CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Votul în Diaspora, ziua a doua a prezidențialelor. Peste 170.000 alegători s-au prezentat la urne

- Actualitate -

Votul în Diaspora, ziua a doua a prezidențialelor. Peste 170.000 alegători s-au prezentat la urne

Numărul românilor care au votat astăzi la secțiile din străinătate a crescut de la o oră la alta. Dacă vineri, în prima zi de vot pentru alegerile prezidențiale, în Diaspora s-au prezentat la urne aproximativ 79.000 alegători, numărul votanților a ajuns sâmbătă, până la ora 16.00, la 170.004 persoane. Acestora li se adaugă românii care au votat prin corespondență - 25.189 alegători.

Potrivit Biroului Electoral Central, cei mai mulți români din Diaspora au votat în Italia, Germania, Spania și Marea Britanie. De altfel, în aceste țări există cele mai multe secții de votare - 143 în Spania, 142 în Italia, 80 în Germania și 72 în Marea Britanie. Și soldații români din Afganistan și-au exercitat dreptul la vot. 382 dintre ei au votat la baza militară NATO din Kandahar și 242 la baza militară din Kabul. De asemenea, pe lângă secţiile de votare organizate, în mod tradiţional, în teatrele de operaţiuni din Afganistan, este organizată, în premieră, o secţie de votare şi în Mali, pentru a permite militarilor români care participă la misiunile din cadrul operaţiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali să îşi exercite dreptul de vot. 76 de voturi s-au înregistrat până acum în Mali.
La alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an, din Diaspora au venit 375.000 voturi și cu siguranță vă amintiți cozile care s-au format la secțiile de votare și nemulțumirea alegătorilor în privința modului în care au fost organizate alegerile. Pentru alegerile prezidențiale, situația s-a schimbat radical: numărul de secții aproape că a fost dublat (sunt 835 secții pentru prezidențiale), se votează pe parcursul a trei zile și a fost introdus și votul prin corespondență. Sâmbătă și duminică, secțiile de votare sunt deschise de la ora locală 7.00 până la ora locală 21.00. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, alegătorii care la ora locală 21.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând, în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora locală 23.59.


09 Nov 2019 16:00 3109 vizualizari



Comentarii






466 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2549 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2663 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1502 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV