Costin Bădiceanu, un tânăr câmpinean care a cucerit Europa cu artele marţiale

Sport (Categoria articolului)

Costin Bădiceanu are 17 ani şi practică artele marţiale de 12 ani în cadrul CS Aiko Câmpina, avându-l ca antrenor pe Gabriel Timofte. În acest week-end, alături de lotul naţional al României s-a aflat în Polonia, la Cupa Europei, de unde s-a întors cu 6 medalii: 3 de aur şi 3 de argint.

Costin Bădiceanu are centură neagră 2DAN şi a fost singurul sportiv câmpinean prezent la această competiţie europeană, desfăşurată în oraşul Dabrowa Gomicza, din Polonia. A participat la categoria 16-17 ani - 60kg, centuri negre, iar palmaresul său a fost unul extraordinar, apreciat de toţi cei prezenţi - 6 medalii, din care 3 de aur, 3 de argint, iar dintre acestea patru la probe de kata individual şi pe echipe şi două la proba de kumite.
"Cel mai important rezultat la acest concurs a fost locul 1 la categoria kumite open sub 21 ani, ţinând cont şi de faptul că nu am decât 60 kg, fiind cel mai slab sportiv la această categorie. Dar numai din punct de vedere al greutăţii... A fost un concurs interesant, cu adversari de valoare şi un foarte bun test înaintea Campionatului European care va avea loc în luna mai, în Serbia", ne-a declarat Costin Bădiceanu.
Lotul României la această competiţie a fost format din șapte sportivi (doi din Bucureşti, patru din Ploieşti şi unul din Câmpina) şi a câştigat 25 de medalii (7 de aur, 8 de argint, 10 de bronz), delegaţia României în Polonia fiind condusă de Aurel Pătru - preşedintele Federaţiei Mondiale de Karate Shotokan SKDUN.

9322 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1960 vizualizari
03 aug. 2022 08:13

S-a stabilit programul primei etape în Liga A Prahova, la fotbal. Care sunt adversarele echipelor câmpinene

La sediul Asociației Județene de Fotbal Prahova a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului noii ediții de campionat în Liga A Prahova, competiția eșalon a fotbalului prahovean. Iată programul primei etape:

4781 vizualizari
28 iul. 2022 22:34

Câmpineanul Darius Coman, medalie de argint la FOTE, în ștafeta de 4x100m mixt, la natație

Performanță de excepție pentru sportul românesc, dar și pentru Câmpina. La Banska Bystrica, în Slovacia, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, echipa României a obținut medalia de argint în proba de ștafetă 4x100m mixt.

Alte stiri recente

17 vizualizari
15 aug. 2022 15:34

Cel mai nou volum de evocări despre Câmpina al lui Alin Ciupală e aproape de lansare. ”Dacă ar vedea Ceaușescu...”

Undeva prin luna septembrie va avea loc lansarea celui mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus”. Vom încerca pe parcursul mai multor episoade să vă provocăm, publicând scurte fragmente din acest volum.

741 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

1 comentarii

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.