Votul în Diaspora, ziua a doua a prezidențialelor. Peste 170.000 alegători s-au prezentat la urne

Actualitate (Categoria articolului)

Numărul românilor care au votat astăzi la secțiile din străinătate a crescut de la o oră la alta. Dacă vineri, în prima zi de vot pentru alegerile prezidențiale, în Diaspora s-au prezentat la urne aproximativ 79.000 alegători, numărul votanților a ajuns sâmbătă, până la ora 16.00, la 170.004 persoane. Acestora li se adaugă românii care au votat prin corespondență - 25.189 alegători.

Potrivit Biroului Electoral Central, cei mai mulți români din Diaspora au votat în Italia, Germania, Spania și Marea Britanie. De altfel, în aceste țări există cele mai multe secții de votare - 143 în Spania, 142 în Italia, 80 în Germania și 72 în Marea Britanie. Și soldații români din Afganistan și-au exercitat dreptul la vot. 382 dintre ei au votat la baza militară NATO din Kandahar și 242 la baza militară din Kabul. De asemenea, pe lângă secţiile de votare organizate, în mod tradiţional, în teatrele de operaţiuni din Afganistan, este organizată, în premieră, o secţie de votare şi în Mali, pentru a permite militarilor români care participă la misiunile din cadrul operaţiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali să îşi exercite dreptul de vot. 76 de voturi s-au înregistrat până acum în Mali.
La alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an, din Diaspora au venit 375.000 voturi și cu siguranță vă amintiți cozile care s-au format la secțiile de votare și nemulțumirea alegătorilor în privința modului în care au fost organizate alegerile. Pentru alegerile prezidențiale, situația s-a schimbat radical: numărul de secții aproape că a fost dublat (sunt 835 secții pentru prezidențiale), se votează pe parcursul a trei zile și a fost introdus și votul prin corespondență. Sâmbătă și duminică, secțiile de votare sunt deschise de la ora locală 7.00 până la ora locală 21.00. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, alegătorii care la ora locală 21.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând, în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora locală 23.59.

2113 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

572 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

2275 vizualizari
13 nov. 2019 21:22

Colectarea selectivă a deșeurilor la Câmpina, un dezastru

2 comentarii

Colectarea selectivă a deșeurilor nu este o problemă simplă, iar administrația locală câmpineană tot încearcă, de câteva luni bune, să găsească soluții pentru a determina populația să colecteze selectiv. Din păcate, în continuare, lipsește o campanie adevărată de informare a cetățenilor. Nu le spune nimeni oamenilor ce și cum trebuie să procedeze, în sensul unor discuții directe, din ușă în ușă și din poartă în poartă.

Alte stiri recente

404 vizualizari
14 nov. 2019 21:50

Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.

2266 vizualizari
13 nov. 2019 19:43

S-a găsit soluția ca HM Junior să se antreneze pe terenul sintetic de fotbal. Când se va găsi o soluție și pentru ca juniorii de la CS Câmpina să poată juca în campionat?

3 comentarii

De câțiva ani buni, Câmpina fotbalistică s-a evidențiat printr-o absență aproape totală din orice fel de competiție și printr-un conflict al orgoliilor între cluburile CS Câmpina și HM Junior Câmpina. Nu reluăm întreaga poveste cu disputele dintre cele două cluburi, la nivel de conduceri, cert este doar că, în momentul de față, am intrat într-un nou sezon fotbalistic în care echipele CS Câmpina nu joacă în nicio competiție tocmai din cauza litigiilor cu HM Junior și Asociația Județeană de Fotbal. Totuși, echipele HM Junior se antrenează acum pe terenul sintetic de la Căminul Petrol, grație unei inițiative a părinților acestor copii și a unei soluții găsită împreună cu administrația locală.