Balerinele din Câmpina, participare remarcabilă la a VI-a ediție a Festivalului Național de Dans "Stelele aurii"

Eveniment (Categoria articolului)

La Constanța a avut loc recent cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național de Dans "Stelele aurii", un concurs extrem de puternic, cu peste 1.500 de participanți de la cele mai importante cluburi și școli de dans din țară. Iar aici, pe scena "Stelelor aurii", au strălucit din nou și fetițele din Câmpina, elevele profesoarei Dorina Popa. Așa cum ne-au obișnuit în ultimii trei-patru ani, micuțele dansatoare s-au întors acasă cu numeroase premii. 

Andra Anghelache – Premiul I, show dance, 8 ani (Scufița roșie)
Andra Anghelache și Andreea Geantă – Premiul I, liric, duo 7-9 ani (Dream it possible)
Ana Petrovanu – Premiul I, jazz solo, 12 ani (Sally’s Dance)
Clara Seneș - Premiul I balet solo, 12 ani (Clara’s dance)
Grupul ALLEGRO (Andra Anghelache, Ștefania Panaitescu, Sara Bogza, Miruna Drăguș, Aydonia Gurbet, Andreea Geantă, Ingrid Motoroiu, Teodora Lamba, Ștefania Ionică, Ioana Crijanovschi) – Premiul I, balet grup, 10-12 ani (Primăvara)
Andra Anghelache și Andreea Geantă - Premiul al II-lea, balet duo, 7-9 ani (Variația prietenelor)
Ingrid Motoroiu și Teodora Lamba – Premiul al II-lea, show dance duo, 7-9 ani (Two Happy Mice)
Ana Petrovanu – Premiul al II-lea, balet, solo, 12 ani (Variație Odalisque)
Sara Bogza – Premiul al II-lea, balet, solo, 12 ani (Variație Paquita)
Alessia Anghel – Premiul al II-lea, balet solo, 13-15 ani (Variație Colombina)
Teodora Morar – Premiul al III-lea, balet solo, 11 ani (Variație Cupidon) și tot premiul al III-lea pentru dans contemporan (Battle’s Spirit)
Ștefania Ionică – Premiul al III-lea, liric, 13-15 ani (Purity)
Ștefania Panaitescu și Ioana Crijanovschi – Premiul al III-lea, folclor internațional, duo, 10-12 ani (Polka)
Andreea Geantă – Mențiunea I, balet solo, 10 ani (Pas de trois, Lacul Lebedelor)

Festivalul de Dans "Stelele aurii" este o adevărată desfășurare de forțe, un concurs organizat pe 17 secțiuni și pe mai multe categorii de vârstă (de la 4 până la 20 de ani). Pot participa atât dansatori amatori (copii care practică baletul de două-trei ori pe săptămână), cât și dansatori profesioniști (copii care studiază la școli și licee de dans). Este un concurs puternic, pentru că vin aici concurenți de la licee de coregrafie, academii de dans și cluburi prestigioase. "Sunt atât de mândră de fetițele noastre! S-au întrecut cu dansatoare de la cluburi și școli cu renume și au fost extraordinare. Bucuria este imensă și aș vrea să le felicit din toată inima pentru că, iată, au ajuns să danseze alături de mari talente și să obțină premii importante chiar într-o asemenea companie selectă. Le mulțumesc și părinților pentru susținerea lor permanentă!", ne-a declarat Dorina Popa, profesoara și coregrafa fetițelor de la Câmpina.
Din juriu au făcut parte personalități recunoscute în domeniu: Monica Cherecheș - director Secția de balet a Teatrului "Oleg Danovski", fostă prim-solită a acestei instituții, dar și a Operei Naționale; Adrian Cosmin - dansator, finalist al emisiunii “Românii au talent”; Louise Chapovaloff - multiplă campioană a Confederației de Dans din Franța, dansatoare la Ballet de L'Opera Metz, Shenzen Conservatory și Canton Conservatory (China), actualmente membra a Worldwide Entertainment Productions; Doina Stăiculescu - emblema gimnasticii ritmice din România, vicecampioană olimpică în anul 1984, maestru emerit al sportului. 

4915 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2078 vizualizari
21 sept. 2021 20:20

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud Muntenia, lansare oficială la Ploiești

Tineri întreprinzători din cele șapte județe ale regiunii Sud Muntenia (Prahova, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași și lalomița) s-au adunat împreună și au fondat PTIRSM, structură regională a Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din România (PTIR), care are ca scop susținerea, aparărarea, promovarea și reprezentarea intereselor profesionale, economice și sociale ale tinerilor întreprinzători de la nivelul regiunii Sud Muntenia. Evenimentul de lansare a acestei structuri patronale va avea loc joi, 23 septembrie 2021, în Ploiești, la Palatul Administrativ, în Sala Europa, începând cu ora 18.00.

3899 vizualizari
14 sept. 2021 18:08

Ceremonia de deschidere a unui nou an de învățământ la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Prima zi a fiecărui nou an școlar este marcată și la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina printr-o festivitate de deschidere, urmată de premierea celor mai buni elevi din anul școlar precedent. Anul acesta, la festivitatea de deschidere a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. ”Este pentru prima dată în cei peste 20 de ani de activitate ai școlii în care la deschiderea anului școlar suntem onorați de prezența primarului în funcție al municipiului Câmpina și pentru acest lucru vă mulțumim domnule Moldoveanu!”, au fost primele cuvinte ale președintelui Fundației AMUS, Elena Murariu.

Alte stiri recente

13 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1434 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: