Ceea ce Primăria Câmpina numește "proiect buget local 2018" este o bătaie de joc la adresa câmpinenilor

Actualitate (Categoria articolului)

Pe site-ul Primăriei Câmpina, la secțiunea "Anunțuri", a fost publicat proiectul bugetului local pentru 2018. Doar Primăria Câmpina poate crede că acela se poate numi proiect de buget local. Avem o listă cu investițiile, incompletă (pentru că lipsesc cele derulate din credite) și mai avem un tabel cu veniturile prognozate pentru anul în curs. Un tabel făcut parcă special pentru a nu înțelege nimeni nimic. Iar cheltuielile lipsesc cu desăvârșire. De ce să vadă contribuabilul câmpinean cum sunt cheltuiți banii lui?!

Acesta este "proiectul bugetului local pentru 2018", pe care ni-l prezintă Primăria Câmpina. Îl puteți vedea pe site-ul celei dintâi autorități publice locale, vi-l prezentăm și noi în facsimil. Despre investiții am scris într-un articol precedent - Lista investițiilor pe care Primăria Câmpina le propune pentru 2018 prin proiectul bugetului local
Pe site-ul Primăriei nu se spune nimic de vreo dezbatere publică asupra proiectului de buget, deși Primăria este obligată prin lege să o organizeze. Nu se spune nimic nici de posibilitatea ca persoanele interesate să trimită sugestii, propuneri, idei cu privire la bugetul local. În anii trecuți, se făceau aceste lucruri. Acum, nimic. Contribuabilul câmpinean are doar obligații, nu și drepturi. Și cum să-și permită contribuabilul câmpinean să ceară socoteală Primăriei pentru bugetul la care contribuie și el?! 

Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică (republicată) - Articolul 7
(1) - În cadrul procedurilor de elaborare a proiectelor de acte normative autoritatea administrației publice are obligația să publice un anunț referitor la aceasta acțiune în site-ul propriu, să-l afișeze la sediul propriu, într-un spațiu accesibil publicului, și să-l transmită către mass-media centrală sau locală, după caz.
(2) - Anunțul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunoștința publicului, în conditiile alin. (1), cu cel puțin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre avizare de către autoritățile publice. Anuntul va cuprinde: data afișării, o notă de fundamentare, o expunere de motive, un referat de aprobare privind necesitatea adoptării actului normativ propus, un studiu de impact și/sau de fezabilitate, după caz, textul complet al proiectului actului respectiv, precum și termenul-limită, locul și modalitatea în care cei interesați pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind actul normativ.

Legea 273/2006 privind finanțele publice locale (actualizată)
Articolul 8 - Procesul bugetar este deschis și transparent, acesta realizându-se prin:
a) publicarea în presa locală, pe pagina de internet a instituției publice, sau afișarea la sediul autorității administrației publice locale respective a proiectului de buget local și a contului anual de execuție a acestuia;
b) dezbaterea publică a proiectului de buget local, cu prilejul aprobării acestuia;
c) prezentarea contului anual de execuție a bugetului local în ședință publică.

Potrivit Articolului 39, al. (6) din Legea 273/2006, proiectele de buget se aprobă în termen de 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Legii Bugetului de Stat. Această lege a fost publicată pe 3 ianuarie 2018 în Monitorul Oficial. Ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina, pentru aprobarea bugetului municipiului, va avea loc pe 19 februarie, adică peste 10 zile.

5800 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

229 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1125 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

174 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

970 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.