La școlile postliceale de poliție, jandarmi și pompieri ale MAI nu va fi organizată sesiune de admitere în august-septembrie 2019

Actualitate (Categoria articolului)

Ministerul Afacerilor Interne anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că la școlile postliceale de poliție, jandarmi și pompieri nu va fi organizată o nouă sesiune de admitere în acest an. "În sesiunile august-septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019 au fost organizate examene de admitere la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI, astfel încât, la momentul actual, în aceste școli se pregătesc la capacitate maximă două serii de elevi, în total 5.750 persoane. În aceste condiții, în anul 2019 nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere", se menționează în comunicatul MAI.

De asemenea, MAI precizează că o nouă sesiune de admitere la școlile postliceale va avea loc în prima parte a anului 2020, conform unui grafic care va fi anunțat în timp util. "Școlarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 și 2017. Astfel, în perioada 2017-2019, au fost organizate patru sesiuni de admitere și au terminat câte cinci serii de elevi la fiecare școală postliceală a MAI, în total aproximativ 13.000 absolvenți", se mai arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.
Precizăm că școlile postliceale din subordinea MAI sunt următoarele:
- Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina
- Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca
- Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu" din Oradea
- Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani
- Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni
- Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești

În același comunicat se precizează că la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" va exista sesiune de admitere în iulie-august 2019, pentru toate specializările (ordine și siguranță publică, drept, instalații pentru construcții, pompieri, arhivistică). Recrutarea candidaților va demara în aprilie 2019. De asemeena, la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale, care pregătesc personal și pentru nevoile MAI, se vor organiza sesiuni de admitere, potrivit graficelor stabilite de instituțiile respective.

8605 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1095 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1135 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1176 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

828 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.