Analiză. Formula 3, etapa de la Monza

Sport (Categoria articolului)

Ultima etapă a calendarului competițional s-a desfășurat la Monza, lângă Milano. În acest punct încă nu se putea spune cu claritate cine va câștiga campionatul, fiind 7 pretendenți cu șanse egale la titlu. Dinamica campionatului se putea schimba ușor datorită circuitului de mare viteză. Puținele viraje și liniile drepte lungi ale circuitului puteau permite cu ușurință depășirile. Se preconiza astfel o altă etapă plină de acțiune și suspans la Monza.

Încă din antrenamentele libere s-a putut observa determinarea lui Oliver Bearman de a se apropia de rivalii sai în lupta pentru titlu. După o sesiune de calificări în care principalii rivali la titlu s-au calificat aproape unul de celălalt, a urmat cursa de sprint, unde Oliver Bearman și Zane Maloney au reușit să adune puncte importante pentru a se apropia de Victor Martins și Isack Hadjar în clasamentul general. Pentru cei mai bine clasificați piloți în cadrul campionatului, weekend-ul a fost unul dificil. Isack nu a avut o sesiune de calificări ușoară, iar datorită unei greșeli comise în ultimul viraj, a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul 16 pe grila de start. Acest lucru i-a compromis cursele și performanțele în decursul etapei. Victor nu a avut întocmai etapa dorită, eșuând să acumuleze mai mult de 2 puncte în cursa de sprint din cauza unui accident cu Arthur Leclerc în virajul 3.
Cursa principală a dezvăluit o luptă aprigă pentru titlu între Zane Maloney și Oliver Bearman, plecați din prima și respectiv a 3-a linie a grilei. Șansele ca unul dintre ei să câștige titlul creșteau în fiecare moment, datorită faptului că Victor se lupta pentru a menține a 5 a poziție. Spre finalul cursei a avut loc un accident care a dat peste cap planurile piloților fruntași, iar ca urmare cursa a trebuit să fie oprită. Directorul cursei a decis ca aceasta nu mai fie reluată, iar titlul piloților ajuns să fie câștigat de Victor Martins cu un avans de doar 5 puncte între el și vicecampionul Zane Maloney. Nu vom putea ști niciodată ce s-ar fi întâmplat dacă cursa ar fi fost reluată, în condițiile în care Oliver Bearman și Zane Maloney aveau totul de câștigat, iar Victor scădea în performanță.
Pentru ceilalți piloți cu șanse la titlu ultima etapă s-a dovedit a fi destul de dificilă. Arthur Leclerc și Roman Stanek nu au avut ritmul de cursă îndeajuns de bun pentru a se lupta cu liderii, iar Jak Crawford a ieșit din lupta pentru titlu după cursa de sprint, însă a reușit să termine sezonul cu un podium în cursa principală. Performanțele lui Zane Maloney i-au adus în cele din urmă un bine meritat loc în academia de juniori Red Bull și rolul de pilot de rezervă în cadrul echipei de Formula 1.
Toți pretendenții la titlu vor participa în acest an în Formula 2, sperând la o șansă de a-și arăta talentul și în cadrul acestui campionat.

Text și foto - Diana Badea
(Foto - Oliver Bearman, Spielberg, 2022)

4303 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2739 vizualizari
01 dec. 2023 19:40

CS Câmpina a învins echipa Transilvania Brașov în finala Cupei ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV

După o primă zi spectaculoasă, Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV, a continuat și vineri, chiar de 1 Decembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1716 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România, la nivel de handbal feminin juvenil, au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

Alte stiri recente

513 vizualizari
03 dec. 2023 10:09

Accident pe DN1, la Bănești. Bărbatul care l-a produs se afla sub influența alcoolului

Duminică dimineață, în jurul orei 9, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre faptul că pe DN1, s-a produs un accident rutier.

453 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.