Votul în Diaspora, ziua a doua a prezidențialelor. Peste 170.000 alegători s-au prezentat la urne

Actualitate (Categoria articolului)

Numărul românilor care au votat astăzi la secțiile din străinătate a crescut de la o oră la alta. Dacă vineri, în prima zi de vot pentru alegerile prezidențiale, în Diaspora s-au prezentat la urne aproximativ 79.000 alegători, numărul votanților a ajuns sâmbătă, până la ora 16.00, la 170.004 persoane. Acestora li se adaugă românii care au votat prin corespondență - 25.189 alegători.

Potrivit Biroului Electoral Central, cei mai mulți români din Diaspora au votat în Italia, Germania, Spania și Marea Britanie. De altfel, în aceste țări există cele mai multe secții de votare - 143 în Spania, 142 în Italia, 80 în Germania și 72 în Marea Britanie. Și soldații români din Afganistan și-au exercitat dreptul la vot. 382 dintre ei au votat la baza militară NATO din Kandahar și 242 la baza militară din Kabul. De asemenea, pe lângă secţiile de votare organizate, în mod tradiţional, în teatrele de operaţiuni din Afganistan, este organizată, în premieră, o secţie de votare şi în Mali, pentru a permite militarilor români care participă la misiunile din cadrul operaţiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali să îşi exercite dreptul de vot. 76 de voturi s-au înregistrat până acum în Mali.
La alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an, din Diaspora au venit 375.000 voturi și cu siguranță vă amintiți cozile care s-au format la secțiile de votare și nemulțumirea alegătorilor în privința modului în care au fost organizate alegerile. Pentru alegerile prezidențiale, situația s-a schimbat radical: numărul de secții aproape că a fost dublat (sunt 835 secții pentru prezidențiale), se votează pe parcursul a trei zile și a fost introdus și votul prin corespondență. Sâmbătă și duminică, secțiile de votare sunt deschise de la ora locală 7.00 până la ora locală 21.00. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, alegătorii care la ora locală 21.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând, în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora locală 23.59.

2541 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1804 vizualizari
30 mai 2020 13:32

Cu mască și fără mască. Orban și miniștrii săi, la o "petrecere de birou" în sediul Guvernului

UPDATE - Premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 lei pentru fumat și pentru nepurtarea măștii de protecție în spații închise, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului. Premierul a achitat amenda prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.

De mai puțin de 24 de ore se ”rostogolește” în spațiul virtual o fotografie ”scăpată” din biroul premierului Ludovic Orban. Imaginea a fost recunoscută de premier ca fiind de luni, 25 mai, de la ziua sa de naștere, atunci când la sfârșitul programului a fost vizitat de câțiva colegi din Guvern, care i-au urat ”La mulți ani”, iar Orban i-a ”cinstit” cu o gustare și o băutură alcoolică. În imagine apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Externe - Bogdan Aurescu, ministrul Economiei - Virgil Popescu și ministrul Transporturilor - Lucian Bode.

4932 vizualizari
30 mai 2020 11:15

Accident pe DN1, la Bănești. Un bărbat care schimba un cauciuc a fost lovit de un autoturism

UPDATE - Traficul a revenit la normal, în jurul orei 12.15.
Sâmbătă, în jurul orei 11.00, pe DN1, pe raza comunei Bănești, a avut loc un accident de circulație mai puțin obișnuit. Un autoturism era tras pe partea dreaptă a sensului de mers Ploiești - Câmpina, iar un bărbat schimba un cauciuc al mașinii, după ce avusese pană.

Alte stiri recente

2174 vizualizari
30 mai 2020 10:06

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2001 vizualizari
29 mai 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.