Exact în zilele în care se pregătea decizia de desemnare a Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina ca unitate de sprijin pentru pacienții COVID-19 au apărut aici primele cazuri de infectare cu noul coronavirus. Mai întâi, au fost cele 15 cadre medicale (asistente și infirmiere) infectate în urmă cu câteva zile. Apoi, s-a trecut la testarea celor 27 de pacienți din secția respectivă și a întregului personal medical al Spitalului de Psihiatrie Voila.
Vineri au sosit rezultatele testelor, iar pe lângă cele 15 cazuri inițiale au mai apărut 21 de cazuri noi (16 pacienți, dintre cei 27 internați, și alte cinci cadre medicale, astfel că numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 36.
”Am încercat să reorganizăm aproape totul în Spitalul de Psihiatrie Voila, după depistarea acestor noi cazuri. Am luat măsura externării tuturor pacienților care puteau fi externați, rămânând în momentul de față cu 116 pacienți, la care se adaugă cei 16 pacienți care s-au infectat în unitatea noastră și care sunt cazați separat. În plus, DSP ne-a anunțat că, încă din cursul acestei zile (n.n. - vineri), vom primi pacienți de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, care sunt doar suspecți sau care au forme ușoare. Am relocat personal în așa fel încât să putem asigura actul medical în cele mai bune condiții pentru toți pacienții, iar colectivul spitalului nostru a demonstrat încă o dată că este format din oameni excepționali, fiind mai multe cazuri în care colegi de-ai noștri s-au oferit voluntar pentru a fi repartizați în secția destinată pacienților COVID pozitiv. De asemenea, pot să vă mai spun că din punct de vedere al echipamentelor de protecție, avem tot ceea ce este necesar, de la mănuși și măști, la combinezoane”, ne-a declarat dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila, din Câmpina.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.