CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Sărbătoarea Iuliilor lui Hasdeu, o adevărată sărbătoare a Câmpinei

- Eveniment -

Sărbătoarea Iuliilor lui Hasdeu, o adevărată sărbătoare a Câmpinei

"Sărbătoarea celor 2 Iulii" este un eveniment cu adevărat cultural și singurul din Câmpina care include prelegeri, expoziții, lansări de carte, teatru și muzică. Un eveniment frumos și complet, care începe să atragă și un alt tip de public, nu doar pe cel interesat de viața și opera lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, de dramele savantului sau de cele două Iulii care i-au marcat viața.

Duminică, 2 iulie 2017, Castelul a fost un furnicar. Poate nu e un cuvânt tocmai potrivit unui asemenea loc, dar cam așa a fost acolo. În curtea Castelului Hasdeu și în interiorul acestuia, o mulțime de turiști. Veniți cu autocare, cu microbuze, cu mașini personale. De la București, de la Bacău, din Dâmbovița și din alte părți. O bucurie pentru gazde, o bucurie pentru Câmpina. Templul construit de Hasdeu în memoria iubitei sale fiice, Iulia, atrage vizitatori și impresionează. Povestea acestei familii este unică și, să recunoaștem, fascinantă.
În grădina Castelului, lume multă la "Sărbătoarea celor 2 Iulii", eveniment organizat neîntrerupt de 27 de ani încoace. Așa cum am spus-o de multe ori, întotdeauna am avut senzația că este un eveniment destinat unui anumit tip de public, mai erudit, mai sofisticat, mai pretențios, dar încet-încet încep să vină aici și oameni care vor doar să se bucure de Castel și minunată grădină a acestuia, de cărți, de concert sau de piesa de teatru, de o întâlnire cu oameni dragi. Poate că prelegerile ținute sunt cam complicate pentru unii dintre noi, sau poate că nu vedem o pictură sau o sculptură cu ochiul artistului, dar le putem sărbători pe Iuliile lui Hasdeu în felul nostru, bucurându-ne de o carte bună, de o muzică bună, de jocul unor actori superbi. Fiecare dintre noi poate găsi un motiv pentru a veni la Castel, pe 2 iulie, lucru demonstrat și în acest an de numărul mare al celor prezenți, fie ei oameni de cultură, reprezentanți ai administrației locale sau oameni simpli, dar iubitori de frumos, admiratori ai Castelului și ai muncii pe care o depune aici zi de zi echipa condusă de Jenica Tabacu, directorul Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu". De aceea spunem că Sărbătoarea Iuliilor este o adevărată sărbătoare a Câmpinei.


03 Jul 2017 21:16 5340 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
301 vizualizari 19 Jun 2024 22:19 Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

La București, la Sala Palatului, a avut loc week-end-ul trecut Festivalul ”Chocolate Saga”, un adevărat regal al dulciurilor, cu ateliere, dar și concursuri, care au reunit cei mai vestiți cofetari din țara noastră.

citeste mai mult
986 vizualizari 18 Jun 2024 10:16 Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Evenimentul se va desfășura în perioada 27-28 iulie 2024, în "Popasul Cultural" din centrul orașului, iar pe scenă vor urca: A.L.L. Of Us Trio, Ozana Barabancea, Trupa Cardinal, Ioana-Teodora Spînu Trio, Nidal, Radu Pescaru, Trupa Jeff Family, Green Onions Experience.

citeste mai mult
1324 vizualizari 15 Jun 2024 16:45 La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

În urmă cu aproximativ două luni a avut loc concursul școlar ”Știință pentru toți”, organizat și găzduit de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

citeste mai mult
9157 vizualizari 15 Jun 2024 14:50 Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

La jumătatea lunii iulie, la Cornu va avea loc o nouă ediție a Festivalului ”Florilor de tei”, manifestare ajunsă la ediția a XV-a. Festivalul va avea loc în week-end-ul 13-14 iulie 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV