Sunt 84 de localități din județul Prahova, inclusiv municipiul Ploiești, unde nu se mai colectează gunoiul, o situație gravă și fără precedent. Problemele care afectează aceste localități (deservite de UWS, continuatoarea activității Rosal) au la bază o neînțelegere contractuală între firma care ridică deșeurile și cea care operează rampa de depozitare de la Boldești Scăeni. Iar cei care suferă sunt oamenii.
“Având în vedere situația care de câteva zile persistă în municipiul Ploiești și în multe alte localități din județul nostru, și anume, neridicarea deșeurilor menajere de către operatorii contractați, dorim să aducem la cunoștință faptul că la Instituția Prefectului a avut loc joi, 8 februarie, o primă întâlnire cu factorii responsabili de verificarea și controlul activității societăților de colectare, tratare și depozitare a deșeurilor. Prefectul județului, Virgiliu Daniel Nanu, a dispus tuturor reprezentanților instituțiilor prezente și implicate în acest proces precum: Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică și ADI Deșeuri Prahova să indentifice soluții fezabile și totodată, să realizeze control în teren și la operatorii de salubritate. Rezultatele acestei mobilizări vor fi făcute publice la finalizarea verificărilor, cel târziu vineri. Totodată, soluțiile ce urmează a fi propuse vor fi dezbătute în cadrul unei noi întâlniri ce va avea loc în cursul zilei de vineri, 9 februarie 2024”, precizează Prefectura Prahova într-un comunicat de presă.
De asemenea, în cadrul unei conferințe de presă susținute joi, prefectul Virgiliu Nanu a criticat activitatea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru Managementul Deșeurilor” și a cerut public demisia președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, care este președinte AGA la ADI Deșeuri.
„Am avut foarte multe întâlniri, începând din 30 noiembrie 2023, am încercat să mediem situația. Există un litigiu între mai multe societăți comerciale. Eu nu pot interveni în acest litigiu. În schimb, am încercat să-i pun la aceeași masă, să găsească soluțiile legale și să rezolve această problemă. Din păcate, această problemă nu a fost rezolvată. Am sperat să văd implicare mai mare și din partea celor de la ADI Deșeuri, să văd că vin cu o soluție. Avem un președinte AGA, Iulian Dumitrescu, pe care nu l-am văzut la nicio astfel de întâlnire. Deci văd o criză a deșeurilor prost gestionată, atât de cei de la ADI Deșeuri și totodată din partea președintelui Iulian Dumitrescu, prin neimplicare. Având în vedere toate lucrurile acestea, eu cer public demisia președintelui Iulian Dumitrescu din funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova”, a declarat prefectul Virgiliu Nanu.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.