CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

84 de localități din Prahova “sufocate” de gunoaie. Prefectul cere public demisia președintelui Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu

- Actualitate -

84 de localități din Prahova “sufocate” de gunoaie. Prefectul cere public demisia președintelui Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu

Sunt 84 de localități din județul Prahova, inclusiv municipiul Ploiești, unde nu se mai colectează gunoiul, o situație gravă și fără precedent. Problemele care afectează aceste localități (deservite de UWS, continuatoarea activității Rosal) au la bază o neînțelegere contractuală între firma care ridică deșeurile și cea care operează rampa de depozitare de la Boldești Scăeni. Iar cei care suferă sunt oamenii.

“Având în vedere situația care de câteva zile persistă în municipiul Ploiești și în multe alte localități din județul nostru, și anume, neridicarea deșeurilor menajere de către operatorii contractați, dorim să aducem la cunoștință faptul că la Instituția Prefectului a avut loc joi, 8 februarie, o primă întâlnire cu factorii responsabili de verificarea și controlul activității societăților de colectare, tratare și depozitare a deșeurilor. Prefectul județului, Virgiliu Daniel Nanu, a dispus tuturor reprezentanților instituțiilor prezente și implicate în acest proces precum: Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică și ADI Deșeuri Prahova să indentifice soluții fezabile și totodată, să realizeze control în teren și la operatorii de salubritate. Rezultatele acestei mobilizări vor fi făcute publice la finalizarea verificărilor, cel târziu vineri. Totodată, soluțiile ce urmează a fi propuse vor fi dezbătute în cadrul unei noi întâlniri ce va avea loc în cursul zilei de vineri, 9 februarie 2024”, precizează Prefectura Prahova într-un comunicat de presă.

De asemenea, în cadrul unei conferințe de presă susținute joi, prefectul Virgiliu Nanu a criticat activitatea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru Managementul Deșeurilor” și a cerut public demisia președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, care este președinte AGA la ADI Deșeuri.
„Am avut foarte multe întâlniri, începând din 30 noiembrie 2023, am încercat să mediem situația. Există un litigiu între mai multe societăți comerciale. Eu nu pot interveni în acest litigiu. În schimb, am încercat să-i pun la aceeași masă, să găsească soluțiile legale și să rezolve această problemă. Din păcate, această problemă nu a fost rezolvată. Am sperat să văd implicare mai mare și din partea celor de la ADI Deșeuri, să văd că vin cu o soluție. Avem un președinte AGA, Iulian Dumitrescu, pe care nu l-am văzut la nicio astfel de întâlnire. Deci văd o criză a deșeurilor prost gestionată, atât de cei de la ADI Deșeuri și totodată din partea președintelui Iulian Dumitrescu, prin neimplicare. Având în vedere toate lucrurile acestea, eu cer public demisia președintelui Iulian Dumitrescu din funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova”, a declarat prefectul Virgiliu Nanu.


09 Feb 2024 07:55 1902 vizualizari


Comentarii






1898 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2088 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2034 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
2543 vizualizari 30 Apr 2024 18:08 Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Societatea care asigură transportul public local de persoane în municipiul Câmpina ne-a transmis programul curselor locale în ziua de 1 Mai, precum și în prima și a doua zi de Paște, respectiv, 5 și 6 mai 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV