La Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina s-a ajuns la 36 cazuri de infectare cu noul coronavirus

Actualitate (Categoria articolului)

Exact în zilele în care se pregătea decizia de desemnare a Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina ca unitate de sprijin pentru pacienții COVID-19 au apărut aici primele cazuri de infectare cu noul coronavirus. Mai întâi, au fost cele 15 cadre medicale (asistente și infirmiere) infectate în urmă cu câteva zile. Apoi, s-a trecut la testarea celor 27 de pacienți din secția respectivă și a întregului personal medical al Spitalului de Psihiatrie Voila.

Vineri au sosit rezultatele testelor, iar pe lângă cele 15 cazuri inițiale au mai apărut 21 de cazuri noi (16 pacienți, dintre cei 27 internați, și alte cinci cadre medicale, astfel că numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 36.
”Am încercat să reorganizăm aproape totul în Spitalul de Psihiatrie Voila, după depistarea acestor noi cazuri. Am luat măsura externării tuturor pacienților care puteau fi externați, rămânând în momentul de față cu 116 pacienți, la care se adaugă cei 16 pacienți care s-au infectat în unitatea noastră și care sunt cazați separat. În plus, DSP ne-a anunțat că, încă din cursul acestei zile (n.n. - vineri), vom primi pacienți de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, care sunt doar suspecți sau care au forme ușoare. Am relocat personal în așa fel încât să putem asigura actul medical în cele mai bune condiții pentru toți pacienții, iar colectivul spitalului nostru a demonstrat încă o dată că este format din oameni excepționali, fiind mai multe cazuri în care colegi de-ai noștri s-au oferit voluntar pentru a fi repartizați în secția destinată pacienților COVID pozitiv. De asemenea, pot să vă mai spun că din punct de vedere al echipamentelor de protecție, avem tot ceea ce este necesar, de la mănuși și măști, la combinezoane”, ne-a declarat dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila, din Câmpina.

4363 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1761 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

4154 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

917 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

2026 vizualizari
12 aug. 2020 17:30

Membrii Organizației ProRomânia Câmpina susțin candidatura independentului Alin Moldoveanu la funcția de primar

1 comentarii

De-abia ce s-a anunțat semnarea protocolului care a stat la baza înființării Alianței pentru Prahova, între PSD, ProRomânia și PPU (S-L), că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru stânga politică din Câmpina. Astfel, președintele Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia, Marian Alexandru, a anunțat dizolvarea organizației și susținerea la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Câmpina a independentului Alin Moldoveanu.