Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Actualitate (Categoria articolului)

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase este sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie și asta se întâmplă încă din anul 1981. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite este forul care a stabilit această dată, iar Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase este marcată anual în 150 de țări. Liceenii de la cele trei unități de învățământ au dat o mare atenție semnificației acestei zile și, împreună cu profesorii coordonatori, au pregătit mai multe materiale având ca tematică importanța alimentației sănătoase, dar au pregătit și multe produse tradiționale în cadrul unei expoziții cu degustare. "Am ales ca tematică în acest an produsele tradiționale românești și am încercat să creăm și un cadru potrivit, cu obiecte meșteșugărești. Trebuie să fim cu toții conștienți că elementele de cultură și tradiție populară transmit valori și creează o punte de legătură între generații", ne-a declarat profesor Livia Dobre, coordonatorul acțiunii desfășurate astăzi la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati". (video)

4496 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 17.10.2018 08:20 Oare au citit etichetele de la salam, zacuscă și pâine? Eu cred că nu. Faceți un exercițiu de „lectură” pe aceste etichete și apoi mai vorbim despre alimentație sănătoasă.

Actualitate

1946 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1825 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

2307 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

1 comentarii

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1711 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.