CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

84 de localități din Prahova “sufocate” de gunoaie. Prefectul cere public demisia președintelui Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu

- Actualitate -

84 de localități din Prahova “sufocate” de gunoaie. Prefectul cere public demisia președintelui Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu

Sunt 84 de localități din județul Prahova, inclusiv municipiul Ploiești, unde nu se mai colectează gunoiul, o situație gravă și fără precedent. Problemele care afectează aceste localități (deservite de UWS, continuatoarea activității Rosal) au la bază o neînțelegere contractuală între firma care ridică deșeurile și cea care operează rampa de depozitare de la Boldești Scăeni. Iar cei care suferă sunt oamenii.

“Având în vedere situația care de câteva zile persistă în municipiul Ploiești și în multe alte localități din județul nostru, și anume, neridicarea deșeurilor menajere de către operatorii contractați, dorim să aducem la cunoștință faptul că la Instituția Prefectului a avut loc joi, 8 februarie, o primă întâlnire cu factorii responsabili de verificarea și controlul activității societăților de colectare, tratare și depozitare a deșeurilor. Prefectul județului, Virgiliu Daniel Nanu, a dispus tuturor reprezentanților instituțiilor prezente și implicate în acest proces precum: Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică și ADI Deșeuri Prahova să indentifice soluții fezabile și totodată, să realizeze control în teren și la operatorii de salubritate. Rezultatele acestei mobilizări vor fi făcute publice la finalizarea verificărilor, cel târziu vineri. Totodată, soluțiile ce urmează a fi propuse vor fi dezbătute în cadrul unei noi întâlniri ce va avea loc în cursul zilei de vineri, 9 februarie 2024”, precizează Prefectura Prahova într-un comunicat de presă.

De asemenea, în cadrul unei conferințe de presă susținute joi, prefectul Virgiliu Nanu a criticat activitatea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru Managementul Deșeurilor” și a cerut public demisia președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, care este președinte AGA la ADI Deșeuri.
„Am avut foarte multe întâlniri, începând din 30 noiembrie 2023, am încercat să mediem situația. Există un litigiu între mai multe societăți comerciale. Eu nu pot interveni în acest litigiu. În schimb, am încercat să-i pun la aceeași masă, să găsească soluțiile legale și să rezolve această problemă. Din păcate, această problemă nu a fost rezolvată. Am sperat să văd implicare mai mare și din partea celor de la ADI Deșeuri, să văd că vin cu o soluție. Avem un președinte AGA, Iulian Dumitrescu, pe care nu l-am văzut la nicio astfel de întâlnire. Deci văd o criză a deșeurilor prost gestionată, atât de cei de la ADI Deșeuri și totodată din partea președintelui Iulian Dumitrescu, prin neimplicare. Având în vedere toate lucrurile acestea, eu cer public demisia președintelui Iulian Dumitrescu din funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova”, a declarat prefectul Virgiliu Nanu.


09 Feb 2024 07:55 1976 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
258 vizualizari 19 Jun 2024 23:33 Irina Nistor, primarul ales al Câmpinei: ”Mi-am propus să particip la ședințele Consiliului Local din perioada iunie - septembrie 2024”

Irina Nistor, primarul ales al Câmpinei: ”Mi-am propus să particip la ședințele Consiliului Local din perioada iunie - septembrie 2024”

În declarația comună a Partidului Social Democrat și a Partidului Câmpina Curată, susținută miercuri după-amiază, s-au făcut mai multe afirmații interesante, vorbitori fiind președinții celor două partide, Ioan Mușat, respectiv, Rudolf Leica, precum și primarul ales al Câmpinei, Irina Nistor.

citeste mai mult
758 vizualizari 19 Jun 2024 19:46 PSD și PCC solicită actualei administrații a Câmpinei organizarea unui referendum pe tema pasajului subteran

PSD și PCC solicită actualei administrații a Câmpinei organizarea unui referendum pe tema pasajului subteran

În cadrul unei declarații comune de presă a Partidului Social Democrat și Partidului Câmpina Curată, alături de primarul ales al municipiului Câmpina, Irina Nistor, s-au ridicat câteva probleme foarte importante, solicitându-se actualei administrații unele măsuri concrete și imediate.

citeste mai mult
750 vizualizari 19 Jun 2024 19:11 Primim de la cititori. Incredibil - două vaci s-au plimbat nestingherite pe bulevardul central al Câmpinei!

Primim de la cititori. Incredibil - două vaci s-au plimbat nestingherite pe bulevardul central al Câmpinei!

Mai mulți cititori CâmpinaTV.ro ne-a transmis mai multe imagini surprinse în această după-amiază pe Bulevardul Carol I, artera principală de circulație a Câmpinei.

citeste mai mult
800 vizualizari 19 Jun 2024 10:11 810 locuri disponibile în liceele câmpinene pentru admiterea 2024

810 locuri disponibile în liceele câmpinene pentru admiterea 2024

Liceele câmpinene pun în acest an la dispoziția absolvenților de clasa a VIII-a, în total, 810 locuri din care: 644 locuri la învățământul de zi, 140 locuri la învățământul profesional de stat cu durata de trei ani și 26 locuri la învățământul dual.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV