La Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina s-a ajuns la 36 cazuri de infectare cu noul coronavirus

Actualitate (Categoria articolului)

Exact în zilele în care se pregătea decizia de desemnare a Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina ca unitate de sprijin pentru pacienții COVID-19 au apărut aici primele cazuri de infectare cu noul coronavirus. Mai întâi, au fost cele 15 cadre medicale (asistente și infirmiere) infectate în urmă cu câteva zile. Apoi, s-a trecut la testarea celor 27 de pacienți din secția respectivă și a întregului personal medical al Spitalului de Psihiatrie Voila.

Vineri au sosit rezultatele testelor, iar pe lângă cele 15 cazuri inițiale au mai apărut 21 de cazuri noi (16 pacienți, dintre cei 27 internați, și alte cinci cadre medicale, astfel că numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 36.
”Am încercat să reorganizăm aproape totul în Spitalul de Psihiatrie Voila, după depistarea acestor noi cazuri. Am luat măsura externării tuturor pacienților care puteau fi externați, rămânând în momentul de față cu 116 pacienți, la care se adaugă cei 16 pacienți care s-au infectat în unitatea noastră și care sunt cazați separat. În plus, DSP ne-a anunțat că, încă din cursul acestei zile (n.n. - vineri), vom primi pacienți de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, care sunt doar suspecți sau care au forme ușoare. Am relocat personal în așa fel încât să putem asigura actul medical în cele mai bune condiții pentru toți pacienții, iar colectivul spitalului nostru a demonstrat încă o dată că este format din oameni excepționali, fiind mai multe cazuri în care colegi de-ai noștri s-au oferit voluntar pentru a fi repartizați în secția destinată pacienților COVID pozitiv. De asemenea, pot să vă mai spun că din punct de vedere al echipamentelor de protecție, avem tot ceea ce este necesar, de la mănuși și măști, la combinezoane”, ne-a declarat dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila, din Câmpina.

4929 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1580 vizualizari
26 iul. 2021 20:02

”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

1 comentarii

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

1827 vizualizari
26 iul. 2021 12:39

Punctul de vedere al președintelui UZPR Prahova referitor la prevederile privind presa din proiectul de ROF al CL Câmpina

După cum v-am informat deja, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina de joi, 29 iulie 2021, se află un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al CL. Regulamentul conține și prevederi referitoare la mass media, prevederi pe care noi le considerăm ilegale. Despre acest lucru am scris AICI. Vă prezentăm în continuare punctul de vedere al președintelui Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) - Filiala Prahova, Claudius Dociu, cu privire la această situație deloc plăcută pentru presa locală și nu numai. 

Alte stiri recente

2418 vizualizari
26 iul. 2021 19:46

Sacrificarea presei, o necesitate pentru ”dezvoltarea” Câmpinei

1 comentarii

La începutul acestui mandat ne-am bucurat că fața Consiliului Local s-a schimbat. Și chiar ne gândeam că vin oameni noi, care, chiar dacă nu vor avea experiența administrativă și ”șulfăneala” politică a predecesorilor lor, măcar vor avea mai multă bună credință, vor veni cu idei noi, constructive și vom asista la o dezvoltare a Câmpinei fără precedent. Am sperat că vor fi oameni care gândesc cu capul lor, nu ce scrie în agendele altora!

5084 vizualizari
25 iul. 2021 18:05

Punctul de vedere al liderilor politici câmpineni cu privire la proiectul prin care se încalcă libertatea presei și dreptul la informare al cetățeanului

Am solicitat liderilor locali ai partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina un punct de vedere privind proiectul referitor la Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Câmpina, inițiat de consilierii Adina Gârbăcică (USR), Valentin Crețu (PLUS) și Dan Nica (PNL). Este vorba despre acel proiect care conține prevederi prin care se încalcă libertatea presei (nu se permite filmarea, iar fotografierea este permisă doar în primele cinci minute ale ședinței) și dreptul la informare al cetățeanului. Acel proiect prin care se dorește introducerea unei prevederi fără bază legală - “Consiliul local poate aproba desfășurarea ședinței cu ușile închise, în unele situații stabilite în raport de prevederile legale”. Detalii - aici.