HidroPrahova a introdus program de furnizare a apei potabile în satul Urleta din comuna Bănești

Social (Categoria articolului)

Mai mulți locuitori din comuna Bănești, satul Urleta, ne-au semnalat faptul că, de câteva zile, sunt întreruperi mari în furnizarea apei potabile. În timpul nopții, nu curge deloc apă, dar acest lucru se întâmplă și în cursul dimineții.

Locuitorii din Urleta, care ne-au semnalat această problemă, nu-și explică de ce pe unele străzi se furnizează apă potabilă, în timp ce pe alte străzi există restricții, asta deși întreg satul este alimentat din același bazin. Oamenii s-au adresat societății HidroPrahova și au aflat că furnizarea apei după un program este determinată de triplarea consumului comparativ cu anii precedenți, iar de la Primăria Bănești au aflat programul de întrerupere (23.00 - 6.00) comunicat instituției de HidroPrahova. Numai că, după cum spun aceiași locuitori, acest program nu este respectat niciodată, într-o seară apa s-a oprit la ora 22.00, în altă seară la ora 21.00, iar dimineața s-a întâmplat ca reluarea distribuției apei să se facă la ora 9.00 sau chiar mai târziu.
Potrivit unui comunicat al HidroPrahova, societatea "se confruntă în această perioadă cu un nivel excesiv al consumului de apă potabilă, pe fondul continuării utilizării resurselor de apă pentru grădinărit și activități agricole". În satul Urleta, se oprește apa pe timp de noapte, în intervalul orar 23.00-6.00, măsură valabilă până pe 10 august 2020, inclusiv, în vederea refacerii rezervelor de apă. HidroPrahova precizează că a informat Primăria Bănești cu privire la necesitatea distribuirii apei conform unui program, în intervalul anunțat și în funcţie de condiţiile precizate, aceasta fiind singura soluţie tehnică de furnizare a apei pentru toți abonații din zonă. Totodată, HidroPrahova reia apelul adresat abonaților încă din luna aprilie 2020, de a folosi apa strict pentru gospodărie și de a renunța la utilizarea resurselor existente în activități agricole și de grădinărit, în scopul evitării unor deficiențe în procesul de distribuție.
"Societatea noastră îşi cere scuze faţă de locuitorii care vor suferi de lipsa apei potabile şi roagă toţi consumatorii afectaţi să îşi asigure rezerve de apă pentru consum și uz casnic, pe perioada întreruperii furnizării apei. HidroPrahova SA a intensificat programul de monitorizare a calității apei distribuite, urmând ca locuitorii să fie informați constant cu privire la valorile indicatorilor de potabilitate a apei, conform reglementărilor în vigoare", se menționează în comunicatul HidroPrahova.

3003 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dragnea Mariana 08.08.2020 18:52 Bă, ești ..., bă ești ..!? Ați înnebunit de tot! Apa este utilă, necesară și arată că un popor este educat! Dar în PH mai ușor cu educația că nu există! Incapabili lor!

Social

538 vizualizari
24 sept. 2020 09:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 septembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1632 vizualizari
23 sept. 2020 22:16

Pizzeria Bella Italia se implică în campania de sprijinire a comunității câmpinene

Cătălin Roman, administratorul companiei Radan Imob SRL Câmpina (Pizzeria Bella Italia și Ballroom Bella), ne-a comunicat faptul că societatea pe care o reprezintă se va implica în campania de sprijinire a comunității locale, campanie inițiată de grupul de firme Neptun - Soceram.

Alte stiri recente

218 vizualizari
24 sept. 2020 22:48

Partidul Verde și candidatul său la Primăria Telega, Bogdan Șoldan, mesaj de suflet pentru locuitorii comunei

Cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, echipa Partidului Verde Telega transmite un mesaj locuitorilor comunei, un mesaj care include nu doar un îndemn la vot, ci și speranța că votul de duminică va aduce în fruntea comunei o administrație locală guvernată de principii corecte: grija și respectul față de cetățean, transparență și eficiență.

78 vizualizari
24 sept. 2020 21:53

”Pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina!”

Ioan Adrian Pițigoi este viceprimarul în funcție al municipiului Câmpina și candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar la alegerile din 27 septembrie 2020. ”Primarul trebuie să fie al tuturor oamenilor din Câmpina, indiferent de opțiunea politică a fiecăruia, de aceea pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina”, susține Ioan Adrian Pițigoi.