia B, Poiana Câmpina – Midia Năvodari 1-1, marcator Plăvache. Jocul a fost arbitrat de Daniel Badea, din București.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.