Încă un contract cu fonduri europene pentru Câmpina va fi semnat vineri, 7 mai 2021 - reabilitarea termică a blocului 7ABC

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul Alin Moldoveanu și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Mușat, vor semna vineri, la sediul ADR din Călărași, contractul de finanțare pentru încă un proiect cu fonduri europene, al patrulea contract de la deblocarea acestor fonduri pentru Câmpina. Este vorba despre investiția "Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale - reabilitare termică Bloc 7ABC de pe Bulevardul Carol I", un proiect în valoare de 3.772.524 lei. 

Cererea de finanțare pentru această investiție a fost depusă de administrația câmpineană în toamna anului 2018, proiectul fiind blocat apoi în faza de precontractare. Noua administrație locală, aleasă în urma alegerilor din septembrie 2020, a reluat procedurile pentru acest proiect, după deblocarea fondurilor europene, la finalul anului trecut fiind aprobată actualizarea devizului general și a  indicatorilor tehnico-economici și fiind depusă o nouă cerere de finanțare prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.
Se impun câteva precizări la acest proiect. După cum spuneam, valoarea totală a proiectului este de 3.772.524 lei. Din această valoare, contribuția de la bugetul local va fi de aproximativ 1,68 milioane lei (sumă care reprezintă cheltuielile neeligibile ale proiectului și cofinanțarea de 40% din cheltuielile eligibile). Asociația de Proprietari de la cele trei scări ale Blocului 7ABC va suporta o parte din cheltuieli în cuantum total de 928.765 lei, bani care vor fi plătiți de la bugetul local și recuperați apoi de la asociație în termen de zece ani de la finalizarea lucrărilor. Pentru un număr de 43 de apartamente, banii nu vor mai fi recuperați de la asociație, fiind vorba despre un sprijin de natură socială pentru familiile respective.

5139 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Focseneanu Carmen Doina 07.05.2021 17:19 De ce nu se reabilitează termic și alte blocuri mai vechi cu proprietari în vârstă fără posibilități materiale? Doar cele din centru cu proprietari mai înstăriți se pot reabilita???

Actualitate

2083 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

1496 vizualizari
11 aug. 2022 16:12

Bărbat de 42 ani, din Câmpina, prins băut la volan, la Telega

1 comentarii

Noaptea trecută, la puțin timp după miezul nopții, polițiștii au oprit pentru control un autoturism pe DJ 100E, în localitatea Telega, pe drumul care asigură legătura cu municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

293 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

218 vizualizari
11 aug. 2022 20:24

PMP anunță că nu va vota proiectul de aprobare a PUZ-ului ce include și pasajul subteran

Partidul Mișcarea Populară Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă, având ca subiect votul consilierilor acestei formațiuni politice pe cel mai discutat și disputat subiect - aprobarea PUZ-ului ce include și pasajul subteran. Iată comunicatul: