RADEF a dat în judecată firma Rotalic pentru cinematograful din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Pe rolul Secției Civile din cadrul Judecătoriei Câmpina există două dosare în care părțile implicate sunt Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor și societatea Rotalic SRL. Practic, RADEF a dat în judecată firma în cauză o dată pentru recuperarea chiriei restante și o dată pentru încetarea contractului de locațiune.

În primul dosar, instanța a admis cererea RADEF privind obligarea firmei Rotalic să plătească 42.741 lei reprezentând chiria restantă aferentă perioadelor mai 2014-octombrie 2014 și octombrie 2015-iunie 2016, precum și suma de 37.182 lei - contravaloare penalități de întârziere. În cel de-al doilea dosar, RADEF solicită încetarea contractului de locațiune dintre cele două părți pentru cinematograful din Câmpina, astfel încât imobilul să devină liber de orice sarcină. Procesul a început în luna septembrie a acestui an, iar următorul termen a fost stabilit pentru 15 noiembrie 2016.
Vă reamintim, cinematograful din Câmpina (de fapt, fostul cinematograf) aparține RADEF, dar a fost închiriat firmei Rotalic SRL în anul 2004. 'Eu vreau ca RADEF să-și ia clădirea înapoi, de aceea nici nu le-am mai plătit chiria. Oricum, mi-au pus destule bețe în roate de-a lungul timpului. Am încercat de mai multe ori să le dau cinematograful înapoi, dar reprezentanții RADEF refuză să semneze procesul verbal de predare-primire pentru că, în conformitate cu contractul, trebuie despăgubiți chiriașii care au investit în imobil. Există prevederi contractuale foarte clare în acest sens și eu sper ca instanța să țină acum cont de ele', ne-a declarat Cătălin Roman, administratorul firmei Rotalic.

8567 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Serban 10.11.2016 23:18 De ce nu se fac demersuri pentru extinderea spitalului pe terenul unde e amplasat cinematograful? Sa se expertizeze cladirea si poate se gasesc solutii.
  • Tudor Darius 27.07.2018 16:36 Eu una vreau cinema.Intrebati prin Primarie ca vrea sa il ia de la Radef,sa il demoleze sa faca parcare la infectul ala de spital.Pe bune.Nu stim sa ne tinem nici putinii tineri in oras,sa aduca valoare adaugata orasului.Cine sa se zbata.Putem sa luam fonduri europene.Poate dl Pitigoi sa mearga la Bucuresti sa se implice sa aduca pe cei de la Radef si de la minister sa semneze cedarea cladirii.In afara de Casa de Cultura activitati cu intelectuali gen Casa Tineretului pauza.Si ar trebui ca domnii Fratila si Buda sa dispara din peisaj.
  • Tache 26.10.2020 16:18 Sper ca noua administratie ,primar ,consilieri sa ia masuri.Sunt multi cei care vor cinematograful innapoi.Daca se vrea cultura in oras sa il demita pe Buda de la Casa Tineretului ( ...) si sa dea afara habarnistii din primarie daca n-au macar bunul simt sa plece de buna voie.Apoi sa se rupa contractul cu Hidro si cu Eliro,sa dinamiteze Turnul din Pisa sa se inteleaga cu proprietarul,apoi pace intre Cs Campina si nea Mircea Hagianu.Apoi totul intra in normal
  • Aldea Ioana 27.08.2021 21:21 am citit pe site radef si cica a fost construit in 1959 si cladirea nu are cadastru.poate noua administratie repara moral daunele unora
  • NostalGicu 03.01.2022 15:25 Pana nu omoară pe cineva nu se vor lua masuri.

Actualitate

304 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1223 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

366 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1342 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.