Președintele CS Câmpina răspunde acuzațiilor privind activitatea clubului și neregulile de la bazinul de înot. Citiți și vă minunați!

Sport (Categoria articolului)

În ședința Consilului Local Câmpina din 25 iulie 2019, consilierul local Monica Clinciu și-a anunțat demisia din Comitetul Director al Clubului Sportiv Câmpina, lansând o serie de acuzații foarte dure la adresa conducerii clubului. Unele dintre problemele semnalate de Monica Clinciu erau deja cunoscute, inclusiv noi am scris de nenumărate ori despre unele dintre ele, dar administrația locală nu a reacționat niciodată în mod concret. După 25 de zile de la acea ședință, a reacționat și conducerea CS Câmpina, prin președintele Adrian Stoican, care ne-a transmis un comunicat de presă cu punctul său de vedere.

Iată comunicatul de presă al CS Câmpina:
Ca urmare a unor discuții apărute la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina din data de 25 iulie 2019, în care se acuzau anumite aspecte ce țin de activitatea Clubului Sportiv Câmpina, în calitate de președinte al acestui club doresc să fac anumite precizări, după cum urmează:
1. În ceea ce privește afirmația că ”există un raport al Biroului de audit intern al Primăriei Municipiului Câmpina în care s-au dispus o serie de măsuri și, în mare parte, aceste măsuri nu s-au luat nici până acum” precizez următoarele: recomandările în urma auditului intern efectuat de reprezentanții Primăriei Câmpina s-au referit, exclusiv, la probleme ce țin de activitatea curentă a clubului. Raportul de audit a fost analizat în cadrul mai multor ședințe de Comitet Director, în urma cărora s-a stabilit rezolvarea cât mai rapidă a tuturor aspectelor sesizate de auditori. Astfel, respectând procedurile și legislația în vigoare, am îndeplinit această sarcină în totalitate. 
2. În ceea ce privește afirmația că ”președintele Clubului Sportiv Câmpina desfășoară în continuare activitate la club doar în timpul liber” preciez următoarele: programul meu de președinte al clubului este adaptat la necesitățile și problematica activităților specifice clubului. Acest program a fost verificat de inspectorii ITM Prahova, care au venit în control în urma unor sesizări. Cei de la ITM n-au găsit nimic în neregulă.
3. În ceea ce privește afirmația că ”mai mulți membri ai CS Câmpina își desfășoară, după programul de lucru, activitatea la bazinul de înot, bazin care ar trebui să fie o sursă importantă de venituri pentru noi, la bugetul local, nu pentru ei” precizez următoarele: legislația în vigoare nu îngrădește dreptul la muncă și dă posibilitatea oricărei persoane să desfășoare activități în afara orelor de program. Un alt aspect care trebuie luat în considerare este faptul că, în ultima perioadă, numărul de instructori de înot de la cluburile sportive private este mic în comparație cu numărul mare de copii care vor să beneficieze de serviciile Bazinului de Înot Didactic Câmpina și prezența noastră suplinește acest deficit. 
4. În ceea ce privește afirmația că ”instructorii de înot de la cluburile private desfășoară acolo o activitate nefiscalizată și sub nici o formă nu pot fi de acord cu asta” precizez următoarele: din ceea ce cunosc eu, toți instructorii dețin case de marcat fiscalizate. Dacă le folosesc sau nu este o problemă pe care nu o pot controla nici eu personal și nici angajații Clubului Sportiv Câmpina, deoarece este apanajul organelor fiscale de control ale statului sau dorința părinților de a primi sau nu bon fiscal.
În speranța că aceste clarificări au limpezit seria interminabilă de suspiciuni la adresa clubului și la adresa mea, îi invit pe toți cei care vor să ne cunoască cu adevărat la bazin și în mijlocul celor peste 200 de copii pe care îi antrenăm la secțiile de baschet, handbal, fotbal și înot. Președinte CS Câmpina - Adrian Stoican.

