CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Două zile în care puteți vizita rafinăria din Câmpina și puteți spune cum doriți să se dezvolte această zonă

- Eveniment -

Două zile în care puteți vizita rafinăria din Câmpina și puteți spune cum doriți să se dezvolte această zonă

În avanpremiera evenimentului din week-end (14-15 mai 2022), când rafinăria își deschide porțile pentru toți cei interesați să viziteze acest spațiu, vineri, 13 mai 2022, presa a fost invitată la o prezentare a platformei și a circuitului pe care îl va putea urma publicul în timpul vizitei. Prezentarea a fost realizată de Nicolae Bucur - fost director al Rafinăriei Steaua Română timp de 14 ani și Gheorghe Constantinescu – fost președinte al OMV Petrom, cei doi fiind acum consultanți ai noului proprietar al rafinăriei, firma ECOGEN POWER, parte a grupului de firme Neptun – Soceram.

Pentru început, Nicolae Bucur a vorbit despre istoria rafinăriei, un obiectiv reprezentativ al Câmpinei în ultimul secol, dar despre care putem vorbi la trecut după intrarea în faliment și dizolvarea efectivă a societății, dar și despre instalațiile care mai există acum pe platforma rafinăriei. (video) Apoi a fost organizat un tur în incinta rafinăriei, același pe care îl vor putea parcurge și cei care vor vizita incinta în week-end. Acest tur include stația de încărcare-descărcare, hala cazanelor, instalația de distilare în vid, clădiri vechi de un secol, dar și unele repere foarte cunoscute câmpinenilor, cum ar fi sirena care ani de zile a sunat la orele 7.00, 15.00 și 23.00, precum și clădirea de la răcitor, care dă numele intersecției din apropiere. La unele dintre instalațiile incluse în circuit, există mici panouri informative, cu detalii inedite din istoria rafinăriei.
Apoi, Gheorghe Constantinescu a vorbit despre proiectele noului proprietar, același care a reușit să transforme și fostul islaz Muscel în actualul Parc Soceram. S-a vorbit inclusiv despre impedimentele existente în demararea acestor proiecte
: rezolvarea litigiului cu asociația care solicită declararea ca monument istoric a ceea ce a mai rămas din fosta rafinărie și necesitatea decontaminării terenului, existând zone afectate de poluarea rezultată în urma activității rafinăriei. (video) Practic, în week-end, se așteaptă ca persoanele care vor veni să viziteze incinta rafinăriei să completeze și un chestionar, dorindu-se astfel o consultare publică legată de viitorul acestei zone. Cu alte cuvinte, noul proprietar al rafinăriei dorește să știe ce vor câmpinenii, cum văd ei viitorul zonei, ce își doresc ei să se dezvolte aici. Cei care vor completa chestionarul vor fi înscriși automat la o tombolă cu premii.
Pe parcursul celor două zile (sâmbătă și duminică, de la 10.00 la 20.00), dincolo de posibilitatea de a vizita rafinărie, ceea ce pentru unii ar putea fi o premieră,  vizitatorii vor putea asculta fanfara
Gold Music  și un cvartet și se vor putea relaxa în zone special amenajate, de unde pot achiziționa burgeri, înghețată, cafea și ciocolată caldă. Sâmbătă, de la 20.30, va avea loc proiecția filmului documentar România sălbatică, la care va fi prezent și co-producătorul filmului, câmpineanul Cosmin Dumitrache.


