La școlile postliceale de poliție, jandarmi și pompieri ale MAI nu va fi organizată sesiune de admitere în august-septembrie 2019

Actualitate (Categoria articolului)

Ministerul Afacerilor Interne anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că la școlile postliceale de poliție, jandarmi și pompieri nu va fi organizată o nouă sesiune de admitere în acest an. "În sesiunile august-septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019 au fost organizate examene de admitere la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI, astfel încât, la momentul actual, în aceste școli se pregătesc la capacitate maximă două serii de elevi, în total 5.750 persoane. În aceste condiții, în anul 2019 nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere", se menționează în comunicatul MAI.

De asemenea, MAI precizează că o nouă sesiune de admitere la școlile postliceale va avea loc în prima parte a anului 2020, conform unui grafic care va fi anunțat în timp util. "Școlarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 și 2017. Astfel, în perioada 2017-2019, au fost organizate patru sesiuni de admitere și au terminat câte cinci serii de elevi la fiecare școală postliceală a MAI, în total aproximativ 13.000 absolvenți", se mai arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.
Precizăm că școlile postliceale din subordinea MAI sunt următoarele:
- Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina
- Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca
- Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu" din Oradea
- Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani
- Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni
- Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești

În același comunicat se precizează că la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" va exista sesiune de admitere în iulie-august 2019, pentru toate specializările (ordine și siguranță publică, drept, instalații pentru construcții, pompieri, arhivistică). Recrutarea candidaților va demara în aprilie 2019. De asemeena, la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale, care pregătesc personal și pentru nevoile MAI, se vor organiza sesiuni de admitere, potrivit graficelor stabilite de instituțiile respective.

8604 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

4282 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

1 comentarii

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

3225 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

1 comentarii

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

170 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.

174 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).