Se împlinesc opt ani de la promovarea echipei de fotbal Unirea Câmpina în Liga a 3-a. Ce fac acum cei care au fost pe teren atunci

Sport (Categoria articolului)

20 iunie 2012, la Ștefănești - Ilfov, avea loc barajul de promovare în Liga a 3-a, între Unirea Câmpina și FC Chitila. Câmpinenii s-au impus cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Ciobanu și Cernea, asigurând promovarea echipei în Liga a 3-a, probabil cel mai frumos moment din fotbalul câmpinean din ultimul deceniu.

A fost o performanță deosebită - Unirea Câmpina câștigase clar campionatul județean, avea parte de sprijinul financiar important al Primăriei (mai ales că era an electoral), avea un colectiv valoros de antrenori și jucători, avea conducători inimoși. Se reușise realizarea unui cantonament înaintea meciului de baraj, iar mulți câmpineni s-au aflat printre cei aproape 1.000 de spectatori de pe Stadionul ”Dumitru Mătărău” din Ștefănești - Ilfov. A fost un moment frumos, savurat la final de jucători și antrenori cu multă exuberanță.
La acel meci, directorul tehnic Ion Cojocaru, antrenorul principal Costin Plăvache și secundul Marius Palancianu au apelat la următorii jucători: D. Şandru - Zecheru, B. Şandru, Neagu (cpt), Filip - A. Stoica (90+2 Ghiţă), Bărăgan (81 Ungureanu), Lambă, Cernea - Bica (67 Nichifor), Ciobanu (87 Dobrescu). Reamintim și marcatorii - Ciobanu (minutul 59) și Cernea (minutul 88), formația din Chitila marcând în minutul 66 prin Iordache.
Ni s-a părut interesant să vedem, după opt ani, ce fac cei care au fost atunci eroii Câmpinei pe teren.
Daniel Şandru - fratele lui Bogdan Șandru s-a retras din fotbal, lucrând în Danemarca în momentul de față.
Lucian Zecheru - este încă legitimat la CS Păulești, în Liga A Prahova, dar acuză unele probleme medicale și nu a mai evoluat de mult timp.
Bogdan Şandru - este jucătorul care a confirmat și a avut o ascensiune fulminantă cu prezențe și goluri în prima ligă. În prezent joacă la Dunărea Călărași, în Liga a 2-a, fiind căpitanul echipei.
Alexandru Neagu - ”căpitanul” de atunci al echipei joacă în prezent la AFC Brebu, în primul eșalon județean.
Ionuț Filip - joacă în continuare, fiind în prezent legitimat la CSO Plopeni în campionantul județean de elită.
Andrei Stoica - fiul fostului mare jucător de la Poiana, Florin Stoica, s-a retras din fotbal, fiind în momentul de față în București.
Nicolae Ghiţă - joacă în continuare la Unirea Urlați, în Liga A Prahova.
Gheorghe Bărăgan - este antrenor-jucător la Unirea Urlați, în Liga A Prahova.
Marian Ungureanu - s-a retras din fotbal și locuiește la Măgureni.
Emil Lambă - joacă la o echipă de Liga a 3-a din București.
Gheorghe Cernea - joacă în prezent la CSO Vălenii de Munte, în prima ligă a campionatului județean.
Eduard Bica - mai joacă sporadic la formația din localitatea sa natală, Avântul Măgureni, dar este șofer de TIR, fiind mai mult plecat.
Marian Nichifor - joacă în continuare la AFC Bănești, în eșalonul de elită al fotbalului județean.
Andrei Ciobanu - joacă în continuare, fiind legitimat la CSO Plopeni, în Liga A Prahova.
Victor Dobrescu - s-a stabilit la Oradea și joacă la o echipă din campionatul județului Bihor.
Ion Cojocaru - face parte din staff-ul tehnic al Centrului de Copii și Juniori de la Petrolul Ploiești.
Costin Plăvache - este antrenorul principal al formației Tricolorul Breaza, din Liga A Prahova, după ce a avut inclusiv un sezon în care a antrenat în străinătate.
Marius Palancianu - este antrenorul principal al formației Sportul Câmpina, din Superliga B Prahova, fiind, practic, singurul care este în continuare alături de Mărgărint Mara Ciobotaru, președintele de atunci al formației Unirea Câmpina.
Pe Mara l-am rugat să-și reamintească cele mai frumoase momente de la acel joc de baraj de acum opt ani. ”A fost finalul unui sezon foarte bun pentru noi, un sezon în care am simțit că întreg orașul era alături de noi, dovadă fiind și numărul mare de câmpineni care au venit la meciul de baraj. Aveam un lot foarte bune, cu băieți cu caracter, împreună cu care am realizat o mare performanță. Mi-aduc aminte cu plăcere de cantonamentul pe care am reușit să-l facem înaintea barajului, la ”Hanul Lupului” de la Snagov. Atunci, la acel meci, ne-am simțit cu toți fotbaliști... A fost ceva foarte frumos și, din păcate, cred că nu vom mai avea parte prea curând de o asemenea performanță, deși copii talentați există în continuare în Câmpina și localitățile din jur”, ne-a declarat Mara Ciobotaru, președintele de atunci al formației Unirea Câmpina, astăzi îndeplinind aceeași funcție la Sportul Câmpina, în Superliga B Prahova, al doilea eșalon valoric județean

