CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Sărbătoarea Iuliilor lui Hasdeu, o adevărată sărbătoare a Câmpinei

- Eveniment -

Sărbătoarea Iuliilor lui Hasdeu, o adevărată sărbătoare a Câmpinei

"Sărbătoarea celor 2 Iulii" este un eveniment cu adevărat cultural și singurul din Câmpina care include prelegeri, expoziții, lansări de carte, teatru și muzică. Un eveniment frumos și complet, care începe să atragă și un alt tip de public, nu doar pe cel interesat de viața și opera lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, de dramele savantului sau de cele două Iulii care i-au marcat viața.

Duminică, 2 iulie 2017, Castelul a fost un furnicar. Poate nu e un cuvânt tocmai potrivit unui asemenea loc, dar cam așa a fost acolo. În curtea Castelului Hasdeu și în interiorul acestuia, o mulțime de turiști. Veniți cu autocare, cu microbuze, cu mașini personale. De la București, de la Bacău, din Dâmbovița și din alte părți. O bucurie pentru gazde, o bucurie pentru Câmpina. Templul construit de Hasdeu în memoria iubitei sale fiice, Iulia, atrage vizitatori și impresionează. Povestea acestei familii este unică și, să recunoaștem, fascinantă.
În grădina Castelului, lume multă la "Sărbătoarea celor 2 Iulii", eveniment organizat neîntrerupt de 27 de ani încoace. Așa cum am spus-o de multe ori, întotdeauna am avut senzația că este un eveniment destinat unui anumit tip de public, mai erudit, mai sofisticat, mai pretențios, dar încet-încet încep să vină aici și oameni care vor doar să se bucure de Castel și minunată grădină a acestuia, de cărți, de concert sau de piesa de teatru, de o întâlnire cu oameni dragi. Poate că prelegerile ținute sunt cam complicate pentru unii dintre noi, sau poate că nu vedem o pictură sau o sculptură cu ochiul artistului, dar le putem sărbători pe Iuliile lui Hasdeu în felul nostru, bucurându-ne de o carte bună, de o muzică bună, de jocul unor actori superbi. Fiecare dintre noi poate găsi un motiv pentru a veni la Castel, pe 2 iulie, lucru demonstrat și în acest an de numărul mare al celor prezenți, fie ei oameni de cultură, reprezentanți ai administrației locale sau oameni simpli, dar iubitori de frumos, admiratori ai Castelului și ai muncii pe care o depune aici zi de zi echipa condusă de Jenica Tabacu, directorul Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu". De aceea spunem că Sărbătoarea Iuliilor este o adevărată sărbătoare a Câmpinei.


03 Jul 2017 21:16 5323 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
4046 vizualizari 20 May 2024 12:58 Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului. Cele șapte perechi participante, alături de trainerii lor, au pregătit un spectacol minunat, inițiat și organizat de Denisa Bunghez (elevă în clasa a XI-a), împreună cu reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor: Adela Popa, Ștefania Mihalache, Aida Ardeleanu, Daria Grigore și Antonio Ion.

citeste mai mult
1869 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
1433 vizualizari 19 May 2024 09:38 1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

Sâmbătă, 18 mai, pe întregul continent european a fost ”Noaptea muzeelor”. Cel mai vizitat obiectiv din Câmpina inclus în acest program a fost, fără îndoială, ca întotdeauna, Castelul ”Iulia Hasdeu”.

citeste mai mult
2870 vizualizari 13 May 2024 21:43 Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

UPDATE - La puțin timp după apariția articolului, am fost anunțați că și Expoziția schițelor lui Nicolae Grigorescu, de la Casa Căsătoriilor, va fi deschisă pe 18 mai, între orele 18.00 și 22.00. 

Sâmbătă, 18 mai 2024, are loc evenimentul ”Noaptea muzeelor”, unul care a prins foarte bine la publicul din România, care are ocazia să viziteze gratuit o serie întreagă de muzee, seara, la ore târzii, când totul are o altă aură.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV