Încă un contract cu fonduri europene pentru Câmpina va fi semnat vineri, 7 mai 2021 - reabilitarea termică a blocului 7ABC

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul Alin Moldoveanu și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Mușat, vor semna vineri, la sediul ADR din Călărași, contractul de finanțare pentru încă un proiect cu fonduri europene, al patrulea contract de la deblocarea acestor fonduri pentru Câmpina. Este vorba despre investiția "Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale - reabilitare termică Bloc 7ABC de pe Bulevardul Carol I", un proiect în valoare de 3.772.524 lei. 

Cererea de finanțare pentru această investiție a fost depusă de administrația câmpineană în toamna anului 2018, proiectul fiind blocat apoi în faza de precontractare. Noua administrație locală, aleasă în urma alegerilor din septembrie 2020, a reluat procedurile pentru acest proiect, după deblocarea fondurilor europene, la finalul anului trecut fiind aprobată actualizarea devizului general și a  indicatorilor tehnico-economici și fiind depusă o nouă cerere de finanțare prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.
Se impun câteva precizări la acest proiect. După cum spuneam, valoarea totală a proiectului este de 3.772.524 lei. Din această valoare, contribuția de la bugetul local va fi de aproximativ 1,68 milioane lei (sumă care reprezintă cheltuielile neeligibile ale proiectului și cofinanțarea de 40% din cheltuielile eligibile). Asociația de Proprietari de la cele trei scări ale Blocului 7ABC va suporta o parte din cheltuieli în cuantum total de 928.765 lei, bani care vor fi plătiți de la bugetul local și recuperați apoi de la asociație în termen de zece ani de la finalizarea lucrărilor. Pentru un număr de 43 de apartamente, banii nu vor mai fi recuperați de la asociație, fiind vorba despre un sprijin de natură socială pentru familiile respective.

5660 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Focseneanu Carmen Doina 07.05.2021 17:19 De ce nu se reabilitează termic și alte blocuri mai vechi cu proprietari în vârstă fără posibilități materiale? Doar cele din centru cu proprietari mai înstăriți se pot reabilita???

Actualitate

476 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

821 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1792 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1557 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.