Balerinele din Câmpina, participare remarcabilă la a VI-a ediție a Festivalului Național de Dans "Stelele aurii"

Eveniment (Categoria articolului)

La Constanța a avut loc recent cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național de Dans "Stelele aurii", un concurs extrem de puternic, cu peste 1.500 de participanți de la cele mai importante cluburi și școli de dans din țară. Iar aici, pe scena "Stelelor aurii", au strălucit din nou și fetițele din Câmpina, elevele profesoarei Dorina Popa. Așa cum ne-au obișnuit în ultimii trei-patru ani, micuțele dansatoare s-au întors acasă cu numeroase premii. 

Andra Anghelache – Premiul I, show dance, 8 ani (Scufița roșie)
Andra Anghelache și Andreea Geantă – Premiul I, liric, duo 7-9 ani (Dream it possible)
Ana Petrovanu – Premiul I, jazz solo, 12 ani (Sally’s Dance)
Clara Seneș - Premiul I balet solo, 12 ani (Clara’s dance)
Grupul ALLEGRO (Andra Anghelache, Ștefania Panaitescu, Sara Bogza, Miruna Drăguș, Aydonia Gurbet, Andreea Geantă, Ingrid Motoroiu, Teodora Lamba, Ștefania Ionică, Ioana Crijanovschi) – Premiul I, balet grup, 10-12 ani (Primăvara)
Andra Anghelache și Andreea Geantă - Premiul al II-lea, balet duo, 7-9 ani (Variația prietenelor)
Ingrid Motoroiu și Teodora Lamba – Premiul al II-lea, show dance duo, 7-9 ani (Two Happy Mice)
Ana Petrovanu – Premiul al II-lea, balet, solo, 12 ani (Variație Odalisque)
Sara Bogza – Premiul al II-lea, balet, solo, 12 ani (Variație Paquita)
Alessia Anghel – Premiul al II-lea, balet solo, 13-15 ani (Variație Colombina)
Teodora Morar – Premiul al III-lea, balet solo, 11 ani (Variație Cupidon) și tot premiul al III-lea pentru dans contemporan (Battle’s Spirit)
Ștefania Ionică – Premiul al III-lea, liric, 13-15 ani (Purity)
Ștefania Panaitescu și Ioana Crijanovschi – Premiul al III-lea, folclor internațional, duo, 10-12 ani (Polka)
Andreea Geantă – Mențiunea I, balet solo, 10 ani (Pas de trois, Lacul Lebedelor)

Festivalul de Dans "Stelele aurii" este o adevărată desfășurare de forțe, un concurs organizat pe 17 secțiuni și pe mai multe categorii de vârstă (de la 4 până la 20 de ani). Pot participa atât dansatori amatori (copii care practică baletul de două-trei ori pe săptămână), cât și dansatori profesioniști (copii care studiază la școli și licee de dans). Este un concurs puternic, pentru că vin aici concurenți de la licee de coregrafie, academii de dans și cluburi prestigioase. "Sunt atât de mândră de fetițele noastre! S-au întrecut cu dansatoare de la cluburi și școli cu renume și au fost extraordinare. Bucuria este imensă și aș vrea să le felicit din toată inima pentru că, iată, au ajuns să danseze alături de mari talente și să obțină premii importante chiar într-o asemenea companie selectă. Le mulțumesc și părinților pentru susținerea lor permanentă!", ne-a declarat Dorina Popa, profesoara și coregrafa fetițelor de la Câmpina.
Din juriu au făcut parte personalități recunoscute în domeniu: Monica Cherecheș - director Secția de balet a Teatrului "Oleg Danovski", fostă prim-solită a acestei instituții, dar și a Operei Naționale; Adrian Cosmin - dansator, finalist al emisiunii “Românii au talent”; Louise Chapovaloff - multiplă campioană a Confederației de Dans din Franța, dansatoare la Ballet de L'Opera Metz, Shenzen Conservatory și Canton Conservatory (China), actualmente membra a Worldwide Entertainment Productions; Doina Stăiculescu - emblema gimnasticii ritmice din România, vicecampioană olimpică în anul 1984, maestru emerit al sportului. 

5432 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2948 vizualizari
27 nov. 2023 18:03

La Câmpina, Ziua Națională a României va fi sărbătorită printr-un ceremonial militar și religios

Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, va fi sărbătorită la Câmpina printr-un ceremonial militar și religios, care va avea loc începând cu ora 13.30, în Parcul Trandafirilor, la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire a României.

3353 vizualizari
26 nov. 2023 17:45

Târg de Crăciun la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina

3 comentarii

Dezamăgirea de a nu avea nici anul acesta un târg de Crăciun la Câmpina, organizat de municipalitate pentru bucuria celor mici și celor mari, este estompată, iată, de inițiativa conducerii Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" de a organiza un astfel de târg chiar în grădina Castelului, în primele trei week-end-uri din luna decembrie. Este primul târg de Crăciun de la Castelul Hasdeu și va reuni artizani din zona Câmpinei și din alte localități din județul Prahova.

Alte stiri recente

377 vizualizari
29 nov. 2023 12:47

Președintele CS Câmpina trebuie să demisioneze! O mulțime de argumente și un apel la bun simț, decență și onoare

Nu vom discuta în acest articol despre persoane, ci despre ocupantul unui funcții publice. Indiferent de numele său, la cum și-a derulat mandatul în ultimii deja mulți ani, președintele Clubului Sportiv Câmpina a ajuns la momentul la care trebuie să plece! Măcar din bun simț, decență și onoare. Dacă le are...

760 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina derulate de administrația locală.