La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina au avut loc astăzi mai multe festivități dedicate împlinirii a 50 de ani de la înființarea instituției. Școala de la Câmpina funcționează din anul 1968 și este prima școală militară înființată în România pentru pregătirea subofițerilor de poliție. Din 2002, școla poartă numele lui Vasile Lascăr, fost ministru de inetrne în perioadele 1896-1897 și 1902-1904, cel care a promovat în Parlament prima lege organică a Poliției Române și a realizat primul regulament al agentului de poliție.
Numeroși oaspeți au fost prezenți la festivitățile de astăzi: chestorul Adrian Miron - adjunct al inspectorului general al Poliției Române, comisar șef Valentin Minoiu - director în cadrul Direcției Management Resurse Umane din MAI, Dumitru Coarnă - președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, prefectul județului - Mădălina Lupea, reprezentanți ai celorlalte instituții de învățământ din subordinea MAI, foști directori ai școli, foști profesori, ofițeri în rezervă și retragere, precum și membrii celor patru delegații străine de la școlile de poliție din Germania, Ungaria, Ucraina și Slovacia. De altfel, delegațiile străine au oferit conducerii Școlii de Poliție "Vasile Lascăr" plachete și medalii și au vorbit foarte frumos despre relația de colaborare dintre instituțiile pe care le reprezintă, o relație care durează de ani buni. Administrația locală a fost reprezentată de Marian Dulă, consilierul personal al primarului municipiului. Au fost prezenți, de asemenea, mai mulți preoți din municipiu, în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic.
S-au ținut alocuțiuni, au fost acordate plachete aniversare foștilor comandanți ai școlii (Remus Motorga, Remus Rus, Constantin Cândea, Alexandru Lefter și Ion Tomescu), precum și mai multor oaspeți prezenți la festivități, a fost dezvelit "Bustul polițistului în slujba cetățeanului"și a fost citit ordinul intern prin care sălile de cursuri, pavilioanele și poligoanele de tragere au primit numele unora dintre foștii directori ai școlii, iar aleea principală a fost denumită "Aleea Constantin Istrati", în semn de omagiu adus savantului care și-a legat pentru totdeauna numele de Câmpina și pe al cărui domeniu de aici, donat ulterior orașului, a fost construită Școala de Poliție. Toți oaspeții au mers pe platoul unității pentru a asista la defilarea detașamentelor de elevi, apoi a fost vizitată școala. Pentru că unitatea de învățământ de la Câmpina împlinește 50 de ani de existență în Anul Centenarului Marii Uniri, elevii acesteia au plantat 100 de pomi fructiferi în "Livada privighetorilor" și alți 50 de pomi în "Livada veverițelor". Denumirile celor două livezi de la Școala de Poliție provin de la "vizitatorii permanenți pe care îi avem printre noi".
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.