Noi am avea foarte multe de comentat pe marginea acestui comunicat de presă pe care îl considerăm jenant. Nu știm ce părere au membrii Comitetului Director sau consilierii locali câmpineni, dar în ceea ce ne privește refuzăm să fim luați de proști. Ne pare rău că folosim în fața cititorilor noștri o astfel de exprimare, dar suntem revoltați de aberațiile cu care Adrian Stoican vrea să "limpezească suspiciunile la adresa sa și a clubului". De asemenea, suntem revoltați că un întreg Comitet Director, care știe foarte bine că Adrian Stoican rezervă culoarele de înot de la bazin în numele CS Câmpina, dar le ia banii copiilor în nume personal, nu face absolut nimic, nu ia absolut nicio măsură. Asta în condițiile în care CS Câmpina trebuie să pregătească gratuit copiii, așa cum a aprobat Consiliul Local. Suntem revoltați de faptul că nu le spune nimeni câmpinenilor că își pot înscrie copiii la secția de înot a CS Câmpina și că nu trebuie să plătească niciun ban! Părinții se duc direct la bazin și de acolo copiii sunt preluați de instructori, pe bani. Plătesc de fiecare dată intrarea și plătesc de fiecare dată instructorul, inclusiv pe Adrian Stoican, președintele clubului, care pregătește copii de trei ori pe săptămână! Dar în calitate de instructor privat, nu de angajat al CS Câmpina. Președinte de club, profesor de sport la o școală și instructor de înot, o capacitate a sportului câmpinean...
Suntem revoltați de ușurința cu care Adrian Stoican vorbește de raportul Biroului de Audit Intern al Primăriei și de "sarcina îndeplinită în totalitate", în condițiile în care în acel raport sunt menționate numeroase nereguli descoperite la club, inclusiv în privința administrării și gestionării subvențiilor acordate de la bugetul local. Dacă nu are nimic de ascuns, este de acord președintele CS Câmpina să facă public acel raport? Dar membrii Comitetului Director sunt de acord? Noi îl publicăm cu mare plăcere, să afle și câmpinenii cum se desfășoară activitatea la clubul finanțat din bani publici. 994.500 lei suma alocată anul acesta de la bugetul local.
Ar fi și altele de spus. Despre explicația dată în privința activității nefiscalizate (punctul 4), vă lăsăm să trageți singuri o concluzie. Avem copii minunați, care trebuie îndrumați spre sport, iar așa cum funcționează secțiile de baschet, handbal și fotbal de la CS Câmpina, așa ar trebuie să meargă și secția de înot. Nu pe culoare private...

2795 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasile 19.08.2019 21:14 Dar pe dvs, v-a vazut cineva facand un bine societatii?!?! Sa patati onoarea oamenilor care intr-adevar fac ceva pentru comunitate si pentru viitorul copiilor nostri...asta stiti...sau o faceti doar pentru ca "aveti ceva"; cu presedintele clubului??? De ce nu ati facut stire si despre cursurile gratuite de vara oferite de CSC??? Pentru ca asa ati invatat voi, sa faceti jurnalism!!! Rusine !!
  • Admin 20.08.2019 08:23 Da, noi facem lucruri bune pentru comunitate, pe bucățica noastră. Ne facem meseria corect, informăm populația despre lucruri de care altfel n-ar afla niciodată de la nimeni, ne plătim taxele și impozitele la timp, am editat și un album monografic dedicat Câmpinei (fără bani de la bugetul local) și altele. Nu, nu avem nimic cu Adrian Stoican, absolut nimic. Dar în calitatea sa de președinte al CS Câmpina, dumnealui ar trebui să-și facă datoria față de club și față de localitate. Nu este un club privat, ci unul finanțat din bani publici. Nu poți face ce vrei și cum vrei doar pentru că ești președinte și că știi că-i ai la mână pe unii consilieri locali. P.S. - Despre cursurile gratuite de vară oferite de CSC nu ne-a informat nimeni. Dvs. de unde știți, că nu am văzut niciun anunț public? Lucrați cumva la club?
  • Vasile 20.08.2019 10:57 cursurile gratuite de vara se tin de ceva timp si se pare ca lumea a fost informata, din moment ce au si fost copii. Cat despre club privat..nu cred ca veneau copii din toata Campina si imprejurimile Campinii daca era privat..deci se primesc toti copii, la toti instructorii!!! Si nu, nu lucrez la club...dar daca tot spuneti ca informati populatia..pare mai mult ca o dezinformati..sau informati numai cu stirile care va convin pentru a crea discutii.. Inainte sa faceti o stire verificati personal toatw informatiile pe care le scrieti
  • Remus 20.08.2019 14:43 Daca se face de capul celor din primarie,de unii consilieri,si de cativa fanatici sustinatori se duce..... De suflet clubul fantoma.Si retineti vorbele ex vicelui-il bagam in faliment si facem altu gen podu de piatra s a daramat.Vor invoca ca toti care conduc sportul gen Duta,Marianov,Pascu Hagianu dar si dl Pavel le a puns gand rau,ca cel de sus le strica combinatiile,ca vine iarna si da inghetu,au avocat bazat si pierd procese gen Turnu din Pisa,Cpgc,Groapa de gunoi.Mai punem ca sunt bugetari si la 16 rup poarta,vacante,taieri de panglici si de mot

Sport

2252 vizualizari
18 sept. 2019 17:08

Liga A Prahova, etapa a 6-a. Avancronici

La sfârșitul acestei săptămâni au loc partidele etapei a 6-a din Liga A. Nu se detașează un ”cap de afiș”, dar sunt mai multe jocuri interesante. Iată programul complet și scurte avancronici și delegările arbitrilor:

2998 vizualizari
15 sept. 2019 12:49

Liga A Prahova, etapa a V-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică s-au disputat partidele etapei a 5-a din Liga A Prahova. Au fost 4 succese ale gazdelor, două remize și două victorii ale gazdelor, în total marcându-se 38 de goluri, gazdele și oaspeții marcând un număr egal de goluri. Iată rezultatele și clasamentul la zi:

Alte stiri recente

594 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2080 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.