Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Actualitate (Categoria articolului)

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase este sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie și asta se întâmplă încă din anul 1981. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite este forul care a stabilit această dată, iar Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase este marcată anual în 150 de țări. Liceenii de la cele trei unități de învățământ au dat o mare atenție semnificației acestei zile și, împreună cu profesorii coordonatori, au pregătit mai multe materiale având ca tematică importanța alimentației sănătoase, dar au pregătit și multe produse tradiționale în cadrul unei expoziții cu degustare. "Am ales ca tematică în acest an produsele tradiționale românești și am încercat să creăm și un cadru potrivit, cu obiecte meșteșugărești. Trebuie să fim cu toții conștienți că elementele de cultură și tradiție populară transmit valori și creează o punte de legătură între generații", ne-a declarat profesor Livia Dobre, coordonatorul acțiunii desfășurate astăzi la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati". (video)

5834 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 17.10.2018 08:20 Oare au citit etichetele de la salam, zacuscă și pâine? Eu cred că nu. Faceți un exercițiu de „lectură” pe aceste etichete și apoi mai vorbim despre alimentație sănătoasă.

Actualitate

2333 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2349 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

110 vizualizari
25 apr. 2024 19:00

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

248 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.