Costin Bădiceanu, un tânăr câmpinean care a cucerit Europa cu artele marţiale

Sport (Categoria articolului)

Costin Bădiceanu are 17 ani şi practică artele marţiale de 12 ani în cadrul CS Aiko Câmpina, avându-l ca antrenor pe Gabriel Timofte. În acest week-end, alături de lotul naţional al României s-a aflat în Polonia, la Cupa Europei, de unde s-a întors cu 6 medalii: 3 de aur şi 3 de argint.

Costin Bădiceanu are centură neagră 2DAN şi a fost singurul sportiv câmpinean prezent la această competiţie europeană, desfăşurată în oraşul Dabrowa Gomicza, din Polonia. A participat la categoria 16-17 ani - 60kg, centuri negre, iar palmaresul său a fost unul extraordinar, apreciat de toţi cei prezenţi - 6 medalii, din care 3 de aur, 3 de argint, iar dintre acestea patru la probe de kata individual şi pe echipe şi două la proba de kumite.
"Cel mai important rezultat la acest concurs a fost locul 1 la categoria kumite open sub 21 ani, ţinând cont şi de faptul că nu am decât 60 kg, fiind cel mai slab sportiv la această categorie. Dar numai din punct de vedere al greutăţii... A fost un concurs interesant, cu adversari de valoare şi un foarte bun test înaintea Campionatului European care va avea loc în luna mai, în Serbia", ne-a declarat Costin Bădiceanu.
Lotul României la această competiţie a fost format din șapte sportivi (doi din Bucureşti, patru din Ploieşti şi unul din Câmpina) şi a câştigat 25 de medalii (7 de aur, 8 de argint, 10 de bronz), delegaţia României în Polonia fiind condusă de Aurel Pătru - preşedintele Federaţiei Mondiale de Karate Shotokan SKDUN.

9522 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

197 vizualizari
04 feb. 2023 18:08

Amical, la Câmpina. Tricolorul Breaza - CSO Plopeni 1-1

Sâmbătă după-amiază, pe terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina a avut loc un meci amical între Tricolorul Breaza și formația din Liga a III-a, CSO Plopeni.

951 vizualizari
04 feb. 2023 16:50

Prima echipă de handbal feminin a CS Câmpina s-a calificat în semifinalele fazei județene a Campionatului Județean

În cursul zilei de sâmbătă, 4 februarie, în saal de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina au avut loc partidele a două grupe preliminare din cadrul Campionatului Județean de Handbal Feminin, pentru juniori IV. 

Alte stiri recente

838 vizualizari
04 feb. 2023 13:49

Până pe 13 februarie 2023 se află în consultare publică Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Câmpina

Primăria municipiului Câmpina a adus în consultare publică proiectul de aprobare al Planului de Mobilitate Urbană pentru perioada 2021-2027, proiect inițiat de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu și care poate fi văzut aici.

1164 vizualizari
04 feb. 2023 10:30

Primim de la cititori. ”Lacul” de pe Strada Petre Liciu, din Câmpina, revine...

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată zilele trecute pe Strada Petre Liciu, din Câmpina, o stradă care se inundă după fiecare ploaie sau după topirea brumei de zăpadă de zilele trecute.