Întregul teren al societății Petroutilaj (fosta Uzină Poiana, aflată în faliment) a fost cumpărat de cinci investitori privați din Câmpina, Breaza și București. Este vorba despre un teren de 66.939 mp (aproximativ 7 hectare), cu construcțiile aferente, situat în zona centrală a comunei, acolo unde era și sediul social al Petroutilaj, fiecare investitor având câte o suprafață, mai mare sau mai mică, pe care intenționează să dezvolte diverse afaceri. Pentru Poiana Câmpina, acest lucru înseamnă noi locuri de muncă, dar și venituri importante la bugetul local.
"Ne-am dorit foarte mult să atragem investitori pentru această zonă a localității, am încercat prin Camera de Comerț și Industrie, am încercat prin contactarea a diverse ambasade, am încercat chiar și prin relațiile noastre ca reprezentanți ai administrației locale și iată că a venit ziua când putem spune că avem acești investitori. Pentru comuna Poiana Câmpina este un lucru extraordinar care înseamnă dezvoltare, locuri de muncă, diverse alte activități care vor apărea pe lângă noile investiții, înseamnă venituri mai mari la bugetul localității", a afirmat primarul Alin Moldoveanu, care a mulțumit Consiliului Local, la ședința din această seară, pentru acordul de principiu necesar demarării procedurilor de realizare a noului PUZ. (video)
Reprezentanții celor cinci firme care au achiziționat diverse suprafețe din terenul Petroutilaj au venit la ședința Consiliului Local Poiana Câmpina, pentru a se prezenta și pentru spune ce intenționează să facă la Poiana. Practic, fostul teren al Uzinei Poiana va deveni un mic parc industrial. Este vorba despre firmele:
- Telsec București (telecomunicații și IT) - care dorește să înființeze spații de producție și depozitare, spații comerciale și un spațiu de cazare. De asemenea, firma intenționează să acceseze fonduri europene pentru organizarea unor cursuri de pregătire în domeniul IT.
- Gemial K ProConstruct Breaza - firmă de construcții, amenajări interioare și exterioare, reparații; intenționează să amenajeze spații pentru depozitare și vânzare de materiale de construcții și amenajări, precum și o hală de producție.
- Raya Intertrade Câmpina ("Povestea Ceaunului") - dorește să înființeze un hotel și un restaurant
- Aveuro International Câmpina - spații de comerț, servicii și producție, pornind de la activitatea firmei, aceea de carosări auto - modificări constructive, adică de transformare a unor vehicule în microbuze de persoane, cu toate dotările necesare.
- Village Park (firma construiește case în stil elvețian) - dorește să înființeze spații de producție și depozitare, dar și o unitate de tip after school, cu toate dotările necesare.
Cele cinci firme sunt acum la stadiul de realizare a intabulării terenurilor și realizare a documentațiilor cadastrale, dar s-au apucat și de... curățenie, pentru că terenul care a aparținut Petroutilaj nu a mai fost îngrijit de foarte multă vreme. Iar ca o surpriză pentru administrația locală, cei cinci investitori au anunțat că vor dona o suprafață de teren pentru construirea unui nou sediu al Primăriei Poiana Câmpina și, de asemenea, vor suporta 50% din costurile necesare construcției. Actualul sediu al Primăriei este mult prea mic pentru activitatea desfășurată, iar pentru extindere nu există spațiul necesar.
Alarmele telefoanelor mobile ale multor câmpineni au sunat din nou în această seară, în jurul orei 18.50, un mesaj RO-ALERT anunțând prezența unui urs pe Calea Doftanei, din Câmpina.
Veste tristă pentru Câmpina... Fostul primar al Câmpinei din perioada comunistă, Petre Câmpeanu, a încetat din viață la aproape 85 ani.
În cursul zilei de vineri, 6 septembrie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din Cornu, că fostul ei concubin a încălcat ordinul de protecție pe care aceasta îl obținuse de la Judecătoria Câmpina împotriva lui.
Traficul de droguri reprezintă unul dintre cele mai periculoase flageluri ale acestor ani, polițiștii acționând constant pentru combatarea acestui fenomen cu efecte inimaginabile, mai ales pe termen lung.