Se împlinesc opt ani de la promovarea echipei de fotbal Unirea Câmpina în Liga a 3-a. Ce fac acum cei care au fost pe teren atunci

Sport (Categoria articolului)

20 iunie 2012, la Ștefănești - Ilfov, avea loc barajul de promovare în Liga a 3-a, între Unirea Câmpina și FC Chitila. Câmpinenii s-au impus cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Ciobanu și Cernea, asigurând promovarea echipei în Liga a 3-a, probabil cel mai frumos moment din fotbalul câmpinean din ultimul deceniu.

A fost o performanță deosebită - Unirea Câmpina câștigase clar campionatul județean, avea parte de sprijinul financiar important al Primăriei (mai ales că era an electoral), avea un colectiv valoros de antrenori și jucători, avea conducători inimoși. Se reușise realizarea unui cantonament înaintea meciului de baraj, iar mulți câmpineni s-au aflat printre cei aproape 1.000 de spectatori de pe Stadionul ”Dumitru Mătărău” din Ștefănești - Ilfov. A fost un moment frumos, savurat la final de jucători și antrenori cu multă exuberanță.
La acel meci, directorul tehnic Ion Cojocaru, antrenorul principal Costin Plăvache și secundul Marius Palancianu au apelat la următorii jucători: D. Şandru - Zecheru, B. Şandru, Neagu (cpt), Filip - A. Stoica (90+2 Ghiţă), Bărăgan (81 Ungureanu), Lambă, Cernea - Bica (67 Nichifor), Ciobanu (87 Dobrescu). Reamintim și marcatorii - Ciobanu (minutul 59) și Cernea (minutul 88), formația din Chitila marcând în minutul 66 prin Iordache.
Ni s-a părut interesant să vedem, după opt ani, ce fac cei care au fost atunci eroii Câmpinei pe teren.
Daniel Şandru - fratele lui Bogdan Șandru s-a retras din fotbal, lucrând în Danemarca în momentul de față.
Lucian Zecheru - este încă legitimat la CS Păulești, în Liga A Prahova, dar acuză unele probleme medicale și nu a mai evoluat de mult timp.
Bogdan Şandru - este jucătorul care a confirmat și a avut o ascensiune fulminantă cu prezențe și goluri în prima ligă. În prezent joacă la Dunărea Călărași, în Liga a 2-a, fiind căpitanul echipei.
Alexandru Neagu - ”căpitanul” de atunci al echipei joacă în prezent la AFC Brebu, în primul eșalon județean.
Ionuț Filip - joacă în continuare, fiind în prezent legitimat la CSO Plopeni în campionantul județean de elită.
Andrei Stoica - fiul fostului mare jucător de la Poiana, Florin Stoica, s-a retras din fotbal, fiind în momentul de față în București.
Nicolae Ghiţă - joacă în continuare la Unirea Urlați, în Liga A Prahova.
Gheorghe Bărăgan - este antrenor-jucător la Unirea Urlați, în Liga A Prahova.
Marian Ungureanu - s-a retras din fotbal și locuiește la Măgureni.
Emil Lambă - joacă la o echipă de Liga a 3-a din București.
Gheorghe Cernea - joacă în prezent la CSO Vălenii de Munte, în prima ligă a campionatului județean.
Eduard Bica - mai joacă sporadic la formația din localitatea sa natală, Avântul Măgureni, dar este șofer de TIR, fiind mai mult plecat.
Marian Nichifor - joacă în continuare la AFC Bănești, în eșalonul de elită al fotbalului județean.
Andrei Ciobanu - joacă în continuare, fiind legitimat la CSO Plopeni, în Liga A Prahova.
Victor Dobrescu - s-a stabilit la Oradea și joacă la o echipă din campionatul județului Bihor.
Ion Cojocaru - face parte din staff-ul tehnic al Centrului de Copii și Juniori de la Petrolul Ploiești.
Costin Plăvache - este antrenorul principal al formației Tricolorul Breaza, din Liga A Prahova, după ce a avut inclusiv un sezon în care a antrenat în străinătate.
Marius Palancianu - este antrenorul principal al formației Sportul Câmpina, din Superliga B Prahova, fiind, practic, singurul care este în continuare alături de Mărgărint Mara Ciobotaru, președintele de atunci al formației Unirea Câmpina.
Pe Mara l-am rugat să-și reamintească cele mai frumoase momente de la acel joc de baraj de acum opt ani. ”A fost finalul unui sezon foarte bun pentru noi, un sezon în care am simțit că întreg orașul era alături de noi, dovadă fiind și numărul mare de câmpineni care au venit la meciul de baraj. Aveam un lot foarte bune, cu băieți cu caracter, împreună cu care am realizat o mare performanță. Mi-aduc aminte cu plăcere de cantonamentul pe care am reușit să-l facem înaintea barajului, la ”Hanul Lupului” de la Snagov. Atunci, la acel meci, ne-am simțit cu toți fotbaliști... A fost ceva foarte frumos și, din păcate, cred că nu vom mai avea parte prea curând de o asemenea performanță, deși copii talentați există în continuare în Câmpina și localitățile din jur”, ne-a declarat Mara Ciobotaru, președintele de atunci al formației Unirea Câmpina, astăzi îndeplinind aceeași funcție la Sportul Câmpina, în Superliga B Prahova, al doilea eșalon valoric județean

3847 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3537 vizualizari
03 iul. 2020 21:03

Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

Continuăm seria interviurilor dedicate centenarului fotbalului câmpinean cu Mara Ciobotaru, un om implicat trup și suflet în fotbalul local, în ultimii 30 de ani. Jucător extrem de talentat, Mara Ciobotaru s-a dedicat ulterior activității de conducător și, mai ales, finanțator, numele său fiind strâns legat de ultima mare performanță a fotbalului câmpinean - promovarea echipei Unirea în Liga a 3-a.

3448 vizualizari
26 iun. 2020 11:46

Centenarul fotbalului câmpinean. Nicolae Achim: ”L-am avut ca adversar direct pe Dobrin, un jucător cu adevărat fabulos!”

CâmpinaTV.ro continuă seria interviurilor eveniment dedicate centenarului fotbalului câmpinean, invitat de această dată fiind fostul jucător al echipei FC Poiana Câmpina, Nicolae Achim, acum în vârstă de 74 de ani, pe care îi va împlini chiar duminică, 28 iunie 2020. Nicolae Achim a jucat 12 sezoane pentru FC Poiana Câmpina, atât în Divizia C, cât și în Divizia B, fiind mai mulți ani chiar căpitanul echipei.

Alte stiri recente

0 vizualizari
09 iul. 2020 13:48

Acuzat de consilierii PSD că promovează proiecte în Consiliul Local Câmpina doar în scopuri electorale, Horia Tiseanu a răspuns prin... tăcere

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 iunie s-au aflat și mai multe proiecte cu un vădit caracter electoral, mai ales că marea majoriotate a acestora au fost ”uitate” multe luni sau chiar ani întregi. Mai mult, primarul Horia Tiseanu a adus în fața consilierilor locali alte două proiecte, de asemenea cu o vădită tentă electorală.

366 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.