13 May 2022 20:54 5333 vizualizari


Comentarii


  • 16.05.2022 10:08 Pt dl. Radu Asemenea inconstienti ca dvs, ce considera ca "trebuie ras totul si construit de la zero", sunt foarte periculosi pentru societate. Cum sa gandesti astfel despre un obiectiv unic cel putin in Europa, daca nu si in lume ? Nu mai exista asa ceva nicaieri. Au fost acolo sambata si duminica specialisti din industria petrolului care au confirmat ca valoarea acestor instalatii si cladiri istorice este nepretuita, ca tot ce-i acolo este o comoara culturala pentru ca prezinta pe viu evolutia tehnicii de prelucrare a petrolului pe parcursul a mai bine de un secol. Nimeni nu mai are asa ceva - iar noi in incultura si inconstienta noastra, am vrea sa radem totul. E bolnavicioasa tendinta asta de autodistrugere a romanului...
  • 15.05.2022 14:33 Radu Rafinaria este un amestec de vechi cu nou comunistoid. Totul este in paragina si ruginit. Siguranta in exploatare este zero. Acolo trebuie ras totul si construit de la zero. Cat despre muzeu ... am vazut un muzeu al stiintei si industriei - este total altfel conceput.
  • 15.05.2022 12:19 Anca Teodorescu Noi lucrăm în turism. Știu că suprafața este mare dar propun ca doar o parte din Rafinarie sa fie transformată în muzeu. Mi -as dori sa avem ce le arata strainilor care vin în oraș. Cea mai veche rafinărie din Europa. Eu așa îmi amintesc. Și cu sguranta avem ce pune in muzeul acela și știm cu toții ce ar însemna Câmpina în circuite turistice pentru straini. Pentru ei dar mai ales pentru noi. Pentru ca nu putem ajunge să vizitam Rafinaria astazi va rog sa spuneți în locul nostru părerea unei persoane cu peste 15 ani experiență în turism.Mulțumesc 😊
  • 15.05.2022 11:18 Anonim Asta cu consultarea e pacaleala anului. Ei vor sa faca centru comercial cu blocuri pe care sa le vanda etc. etc. si ne pacalesc pe noi ca vor parcuri si muzee. Incep sa cred ca stiu ei, cei de la asociatie, cam cu cine au de-a face!
  • 14.05.2022 19:28 Victor Dumitru Buna ziua. Am copilarit in jurul rafinariei. Cunosc toate traversele liniei ferate (cite vor mai fi astazi , oare ?) Cunosc toate zidurile parcului de rezervoare . Am si astazi in nari , mirosul pelinului, care crestea pe marginea cai ferate. Si cite si mai cite... Pertinent , tot ceea ce am auzit. Pentru mine , un muzeu al rafinariei ar fi o bijuterie , in plus , pe linga multe altele ,ale orasului , care ar completa latua "artistica" ( vezi casa memoriala Nicolae Grigorescu) , latura "literar- filozofico si mistica" ( vezi castelul Iulia Hasdeu ) cu latura"tehnica" ( vezi ,poate, ,rafinaria Steaua Romana ) , nu mai spun de casele , acestui oras . DA DOAMNE ! DOAMNE AJUTA-LE celor care isi doresc sa puna in fapta .realizarea acestui proiect. Respect. Victor Dumitru
  • 14.05.2022 15:56 Grigorescu Alin Transformați zona într-un imens parc !
440 vizualizari 25 Jun 2024 21:22 ”Sărbătoarea celor 2 Iulii”, un șir de acțiuni de-a lungul unei săptămâni întregi

”Sărbătoarea celor 2 Iulii”, un șir de acțiuni de-a lungul unei săptămâni întregi

Probabil cel mai frumos eveniment de la Castelul ”Iulia Hasdeu”, din Câmpina, este ”Sărbătoarea celor 2 Iulii”, mama și fiica, atât de iubite de savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu.

citeste mai mult
957 vizualizari 21 Jun 2024 10:54 Duminică, 23 iunie, sunteți invitați la Breaza la ”cântec și joc”

Duminică, 23 iunie, sunteți invitați la Breaza la ”cântec și joc”

Duminică, 23 iunie, începând cu ora 12.00, Liceul Teoretic ”Aurel Vlaicu” Breaza, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Breaza, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și alte instituții din județ, organizează Festivalul - concurs ”Cântec și joc la Breaza”, eveniment cu participare internațională.

citeste mai mult
10986 vizualizari 20 Jun 2024 18:24 Delia, Smiley, Andra și Theo Rose vin pe 28 iunie la Câmpina!

Delia, Smiley, Andra și Theo Rose vin pe 28 iunie la Câmpina!

Asociația Câmpina Curată invită câmpinenii la un megaconcert susținut de cei mai îndrăgiți artiști ai momentului. Evenimentul va avea loc vineri, 28 iunie, de la ora 18.00, pe stadionul ”Rafinăriei”.

citeste mai mult
1374 vizualizari 19 Jun 2024 22:19 Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

La București, la Sala Palatului, a avut loc week-end-ul trecut Festivalul ”Chocolate Saga”, un adevărat regal al dulciurilor, cu ateliere, dar și concursuri, care au reunit cei mai vestiți cofetari din țara noastră.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV