S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 18 noiembrie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

18 noiembrie...
1645 – Într-un hrisov al domnitorului Matei Basarab, comisul Negoiță Câmpineanu, posibil strămoș al familiei Câmpineanu, primea satul Curiacul, ”din Prahova mare până în hotarul Câmpinei”. (foto cu caracter ilustrativ - zona Curiacul în perioada interbelică)
1951 - Meci în campionatul regional, Metalul Plopeni - Rafinăria 4 Câmpina 3-0.
1956 - Meci în categoria B, Energia Flacăra Câmpina - Flamura roșie Suceava 2-2, golurile formației care în scurt timp va deveni Poiana Câmpina au fost marcate de Vasile Bontaș, în ultimele două minute ale partidei.
1959 - Meci în Cupa României, Poiana Câmpina - Dinamo Pitești 3-1, marcatorii formației câmpinene fiind Bălăceanu, L. Ene și I. Dumitru.
1962 - Meci în categoria B, Poiana Câmpina - CSO Brăila 6-0 (marcatori - Goran - 3, Mărculescu, Pantici - 2). În campionatul regional, Rafinăria Teleajen Ploiești - Rafinăria Câmpina 3-2.
1998 – Pe stadionul ”Poiana”, în optimile Cupei României, Rapid București – Cimentul Fieni 3-0, la finalul ediției rapidiștii jucând finala, 2-4 în fața Stelei.
2004 – La Casa Cărții, una dintre ultimele lansări de carte de aici, Codruț Constantinescu – ”Hai-hui prin Occident”. Volumul a fost prezentat de Florin Dochia, Cristina Dinu și autor.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă, Octavian Cojocaru și până la diverse articole de presă.)

2946 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1664 vizualizari
22 iun. 2021 21:44

3 iulie 2021 – o nouă etapă a campaniei CÂMPINA CURATĂ. Un proiect despre oameni cărora le pasă

Asociațiile neguvernamentale care au inițiat proiectul CÂMPINA CURATĂ, desfășurat în parteneriat cu Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina, se pregătesc pentru cea de-a treia etapă a acestui proiect, care va avea loc pe 3 iulie 2021. Este vorba despre o nouă acțiune de ecologizare a unor zone din municipiu, iar astăzi s-a dat startul înscrierilor atât prin intermediul unui formular online, cât și telefonic sau prin e-mail. După finalizarea etapei de înscriere, urmează formarea grupelor și distribuirea zonelor adecvate profilului fiecărei grupe (grupe de adulți, grupe de copii însoțiți, grupe formate din membri experimentați).

8150 vizualizari
21 iun. 2021 17:20

O tânără din Valea Doftanei a ales să se întoarcă la tradiții. Va deschide un magazin cu obiecte tradiționale lucrate manual chiar de ea

3 comentarii

În superba comună Valea Doftanei din județul Prahova, un loc unde sunt promovate tradițiile și se păstrează spiritul românesc autentic, se întâmplă multe lucruri frumoase. Unul dintre aceste lucruri este deschiderea unui magazin, un fel de muzeu cu... vânzare, dacă vreți, unde veți găsi doar obiecte cu specific tradițional, lucrate de mâinile dibace ale Loredanei Clinci.

Alte stiri recente

2848 vizualizari
23 iun. 2021 12:56

Accident pe DN1. Două mașini s-au ciocnit pe sensul Ploiești - Câmpina

UPDATE - Conform purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, în accident au fost implicate un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani și un altul condus de un bărbat de 46 de ani. Conducătorul auto în vârstă de 46 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto de 44 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat negativ. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor și cauzelor producerii evenimentului rutier.

Pe DN1, la km 80+500, în apropiere de Paralela 45, pe raza localității Băicoi, a avut loc un accident de circulație.

1720 vizualizari
22 iun. 2021 22:02

Evenimente dedicate iei tradiționale românești, în acest week-end, la Breaza

1 comentarii

Pe 24 iunie se sărbătorește Ziua Universală a Iei, element de identitate națională românească și prilej pentru organizarea unor manifestări așteptate cu bucurie odată cu relaxarea măsurilor de protecție sanitară stabilite de autorități din cauza pandemiei de COVID-19.