4893 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mugur P. 21.07.2020 07:14 Felicitari pentru Performanta! As dori sa adaug ca echipa Unirea Campina a reusit o performanta asemanatoare la finalul sezonului 1984-1985 :) , pe atunci castigatoare a Campionatului Judetean sub denumirea "Sportul Muncitoresc Campina", dupa meciul de baraj a fuzionat cu "FC Neptun Campina", de asemenea o echipa fruntasa a orasului, formand la acea vreme "Unirea Campina" care a activat o perioada in Divizia C, fiind a doua echipa a orasuluila nivel Seniori, dupa AS Poiana Campina (Poiana fiind antrenata la acea vreme de Virgil Blujdea).

Sport

2736 vizualizari
01 mar. 2021 19:42

Șapte secții noi la CS Câmpina. Clubul ajunge, astfel, la 15 secții, dar unele sunt doar pe hârtie

1 comentarii

Consiliul Local Câmpina a aprobat, în ședința din 25 februarie 2021, înființarea de noi secții la Clubul Sportiv Câmpina, club care aparține municipalității.

2763 vizualizari
01 mar. 2021 19:25

Pledoarie pentru rugby în plenul Consiliului Local Câmpina

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 februarie 2021 s-a referit la înființarea, în cadrul Clubul Sportiv Câmpina, a unor noi secții, printre care și cea de rugby. În acest sens, la ședința Consiliului Local a fost prezentă o delegație din partea Federației Române de Rugby, formată din Marius Tincu (antrenor federal), Florin Bonea (director regional de dezvoltare), Constantin Bonea (președintele Comisiei de Citare și Observatori), precum și profesorii câmpineni Ioan Cristea și Bogdan Radu.

Alte stiri recente

590 vizualizari
04 mar. 2021 22:20

Bursele elevilor și lucrările de reparații, principalele subiecte de discuție între reprezentanții Primăriei Câmpina și conducerile unităților de învățământ

La Casa Tineretului a avut loc joi, 4 martie 2021, o întâlnire a conducerii Primăriei Câmpina cu reprezentanții unităților de învățământ din municipiu, fiind invitați atât directorii școlilor, cât și reprezentanți ai asociației de părinți de la fiecare instituție de învățământ în parte. Subiectele principale de discuție au vizat au fost bursele elevilor și lucrările de reparații necesare la școli.

1713 vizualizari
04 mar. 2021 20:59

Primul restaurant din Câmpina dedicat pastelor italiene adevărate. Aroma Italiei la ”Pasta Italian Cuisine”

Se numește ”Pasta Italian Cuisine” și se află în Câmpina, ultracentral, pe Bulevardul Carol I, nr. 32, lângă CEC. După cum îi spune și denumirea, acest restaurant este dedicat pastelor italiene, fiind primul de acest gen din Câmpina, iar odată ce îi treci pragul ai garanția că vei savura cele mai căutate paste din restaurantele exclusiviste din Italia.