Încă un contract cu fonduri europene pentru Câmpina va fi semnat vineri, 7 mai 2021 - reabilitarea termică a blocului 7ABC

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul Alin Moldoveanu și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Mușat, vor semna vineri, la sediul ADR din Călărași, contractul de finanțare pentru încă un proiect cu fonduri europene, al patrulea contract de la deblocarea acestor fonduri pentru Câmpina. Este vorba despre investiția "Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale - reabilitare termică Bloc 7ABC de pe Bulevardul Carol I", un proiect în valoare de 3.772.524 lei. 

Cererea de finanțare pentru această investiție a fost depusă de administrația câmpineană în toamna anului 2018, proiectul fiind blocat apoi în faza de precontractare. Noua administrație locală, aleasă în urma alegerilor din septembrie 2020, a reluat procedurile pentru acest proiect, după deblocarea fondurilor europene, la finalul anului trecut fiind aprobată actualizarea devizului general și a  indicatorilor tehnico-economici și fiind depusă o nouă cerere de finanțare prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.
Se impun câteva precizări la acest proiect. După cum spuneam, valoarea totală a proiectului este de 3.772.524 lei. Din această valoare, contribuția de la bugetul local va fi de aproximativ 1,68 milioane lei (sumă care reprezintă cheltuielile neeligibile ale proiectului și cofinanțarea de 40% din cheltuielile eligibile). Asociația de Proprietari de la cele trei scări ale Blocului 7ABC va suporta o parte din cheltuieli în cuantum total de 928.765 lei, bani care vor fi plătiți de la bugetul local și recuperați apoi de la asociație în termen de zece ani de la finalizarea lucrărilor. Pentru un număr de 43 de apartamente, banii nu vor mai fi recuperați de la asociație, fiind vorba despre un sprijin de natură socială pentru familiile respective.

4806 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Focseneanu Carmen Doina 07.05.2021 17:19 De ce nu se reabilitează termic și alte blocuri mai vechi cu proprietari în vârstă fără posibilități materiale? Doar cele din centru cu proprietari mai înstăriți se pot reabilita???

Actualitate

679 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2272 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

Alte stiri recente

2476 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5370 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.