CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Detașamentul de Pompieri Câmpina are acum în dotare două autospeciale de intervenție de ultimă generație

- Actualitate -

Detașamentul de Pompieri Câmpina are acum în dotare două autospeciale de intervenție de ultimă generație

La sfârșitul anului trecut, la Detașamentul de Pompieri Câmpina din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au fost aduse două autospeciale de ultimă generație, care vor deveni operaționale până la sfârșitul lunii ianuarie. Este vorba de o autospecială cu scară, pentru stingerea incendiilor, cu care se poate interveni la înălțimi de până la 42 metri și de un container multi-risc, pentru operațiunile de căutare-salvare a victimelor în cazul unor situații de urgență majore. Autospecialele au fost achiziționate cu fonduri europene prin POIM 2014-2020 - "Concept modern integrat pentru managementul situațiilor de urgență - Viziune 2020".

Prin programul menționat, la nivel național, IGSU va achiziționa echipamente în valoare de peste 51 milioane lei pentru inspectoratele din teritoriu. Dintre echipamentele primite de ISU Prahova, două autospeciale au fost repartizate Detașamentului de la Câmpina, iar din momentul primirii lor pompierii militari câmpineni se pregătesc permanent, încercând să se deprindă cu toate funcțiile oferite de noile echipamente.
"Detașamentul de Pompieri Câmpina a fost dotat, la sfârșitul anului trecut, cu două autospeciale. Este vorba de o autoscară, care poate fi folosită pentru salvarea persoanelor de la înălțime și stingerea incendiilor, dar și despre un container multi-risc, folosit în mod special în cazul situațiilor de urgență grave, cum ar fi seisme sau alunecări de teren. Poate fi folosită independent, are în dotare generator electric, are propriul sistem de încălzire și numeroase alte dotări, inclusiv paturi, numeroase scule, dar și o cameră video cu senzori foarte performantă", ne-a declarat lt. col. Vicențiu Năstase, comandantul Detașamentului de Pompieri Câmpina. (video)
Astfel, autospeciala cu scară, care poate ajunge până la 42 metri, aproximativ nivelul blocurilor cu zece etaje din Câmpina, are posibilitatea de a fi comandată direct din nacelă, aici putându-se monta atât tunul de apă, cât și o targă specială. Practic, această autospecială poate fi utilizată atât pentru stingerea incendiilor, cât și pentru evacuarea persoanelor surprinse la înălțimi mari. De asemenea, nacela dispune de o platformă pentru evacuarea persoanelor cu dizabilități cu tot cu scaunul cu rotile, dar are și propriul sistem de protecție, pentru a-i proteja pe pompieri de flăcări. Autospeciala cu container multi-risc se poate tranforma într-un adevărat centru de comandă, fiind folosită mai ales în caz de seisme, alunecări de teren și alte situații asemănătoare care impun intervenția echipajelor de urgență. Una dintre cele mai apreciate dotări ale acestui container este o cameră video cu senzori, extrem de performantă, care poate fi folosită sub dărâmături pentru depistarea și salvarea victimelor.


05 Jan 2019 19:14 6320 vizualizari



Comentarii






2511 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2615 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1470 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5499 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV