Cel mai nou volum de evocări despre Câmpina al lui Alin Ciupală e aproape de lansare. ”Dacă ar vedea Ceaușescu...”

Social (Categoria articolului)

Undeva prin luna septembrie va avea loc lansarea celui mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus”. Vom încerca pe parcursul mai multor episoade să vă provocăm, publicând scurte fragmente din acest volum.

Alin Ciupală, în stilu-i propriu, transcrie pentru eternitate povești ale unor locuri, dar și ale unor oameni cunoscuți din Câmpina.
”Dacă ar vedea Ceaușescu...”
”La începutul anului școlar, două săptămâni făceau practică agricolă. Elevii din școlile elementare culegeau fructe de pădure (măceșe, cătină, alune), iar cei din licee erau trimiși să culeagă strugurii din podgoriile județului, să recolteze porumbul sau să scoată cartofi. Elevii munceau pe rupte fiindcă aveau normă zilnică. M-a impresionat un caz, când, după o muncă istovitoare la cules de porumb, agronomul din sat s-a rățoit la profesoara care își însoțea elevii, acuzând-o de neglijență: Dacă ar vedea tovarășul Ceaușescu cum vă bateți joc... A nimerit însă prost. A avut ghinionul să dea peste profesoara de filozofie, care avea o conduită fermă și care i-a replicat: Dacă ar vedea Ceaușescu cum depozitați porumbul care mucezește în ploaie, vă împușcă, tovarășe agronom”.
Sunt multe alte povești, care vor face deliciul cititorilor în cel mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală.
Vom continua.

2356 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2041 vizualizari
27 sept. 2022 13:41

La Câmpina, petrecere caritabilă pe 8 octombrie - #rechizitepentrucopii

Am primit din partea Asociației “Happy Street Brotherhood” din Câmpina următorul comunicat de presă privind organizarea pe 8 octombrie a unei petreceri caritabile - #rechizitepentrucopii. Organizatorii acestui eveniment așteaptă să le fie alături și alți parteneri - asociații și societăți comerciale, astfel încât un număr cât mai mare de copii să poată beneficia la acest început de an școlar de un sprijin din partea comunității.

2410 vizualizari
23 sept. 2022 08:12

O nouă clinică veterinară în Câmpina – ORTHOCARE MEDICAL VET. Cu profesionalism și dragoste față de animale

ORTHOCARE MEDICAL VET este o nouă clinică veterinară deschisă în Câmpina de doar câteva zile. Se află pe Strada Milcovului, la nr. 10. Dar ORTHOCARE este mai mult decât o clinică sau cabinet, cum vreți să-i spuneți. În spatele său se află o poveste frumoasă, despre doi tineri plecați din Câmpina la facultate și specializări și care acum au revenit acasă.

Alte stiri recente

1451 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

425 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările: